11 yaş oğlum ve kaka kaçırma

Dilba35

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2022
117
48
31
11 yaşında oğlum var kızlar yardım edin tuvalet eğitimi bitmiş normal ilerlerken bi anda allak bullak oldum oğlum kakasını tutarak başladı kabız oldu ishal oldu sonra altına kaçırmaya başladı kaçırıp söylemiyordu kokudan farkediyodum hiç kaka yapmamaya bailadı sadece kaçırıyodu ilaçlarla yaptı ama ishal oldu sürekli yıkamaktan yara oldu poposu elleri bu arada sadece ishal tuvaleti geliyor ama artık kaka yapmaktan acı ve yanması var acıyo diyip yapmıyor gece oldumuda istemsiz bi şekilde yapıyor kaçırmak değil baya baya yapıyor uyuyamıyor uyutmuyor elimden bişey gelmiyor dr gittik ilaç verdi ishal için başından attı daha önce yaşayan tedavi olan varsa lütfen yardım yada aramızda sağlıkçı olan varsalütfen bişeyler söyleyin

Çok geçmiş olsun. Önce bir çocuk cerrahına sonra çocuk psikiyatrisine götürmeniz şart. Burada ne denebilirki Allah şifa versin

11 yaşında oğlum var kızlar yardım edin tuvalet eğitimi bitmiş normal ilerlerken bi anda allak bullak oldum oğlum kakasını tutarak başladı kabız oldu ishal oldu sonra altına kaçırmaya başladı kaçırıp söylemiyordu kokudan farkediyodum hiç kaka yapmamaya bailadı sadece kaçırıyodu ilaçlarla yaptı ama ishal oldu sürekli yıkamaktan yara oldu poposu elleri bu arada sadece ishal tuvaleti geliyor ama artık kaka yapmaktan acı ve yanması var acıyo diyip yapmıyor gece oldumuda istemsiz bi şekilde yapıyor kaçırmak değil baya baya yapıyor uyuyamıyor uyutmuyor elimden bişey gelmiyor dr gittik ilaç verdi ishal için başından attı daha önce yaşayan tedavi olan varsa lütfen yardım yada aramızda sağlıkçı olan varsalütfen bişeyler söyleyin
O yaslarda oģlumda olmuştu,sürekli afedersin kilodu batık sürei ishal kilodunu wc çöp kovasina atmalar falan,banada söylemeye çekindi,cocuk doktoruna götürdüm anlattim durumu ultrason istedi tahlil istedi,ishal sanmıştım bende ama megersem öyle degilmis,kabızmış🥲
Bagirsaklari tıkanmış oyuzden ishal gibi dısarıya atıyormuş,10günlük laģma verdi,hergun duzenli yaptim,antibiyotik ve su kaybetmesin diye ilac verdi düzeldi,bence guzel bir hekime gidip anlatin derdinizi
Gecmis olsun

Bir gastroentrologla mı görüşseniz acaba? Huzursuz bağırsak sendromu falan olabilir belki. Fizyolojik bir sebebi yoksa, oyun terapisiden fayda görebilir.

O yaslarda oģlumda olmuştu,sürekli afedersin kilodu batık sürei ishal kilodunu wc çöp kovasina atmalar falan,banada söylemeye çekindi,cocuk doktoruna götürdüm anlattim durumu ultrason istedi tahlil istedi,ishal sanmıştım bende ama megersem öyle degilmis,kabızmış🥲
Bagirsaklari tıkanmış oyuzden ishal gibi dısarıya atıyormuş,10günlük laģma verdi,hergun duzenli yaptim,antibiyotik ve su kaybetmesin diye ilac verdi düzeldi,bence guzel bir hekime gidip anlatin derdinizi
Gecmis olsun
Çok teşekkür ederim genel cerraha ve gastroenteroloji ye gidicem birde bakalım neler diycekler ve yapıcaklar

Kuzenimin kızında da vardı aynı sorun bir sürü tahliller yapıldı psikoloğa götürüldü genelde psikolojik dediler araştırıldı hiçbir şey bulamadılar en son çocuğu kolonoskopi için hastaneye götürdüğümüzde gastroenteroloji çocuğun rektum kısmında çok küçüklüğünden beri kalan bir sertleşmiş kişileşmiş bir kaka varmış bu nedenle çocuk orada his kaybı yaşadığı için otomatikman kakasını yapıyormuş sağa sola bence bir gastroenterolojiye gidip çocuğun sistemsel bir sorunu var mı ona baktırın ondan sonra psikoloğa veya pedagoga götürün çünkü bu çocuklar okula gidiyorlar ve okulda da kaçıracağım korkusu yaşıyorlar psikolojileri bozuluyor Bir de sakın bunun için ona kızıp bağırmayın

X