Bebek Beslenmesi 12 günlük bebegim geceleri uyumuyor. Ne yapmam lazım :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

dmlshn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2015
15
9
36
Merhaba bayanlar. Ben 12 gün önce doğum yaptım. Ama bir sorunumuz var ve bebeğim geceleri uyumuyor. Yani ayakta sallasam ayağımda uyuyor ama kaldırıp yatağa koyduğumda uyanıyor.E sürekli de sallayamam ki. Çok zor durumdayım. Gece uyku uyumadigim için sinirlerim harap durumda. Aynı durumu yaşayan var mıydı? Herkes kırkı çıksın düzelir diyor. İnşallah düzelir

İnşallah düzelir. Benim bildiğim yeni doğan bebek, yatağa koyduğun gibi uyur. ama benim bebeğim uyumuyor. Hep böyle gitmesinden korkuyorum.

Gaz problemi vardır belki çok sinir olunan bi laf ama doyuyor mu? Bide seni hissetmek istiyordur. Beraber uyumayı denedin mi?

Gaz problemi vardır belki çok sinir olunan bi laf ama doyuyor mu? Bide seni hissetmek istiyordur. Beraber uyumayı denedin mi?
zaten yanımda yatıyor. Eşim yer yatağında şimdilik. Gaz olabilir belki. Bu kolik sancılar başlar mi 2. Haftadan peki?

İnşallah düzelir. Benim bildiğim yeni doğan bebek, yatağa koyduğun gibi uyur. ama benim bebeğim uyumuyor. Hep böyle gitmesinden korkuyorum.

Daha çok küçük. şu an henüz dünyaya adapte olabilmiş değil. sizin içinizde yaşıyordu 9 aydır ve şimdi nerde ne yapacağını bilmiyor, korkuyor. her fırsatta kucağınıza alın, alışmaz merak etmeyin. o size muhtaç daha. bu 3 ayı buluyor neredeyse ama korkmayın. inanın geçecek hepsi. benim oğlum 5 ayını bitiriyor yarın ve ilk günleri düşündükçe vay be diyorum. hiç bitmeyecek gibiydi uykusuz geceler, onunla karşılıklı ağlamalarımız..

İçime su serptin. Evet gerçekten de hiç bitmeyecek gibi. Lohusalik sendromu ve uykusuzluk bir araya gelince çok yıpratici oluyor. umarım ben de senin gibi o günleri görebilirim. Tabi deneyimsizlik de var bunların yanında. Allah yardım etsin diyorum

Gündüz kaç saat arayla uyuyor? Gündüz 2 saatten fazla uyumasına ızın vermeyin, yani en fazla 2saatte bir uyandırıp besleyin emerken uykuya dalarsa cenesinin altına sık sık dokunup uyandırın. (Okşar gibi değil)

Kızımı ben zorla uyandırırdım emzırmek ıcın 12 gunlukken canım muhtemelen gazı var kuzunun emzık verıyormusun ? Sallamaya sımıden alıstrmadıcem ama nasıl susarsa onu yapıyorsun anne olunca :) kimyon ye sen bı kasık agzına at sonra su ıc kırkına kadar arsız olanalar kırkından sonra akıllı olur derler benmkı kırkına kadar cok akıllıydı ama sımdı 8ayluk ayaklarım kopuyor sımdıde kucagımda sallamaya alıstı gece o bagırmalar bana vurmalar ( uykusuzluktan ölcem artk allah yardımcın olsun canım kırkını bekler derler ınsallah kırkından sonra düzelır

Göreceksin tabii ki, sabır.. Biliyorum zor, benim de ilk bebeğim. Ohoo oh ben sana o dönemde yaşadıklarımı anlatsam şükredersin, ben lohusa dönemi sendromu falan yaşayamadım çünkü kayınvalide ve eşim bana fırsat vermeden kendileri girdiler lohusa psikolojisine :) neler yaşadım 2 ay.. Çok şükür ki artık huzurum yerinde. Allah yardımcın olsun. Çok bunalırsan ve ne zaman hangi konuda olursa olsun hiç çekinmeden mesaj atabilirsin. Elimden geldiğince destek olup fikir vermeye çalışırım.

Coook teşekkür ederim sana yazarım elbette. Bak mesela bu gece de gaz sancımız tuttu. Çıkarıyor çocuk ama yetmiyor heralde. Suratı sürekli kırmızıve sürekli Ikiniyor. Geçecek inşallah kızım kocaman olacak bu sefer sabahları uyandırdıgim için o bana kızacak

gazı olabilir nurse harveys şurup kullanmıştım ben o dönemde birde relactaz damla çok iyi gelmişti, hem daha dur geceyi gündüzü ayırt edemiyor ki meleğin, gündüz olabildiğince aydınlık yerde gecede olabildiğince karanlık yerde yatırmaya çalış sana tavsiyem alışmaz deyip ayağında sallama mümkünse kolunda göğsüne salla hafif pışpışla bizimki hala öyle uyuyor hem benim kokumla sıcağımla mayışıp hemen rahatlamış oluyor hemde ayakta olunca yere koyunca uyanıyorlar ama kucakta koyabiliyorsun merak etme 3 ay sonra biraz düzelecek gaz sancısı, kucağına bol bol al ama ayakta sallama bence kucakta kendini daha güvende hisseder ama ayakta sadece sallantıya alışır

Doktor gaz için sab simplex damla verdi. Günde 4 defa 6 sar damla kullanıyorum. o rahatlatiyor birazcık. Zaten gündüz aydınlıkta uyuyor. Gece de Odamızda çok hafif bir ışık var o da yüzünü görebilmem için. Bakalim ne zamana düzelir uyku düzeni beklemedeyiz.

2. ayından sonra düzelmeye başlayacak azcık sabır bak benim oğlumun gece gündüz hiç uykusu yoktu şaka değil bak yarım saat için kırk takla atardım 9 saat aralıksız ağladığını bilirim gece bu zamanla düzeldi ama gündüz hala aynı malesef :)

Benimde bebegim 20 gunluk bol bol rezene cayi iciorum bebegim sakinlesio gazinida cikario

Benimde bebegim 20 gunluk bol bol rezene cayi iciorum bebegim sakinlesio gazinida cikario
Canım rezene cocugunu zayıflatmıyormu ben de yenı ıcmeye basladım 8.ayımdaym kızım kılo almadı ve cok kaka yapıyordu cuma gunu doktora gıttk kızımda sorun yok sütünden gecıyodue dedı bende rwzene ıcıyordum zayıflamak ıcın oda kızımın metoblzmasını hızlandrmıs kaka yapısı cogalmıs senın bebegınde oyle sorun varmı

Bende hic ole bi sorun olmadi yada dikkatimi mi cekmedi hatta hastaneden cikmadan once dr soledi icin iciodum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…