• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

120 gerçek destan

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
158
Antalya
Yönetmen:Murat Saraçoğlu, Özhan Eren
Senaryo :Özhan Eren
Oyuncular :Cansel Elçin, Özge Özberk, Burak Sergen, Halil
Kumova, Demir Karahan, Emin Olcay, Oytun Öztamur
Yapımcı :Özhan Eren
Görüntü Yönetmeni :Mustafa Kuşçu
Müzik :Özhan Eren

120 / Yeni Türk Filmi / 2008 / Gerçek bir Destan

Konu:
Van.. 1914 Haziran …

O günler, ülkemizin büyük toprak kayıpları ve milyonlarca insanımızın da büyük perişanlıklar yaşamasına neden olan Balkan Harbi’nden henüz kurtulduğumuz günlerdir, yaralarımızı sarıp ülkemizi feraha çıkartmaya çalıştığımız barış günleridir.

Ancak o günler de çok sürmez, yaz aylarında Avrupa’da başlayan 1. Dünya Harbi ülkemize de sıçrar, Ruslar Doğu Anadolu’da Erzurum istikametinde taarruza geçerler. Büyük bir isyana gebe olan Van’daki Jandarma Tümeni şehirden ayrılır ve Kafkas Cephesi’nde Ruslarla ölüm – kalım mücadelesine girişir.. Aralık 1914’te Sarıkamış Harbi’nin başlamasıyla birlikte çatışmalar yoğunlaşır ve bir gün Jandarma Tümeni’nin de cephanesi tükenir..

Van’da az da olsa cephane vardır, sınırdaki askerlere gönderilmek istenir fakat elde doğru dürüst kağnı bile kalmadığı gibi eli tüfek tutan hemen herkes de cephelerdedir..

Hiçbir çare bulunamaz, neticede yaşları 12 ile 17 arasında değişen çocuklar gönüllü olurlar.. Hemen hazırlıklara girişilir, 120 çocuk 1915 Ocak ayının donduran ayazlarında cephaneyi sırtlanır, karlı dağlara doğru yürümeye başlar..

Ancak günler ve geceler süren bu büyük yolculuk 120 kahraman çocuk için hiç de kolay olmayacak, tam bir ölüm-kalım harbi’ne dönüşecektir..

ALINTI

Çok beğendim filmi görmenizi tavsiye ederim

Tavsiyeni görmemiştim yeşilim ama beğenilerimi paylaşabilirim seninle. Yeni geldim sinemadan ve izlediğim 120 idi.
Keşke çok güzel bir senaryo diyebilseydim ama "gerçek" hep izlerken bunların yaşanmış olması ve hatta yaşananların sadece bir kısmı olması içimi acıttı.
Bizim tarihimiz de böyle destanlaşan gerçekler var.
Enson söylenen cümle umarım öyledir dedirtti bana.
Umarım onlar nesilleriyle gurur duyuyordur yada duyarlar.

Gidin,görün,paylaşın

Zafer uğruna donanların hikâyesi

1B857138EEAC6C408B0C3FCBr.jpg

film çok güzeldi
ama keşke bu gerçek bi hikaye değil fantasy olsaydı. Gerçekten hüngür hüngür ağladım. Milletimiz bu vatan için neler çekmiş aceba kiymetini yeterince biliyormuyuz

harika bir film emege gecenlere tesekkürü bir borc bilirim..gözyaslariyla izledigim cok güzel bir film ve bir daha gitmeyi düsünüyorum..

120 FİLMİ ........................Tekrar vizyonda lütfen gidin görün

354.jpg

Özhan Eren (Yapımcı-Senarist): Biz çocuğumuzu bakkala göndermeye korkuyoruz
"Bugüne kadar bu 120 çocuk anlatılmamışsa hepimiz suçluyuz. Hem sinemacılar hem de tarihçiler. Filmi çekerken etkilenmedim desem yalan olur. Benim de 20, 14 ve 4 yaşlarında üç oğlum var. Bakıyorsunuz orada 13, 17 yaşında çocuklar annelerini bırakıp gitmişler. Biz çocuğumuzu bakkala gönderirken tedirgin oluyoruz. Bu insanlar bizim için can vermişler ve bizim haberimiz yok."

Yönetmen Murat Saracoğlu ise Zaman gazetesine filmle ilgili şunları söyledi: Van halkıyla günül birliği yaptık
"Van'ın göbeğinde bu çocuklar için yapılmış bir anıt var. Kimse ilgili de değil, bilgili de. Anıt orada öyle duruyor. Filmi çocukların uğurlandığı yerde çekelim istedik. Yani eski Van'da... Orada kar yoktu, 50 kamyon kar getirttik. Arkada Van Gölü olsun istedik. Vanlılarla gönül birliği yaptık. Bölge okulları, devlet okulları, özel okullar, il özel idaresi, askerler, herkes bir yerinden tutmaya çalıştı."
ALINTI

Son düzenleme:
120 FİLMİ ........................Tekrar vizyonda lütfen gidin görün

354.jpg

Özhan Eren (Yapımcı-Senarist): Biz çocuğumuzu bakkala göndermeye korkuyoruz
"Bugüne kadar bu 120 çocuk anlatılmamışsa hepimiz suçluyuz. Hem sinemacılar hem de tarihçiler. Filmi çekerken etkilenmedim desem yalan olur. Benim de 20, 14 ve 4 yaşlarında üç oğlum var. Bakıyorsunuz orada 13, 17 yaşında çocuklar annelerini bırakıp gitmişler. Biz çocuğumuzu bakkala gönderirken tedirgin oluyoruz. Bu insanlar bizim için can vermişler ve bizim haberimiz yok."

Yönetmen Murat Saracoğlu ise Zaman gazetesine filmle ilgili şunları söyledi: Van halkıyla günül birliği yaptık
"Van'ın göbeğinde bu çocuklar için yapılmış bir anıt var. Kimse ilgili de değil, bilgili de. Anıt orada öyle duruyor. Filmi çocukların uğurlandığı yerde çekelim istedik. Yani eski Van'da... Orada kar yoktu, 50 kamyon kar getirttik. Arkada Van Gölü olsun istedik. Vanlılarla gönül birliği yaptık. Bölge okulları, devlet okulları, özel okullar, il özel idaresi, askerler, herkes bir yerinden tutmaya çalıştı."
ALINTI

yeşilim izliçem canım merak ettim saolasın ellerin dert görmesin bu vatan bizim:hooray:a.s.

yaa bi türlü izlemek kısmet olmadı bu filmi :S çok istiyorum ama en kısa zamanda cd dvd bişeler bulup izlicem

arkadaşlarla gitmiştik,erkeklerde dahil hepimiz ağlamıştık,:çok üzgünüm:çok güzeldii,film bittikten sonra sinemadaki herkes ayakta alkışlamıştı:hooray:

dün akşam izledim filmi.
ve çok geç kaldığımı anladım..

bu vatan için küçücük çocukların bile canlarını nasıl hiçe saydıklarını görmüş olduk.
özellikle 3 sahnede hıçkıra hıçkıra ağlamak istedim.
çok çok güzel bir film.

milli bilinç adına özellikle de gençlerimize mutlaka izletilmesi gerekiyor..

Sevgilimle dvdsini alıp izlemiştik, Daha filmin başlarında ağlamaya başladık.
Tam bir baş yapıt.
Herkesin izlemesi gerekir..

Back