11 Yaşındaki Çocuk IQ Testinde Einstein ve Hawking'i Geride Bıraktı

Huy Meselesi

🌜🌚🌛
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
61.512
62.458
İngiltere'de 11 yaşındaki Aum Amin, IQ testinde ünlü fizikçiler Albert Einstein ve Stephen Hawking'ten daha fazla puan almayı başardı.

11-yasindaki-cocuk-iq-testinde-einstein-ve-8354177_x_9236_o.jpg

İngiltere'de 11 yaşındaki ilkokul öğrencisi Aum Amin'in zeka kat sayısı testinden (IQ) aldığı sonuç günün en çok konuşulan konularından biri oldu.

ÜSTÜN ZEKALILAR KULÜBÜNDEN DAVET ALDI

Dünyanın en prestijli IQ testlerinden olan Mensa sınavına giren Aum Amin'in IQ'su 162 çıktı. Amin'in zeka katsayısı dünyaca ünlü fizikçiler Albert Einstein ve Stephen Hawking'in IQ seviyelerinden 2 puan daha fazla.

Zeki çocuk Mensa Kulübü'nden davet aldı. Kulüp dünya üzerinde üstün zekalı kişilerin oluşturduğu özel bir grup.

Uzmanlar bu değerin 18 yaşından küçük birinin alabileceği en yüksek skor olduğunu belirtiyor. Kendisi de bir Albert Einstein ve Stephen Hawking hayranı olan Amin, "Böyle güzel bir sonuç aldığım için çok güzel hissediyorum. Şimdiye kadar yapmak istediğim her şeye başarıya ulaştım." dedi.

11-yasindaki-cocuk-iq-testinde-einstein-ve-8354177_7538_m.jpg

İLERİDE ROBOT YAPMAK İSTİYOR

Aum Amin'in annesi Boskey Amin, oğluyla birlikte başka hiçbir çocuğun sınava girmediğini belirterek, "Mümkün olan en yüksek sayıyı aldığı için onunla çok gurur duruyoruz." dedi.

Aum Amin eğitimine devam edip ileride robot yapmak istediğini belirtti.

İşte Aum Amin'in çözdüğü sorulardan örnekler...

11-yasindaki-cocuk-iq-testinde-einstein-ve-8354177_6498_m.jpg

kaynak: http://www.sondakika.com/haber/haber-11-yasindaki-cocuk-iq-testinde-einstein-ve-8354177/

İngiltere'de 11 yaşındaki Aum Amin, IQ testinde ünlü fizikçiler Albert Einstein ve Stephen Hawking'ten daha fazla puan almayı başardı.

11-yasindaki-cocuk-iq-testinde-einstein-ve-8354177_x_9236_o.jpg

İngiltere'de 11 yaşındaki ilkokul öğrencisi Aum Amin'in zeka kat sayısı testinden (IQ) aldığı sonuç günün en çok konuşulan konularından biri oldu.

ÜSTÜN ZEKALILAR KULÜBÜNDEN DAVET ALDI

Dünyanın en prestijli IQ testlerinden olan Mensa sınavına giren Aum Amin'in IQ'su 162 çıktı. Amin'in zeka katsayısı dünyaca ünlü fizikçiler Albert Einstein ve Stephen Hawking'in IQ seviyelerinden 2 puan daha fazla.

Zeki çocuk Mensa Kulübü'nden davet aldı. Kulüp dünya üzerinde üstün zekalı kişilerin oluşturduğu özel bir grup.

Uzmanlar bu değerin 18 yaşından küçük birinin alabileceği en yüksek skor olduğunu belirtiyor. Kendisi de bir Albert Einstein ve Stephen Hawking hayranı olan Amin, "Böyle güzel bir sonuç aldığım için çok güzel hissediyorum. Şimdiye kadar yapmak istediğim her şeye başarıya ulaştım." dedi.

11-yasindaki-cocuk-iq-testinde-einstein-ve-8354177_7538_m.jpg

İLERİDE ROBOT YAPMAK İSTİYOR

Aum Amin'in annesi Boskey Amin, oğluyla birlikte başka hiçbir çocuğun sınava girmediğini belirterek, "Mümkün olan en yüksek sayıyı aldığı için onunla çok gurur duruyoruz." dedi.

Aum Amin eğitimine devam edip ileride robot yapmak istediğini belirtti.

İşte Aum Amin'in çözdüğü sorulardan örnekler...

11-yasindaki-cocuk-iq-testinde-einstein-ve-8354177_6498_m.jpg

kaynak: http://www.sondakika.com/haber/haber-11-yasindaki-cocuk-iq-testinde-einstein-ve-8354177/
Yolun açık olsun zihnin zaten açık çocuk

Ya işte ben böyle üstün zekalılara bayılıyorum. Üstün zekası hayırlı olan cinsten, çocuk hep başarılı oluyormuş. Allah yolunu açık etsin. Hayır, şu gruptan teklif almasa da çocuğun hayatı avantajlı yani zeki olduğu için. Bunun benzerini çocuk yaşta üniversite bitiren, bir sürü dil bilen, bir sürü başarısı olan üstün zeka örneklerinde de gördüm. Ama bir de bunun tam tersi bir güruh var. Başarısız, uyumsuz, izole, mutsuz... adı da üstün zeka(ymış). İşime yaramayan üstün zekayı neyleyim...

Şindiiik 1=60 2=42 diğerlerine biraz daha kafa yormam lazım. Cevaplar doğru mu bilmiyorum ama hiç şansım yok mu toktır bey:KK53:

Gece gece uğraştığım işlere bak :rolleyes:

1) 60
2) 32
3) 24
4) 132

Kombinasyonlarla aram iyi değil , 3 ten emin değilim .

Sondaki mantık her rakamın arasındaki farkların birbirinden farkı 8 .

İlk soru kolay , en son 94+60

2. de önce 42 ile 36 arasındaki fark ( yuvarlak şekil) büyüktür / tan 6 mantığında ilerliyorsun :KK73:

Tabii ben 20 dk da yaptım , adamlar 20 dk da testi bitiriyor :confused:

Gece gece uğraştığım işlere bak :rolleyes:

1) 60
2) 32
3) 24
4) 132

Kombinasyonlarla aram iyi değil , 3 ten emin değilim .

Sondaki mantık her rakamın arasındaki farkların birbirinden farkı 8 .

İlk soru kolay , en son 94+60

2. de önce 42 ile 36 arasındaki fark ( yuvarlak şekil) büyüktür / tan 6 mantığında ilerliyorsun :KK73:

Tabii ben 20 dk da yaptım , adamlar 20 dk da testi bitiriyor :confused:
2. Soruyu nasıl 32 buldunuz acaba? Ben 42 buldum da azıcık beyin yarıştıralım:KK45:

Aslında bu da güzel bir yaklaşım ama bir küçük bir de büyük + var onu netcez:confused:

Küçük + ve minnak / etkisiz eleman .
Mesela ben 21 diyebiliyorum kendi mantığımda küçük + ya .

Bir de bildiğim tüm zeka soruları çoktan seçmeli değildir . Bu soruda mantığı çözüp farklı değerlerlede doğru cevap farklı sonuç olabiliyor .

Soru eksik soru:rolleyes::rolleyes:

Küçük + ve minnak / etkisiz eleman .
Mesela ben 21 diyebiliyorum kendi mantığımda küçük + ya .

Bir de bildiğim tüm zeka soruları çoktan seçmeli değildir . Bu soruda mantığı çözüp farklı değerlerlede doğru cevap farklı sonuç olabiliyor .

Soru eksik soru:rolleyes::rolleyes:

Çözemeyince suçu soruya atmak :KK70::KK70: mesela ben de son sorunun eksik soru olduğunu düşünüyorum:KK70::KK70::KK70:

X