11 yaşındaki kızımın yumurta olan sofraya yanaşmaması sorunu

luskusulus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2024
5
-5
25
Merhaba,
Kızım küçüklüğünden beri yemeklerı ağzında bekletir ben uyarana kadar yutmaz. Ekran başındayken kendisi daldığından yutuyor. Yumurtayı bebbekken mamasıyla ezerdim 1 yaşından beri ne yumurtalı mamasını ne de o zamandan beri yumurta yedi. Sadece yumurta değil;
Peynir, et, balık bazi sebzelerden öcü görmüş gibi davranır
Çocuk doktoru pek dikkate almayıp zorla yedir dedi aşırı d vitamini düşüklüğü var ampül tedavisine başladı. Son çareyi psikatriye randevu almakta buldum. Randevu tarihini bekliyorum. Siz olsanız ne yaparsınız. 11 yaşında büyüme çağında ve gerçekten yeterli beslenmedipi için endişe içindeyim

yememe sebebi ne?
bence coktan olusmus damak tadi, 11 yasindan sonra degismez.
yerinizde olsam tabii psikiyatriye de giderdim ama vegan yemekleri arastirirdim. her seyin alternatifi var. mesela kek yaparken süt yerine muz koyuluyor o keki tutuyor. ya da sut yerine bademden findiktan yulaftan süt falan yapılıyor. benim erkek arkadasim da vejetaryen mesela karnabahardan şnitzel yapiyor kendine. görünüşü yapilisi falan ayni şnitzel gibi ama sebzeden.
her seyin bir alternatifi oluyor. Dunyada o kadar yaygin ki veganlik tonla yemek tarifi var.
yeterli vitamini minareli almasi icin bence internetteki tariflerden destek alin

Ne yiyor peki yemek olarak ? Müdahale etmek için biraz geç kalmışsınız. 11 yaş ergenliğe giriş, artık zorlarsanız inadına yemez. Neden 11 yaşına kadar peklediniz müdahale etmek için ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…