12 Kişilik Yemek Takımı ve Marka Sorunsalı

ususus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2011
9
7
hepinize merhaba
çok bunaldığım ve çözüm bulamadığım için size yazmaya karar verdim. misafir yemek takımı almak istiyorum. çok büyük paralar dökmeyeceğim. maksimum verebileceğim 1500 tl. Aslında alacağım takıma karar vermiştim fakat...
Fakat internette her markayla ilgili olumsuz yorumları görünce gerçekten bunalıma girdim. Tabakların içindeki yaldızlar ve desenlerin çıkma ihtimali olması beni çok düşündürüyor.
Kütahya porselenden aşağdaki resimde içi yaldızlı fırfırlı gibi olan tabakları beğenmiştim (kütahya nil) fakat şikayetvar'da kütahya porselenin desenlerinin soyulduğuna dair çok yorum var.
Sonra aşağdaki resimde karacanın lavinya serisini beğendim yani pembe güllü tabakları. Fakat karacayla ilgili de birsürü olumsuz yorum okudum.
Marka problemim dışında misafir yemek takımımın nasıl olacağına karar veremiyorum. Düz ve sade bir model mi seçmeliyim yoksa çiçekli modeller gibi bir şey de seçebilir miyim. Bana yardımcı olabilmeniz için aşağıya resimler yükledim. Ayrıca kare ve yuvarlak takımlar hakkında ne düşünüyorsunuz.
Kısacası bulaşık makinasına atıp yıkayabileceğim sağlam kalabilecek bir yemek takımı arıyorum.
Elbette başka marka tavsiyeleriniz varsa onlara da açığım..
Sanırım bu porselen,mobilya vb. şeyler biraz şans işi. Kalitesi herkese göre farklılık gösteriyor.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

cnm öncelikle hayırlı olsun diyelim. çeyiz alışverişi sırasında sık sık yaşanan bir durum bu. sakin olmaya çalış. ben misafir yemek takımımı Kütahya Porselen'den satın aldım. Kareydi. Bu markayı tercih ederken içim rahattı çünkü yılların markası yani porselenine güvenebilirsin. Misafir takımında daha sade ve zarif modellerin tercih edilmesinden yanayım. Günlük takımlarını daha renkli ve yuvarlak tabaklı takımlardan seçebilirsin. Bu arada bulaşık makinesinde yıkanabilen bir model seçmeni öneririm. Karaca'yı ise önermiyorum. :) Evet görünüş olarak hoş olabilirler, ancak kalite bakımından Kütahya Porselen'in yarısı bile değiller bence. Karar senin.

Oncelikle mutlu gunler de kullanmaniz dilegiyle... ben bernardo yu oneririm ama biraz pahali diger markalara gore. Kutahya guzel ama cok sieadan geliyor desenleri. Isterseniz bir de korkmazin porselenleeine bakIn. Hem kaliteli olduklarini duydum hem de biraz daha genc çiZgiye sahip.
Kareler makinada yikanmiyor diyorlar ama cogu kisi kullaniyor ve makinada da yikiyor zaten yeni makinalar lare takimlara da uygun. Ayrica sofra da daha şık duruyor fikrimce.
Desene geligelince sade tercih edin bence. Cunku hem daha zarif durur hem de cok desenli tabaklarda yemekler de cok bogucu duruyor evet lavinya mesela.guzel model ama icinde yemek varken cok karisik ve bence istah kapatici duracak.

Bu arada benim günlük yemek takimlarim da kütahya porselen her makinede camasir suyu da kullanirim ve yaldizlarda tek bi silinme bile olmadi ben olsam kütahya porseleni tercih ederdim canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…