Saç Rengi ve Saç Boyama 12.11 ve 12.1 in farkı ne

megamath

kırmızı
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2012
206
0
46
İstanbul
kızlar bir sitede birkaç çeşit boya göstermişler ve ben bunların ne farkı var anlayamadım tecrübeli biri yardım edebilirmi? hangisini uygularsam daha kesin ve doğal bir görüntü olur?

koleston 12.1

koleston 12.11

birde bunlar var ama hepsi aynı gibi duruyor puff ne farklılıkları var bunların?????

teşekkürler, ben hepsini okudum bunların ama istediğim cevap bu seçeneklerden hangisinin daha kesin ve doğal sonuç vereceği ? hepsini düşünerek ne diyebilirsiniz?

Bu sizin hangi yansımayı istediğinize ya da yansıma isteyip istemediğinize göre değişir
9 numaradan örnek verecek olursak altın yansımalı bir sarı isterseniz 9.3 kullanırsınız
Küllü bir renk ise 9.1 ya da 9.11 (yoğunluğuna göre değişir) seçersiniz
9.0 düz yansımasız bir sarı olur
Tabii zemin rengine göre de değişir boyanın vereceği renk
Turuncu yansıma varsa zeminde 9.1 ile onu nötrleyebilirsiniz
Zeminde altın sarısı varsa 9.3 ile boyandığında muhtemelen turunculuk daha fazla olur vs
Bazı markalarda noktadan sonra 0 yansımanın yoğunlaştırıldığı anlamına gelirken bazı markalarda doğallaştırıldığı yoğunluğunun azaltıldığı anlamına gelir
Ya da noktadan sonra 0ın yeri bile anlamını değiştirebiliyor bazı markalarda
9.03 doğal dore sarıyken 9.30 yoğun dore sarı oluyor

Son düzenleme:
çok teşekkür ederiiim çok iyi bir açıklama oldu ama rengin nasıl durduğunu tam olarak anlayabilmek için denemeden başka çare yok o zaman :26:

çok teşekkür ederiiim çok iyi bir açıklama oldu ama rengin nasıl durduğunu tam olarak anlayabilmek için denemeden başka çare yok o zaman :26:

Rica ederim,saçın durumuna bakarak doğru numaralar ve tonlar seçilirse istenilen renk tutar

peki koyu saçı turunculuk olmadan hangisi açar 12.11 mi 12.1 mi?
deneyen oldu mu?

Saçı açan numaralar noktadan sonrakiler değil öncekilerdir
12.1 ile 12.11 renk tonu (açıklığı-koyuluğu) açısından aynı
Ama saçta turunculuk fazlaysa yoğun küllü renkler tercih edilebilir
Saçı açan boya değil,boyanın içindeki oksidan
Oksidanı ne kadar yüksek tutarsanız açılma o kadar fazla olacaktır
Oksidanın da saçı açma oranı kısıtlıdır,4 tondan fazla açmak isterseniz oksidan yetersiz kalabilir,oryal kullanmak gerekir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…