12 yaşında ki oğlum terleyen bıyıkları sebebiyle çok mutsuz:(

ferb

Guru
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2014
2.519
4.212
Selam hanımlar. Sorunlar bitmez ama şuan en güncel sorunumuz bu. Büyük oğlum 13 yaşının içinde. Son 5-6 aydır bıyıkları gittikçe koyulaştı. İki ay kadar önce kuaför, babasına sormadan makinaya vurmuş bıyıklarını. Görünce tepki gösterdim. Eşime de kızdım. Tartıştık bayağı. Yemin billah etmiş çıkmayacak diye. Ama ben inanmadım tabii. Olan oldu diyerek kapattık konuyu. İki hafta sonra bıyıklar tekrar çıktı doğal olarak. Hatta eskiye göre biraz daha belirgin çıktı.
Sorun şu ki oğlum bıyıkları kafaya takıyor. Kendisi sarışın. Ama bıyıklar koyu. Böyle olunca daha çok dikkat çekiyor. Arkadaşları dalga geçiyormuş bazen. Çevredeki düşüncesiz insanlardan "Bıyıkları çıkmış" lafını duyunca çok üzülüyor, farkediyorum.
Kesinlikle istemiyor bıyıkları. Ne yapabiliriz. En azından iki yıl kadar, az farkedilir hale getirebilmenin bir yolu var mı? Bu konuda bir fikri olan varmı 🙏

Evet aynı durumu biz de yaşıyoruz. Ama benim oğlum buğday tenli olduğu için çok göze batmıyor. Fakat iki kaşının ortasını geçenlerde kendim aldım .Hiç belli bile olmuyor.
Sizin oğlunuzun bıyıkları çok gür değilse sararticiyla sarartmayi deneyebilirsiniz. Kendi ten rengine uygun sararır diye düşünüyorum.

Oy güzelim ya, kıyamam ona💙
Ben de tüy sarartıcı diycem. Bir de jiletle kesse uzadikca olmaz mi ki?
Ama em önemlisi bedenini sevmesini saglayın. Ergenken çok zor biliyorum ama özendiği sevdigi birileri varsa onlardan örnek verebilirsiniz. Yani şu dünyada bıyığı terlemeyen erkek yok ki neticede🙂
Bir de spor yapmiyorsa yönlendirin. Vücudu geliştikçe mutlu olur kendine güveni artar. Hem spor zihnine de iyi gelir.

Şöyle de yaklaşabilirsiniz artık çocukluktan çıkıp gençliğe adım atıyorsun bu güzel bir dönem ...

Çok teşekkür ederim fikirleriniz icin. Tüy sarartıcı bana da olur gibi geldi. Ancak tüy sarartıcının yüze uygulanıması bir sorun oluşturur mu acaba. En iyisi bir dermotoga sormak. L lavaa haklısınız. Ergenlik zor ama dediklerinizde haklısınız ve spor önemli gercekten

Çok teşekkür ederim fikirleriniz icin. Tüy sarartıcı bana da olur gibi geldi. Ancak tüy sarartıcının yüze uygulanıması bir sorun oluşturur mu acaba. En iyisi bir dermotoga sormak. L lavaa haklısınız. Ergenlik zor ama dediklerinizde haklısınız ve spor önemli gercekten
Yani tuy sarartıcı dünyanin en masum iceriği değil tabi. Aslinda kola bacaga sürmek de çok cok sağliklı degil. Ama bu durumlarda fayda zarar hesabi yapmak lazım. Psikolojisini düzeltecekse göze alınır bence.
Tabi once bir kulak arkasinda deneyin mutlaka. Belki vücudu reaksyon gösterir. Dermatolaga danısmak en iyisi olur tabiki.

Aslında diyoruz sevgili K Kazen Ancak arkadaşlarının tepkileri onu mutsuz ediyor.
O da iki sene sonra köse kalanlarla dalga geçecekmiş. Çocuk işte :)

Bu arada berber eğer bıyıkları makine ile aldı ise daha sık çıkmaz, sadece sizin gözünüze alışkanlıktan dolayı daha sık çıkmış gibi geliyordur. Usutura vurulmaz ise sıklaşmaz merak etmeyin...

Bu arada benim oğlumda 2006 doğumlu 1.85 boyunda sınıf arkadaşlarının en uzunu omzuna geliyor : ) Bende hep uzundum sürekli sınıfta mı kaldın soruları ile muhatap oluyordum. Bu sebeple sürekli boyumdan nefret ederdim. Sonra Kürek ve basketbol ile uğraşmaya başlayınca bir baktım ki millet benim o istemediğim boya imrenek bakıyor...

Bu sayede bu sıkıntıyı yendim ... Oğlum uzun boyu dert ediyor mu bilmiyorum ama ... Gerçi o da satranç turnuvasında bir rakibinin annesi oğlum bak rakibin liseden demişti : ))) oysa yaş gruplarında maç yapıyorlar aynı yaştalardı

Bizim insanımızda pek bir düşüncesiz. Sanki karşısında ergenliğin sonuna gelmiş bir delikanlı var gibi tepki veriyor ya için için kızıyorum. "Lan adam olmuşsun sen ya. Bıyıkların çıkmış" tarzı gereksiz iletişim kurma çabaları. 😖

papatya kaynatıp suyunu sürün. güneşte dursun sarartır.
benim oğlumda 13 olacak bir kaç aya tüy şeklinde henüz. sanırım o berberi yaptığına pişman ederdim. :olamaz:

Oyyy kıyamam yaa benim oğlum 3 yaşında ve aşırı kıllı muhtemelen ergenlikte biz de benzer sıkıntı yaşayacağız :KK43: ne yaparsanız birlikte yapın ki gizli saklı çözüm arayıp yanlış yöntem kullanmasın. Genetikte varsa erken çıkıyor filan diye anlatın. O yaş grubu malesef çok acımasız oluyor...

Bu arada berber eğer bıyıkları makine ile aldı ise daha sık çıkmaz, sadece sizin gözünüze alışkanlıktan dolayı daha sık çıkmış gibi geliyordur. Usutura vurulmaz ise sıklaşmaz merak etmeyin...

Bu arada benim oğlumda 2006 doğumlu 1.85 boyunda sınıf arkadaşlarının en uzunu omzuna geliyor : ) Bende hep uzundum sürekli sınıfta mı kaldın soruları ile muhatap oluyordum. Bu sebeple sürekli boyumdan nefret ederdim. Sonra Kürek ve basketbol ile uğraşmaya başlayınca bir baktım ki millet benim o istemediğim boya imrenek bakıyor...

Bu sayede bu sıkıntıyı yendim ... Oğlum uzun boyu dert ediyor mu bilmiyorum ama ... Gerçi o da satranç turnuvasında bir rakibinin annesi oğlum bak rakibin liseden demişti : ))) oysa yaş gruplarında maç yapıyorlar aynı yaştalardı
Maşallah oğunuza. Uzun boy iyidi

Her çocuk farklılığıyla güzel.
Makinanın gürleştirmediğine çok sevindim. Öyleyse belirli aralıklarla makina ile alınabilir. Bu süreci bu şekilde atlatabiliriz. Teşekkürler

Selam hanımlar. Sorunlar bitmez ama şuan en güncel sorunumuz bu. Büyük oğlum 13 yaşının içinde. Son 5-6 aydır bıyıkları gittikçe koyulaştı. İki ay kadar önce kuaför, babasına sormadan makinaya vurmuş bıyıklarını. Görünce tepki gösterdim. Eşime de kızdım. Tartıştık bayağı. Yemin billah etmiş çıkmayacak diye. Ama ben inanmadım tabii. Olan oldu diyerek kapattık konuyu. İki hafta sonra bıyıklar tekrar çıktı doğal olarak. Hatta eskiye göre biraz daha belirgin çıktı.
Sorun şu ki oğlum bıyıkları kafaya takıyor. Kendisi sarışın. Ama bıyıklar koyu. Böyle olunca daha çok dikkat çekiyor. Arkadaşları dalga geçiyormuş bazen. Çevredeki düşüncesiz insanlardan "Bıyıkları çıkmış" lafını duyunca çok üzülüyor, farkediyorum.
Kesinlikle istemiyor bıyıkları. Ne yapabiliriz. En azından iki yıl kadar, az farkedilir hale getirebilmenin bir yolu var mı? Bu konuda bir fikri olan varmı 🙏
Ben ilkokuldayken banada bıyıklı silgini ver derlerdi tek fark ben kız cocuguydum😂 tuy sarartici kremi bir deneyin

X