11 nisanda endoskopi oluyorum sorular?

soncare

Guru
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2008
301
87
arkadaşlar 2 yıl önce 1 hafta boyunca istifra ettim beyaz köpükler çıkıyordu artık 4 kilo verdim 1 haftada ve doktora gittim. endoskopisiz elle muayne etti beni şikayetlerime göre değerlendi ülser demişti. bana mide ilacı vs vermişti ağrıdığında sabah akşam almamı söyledi. bu geçen 2 yıl içerisinde bazen ağır bazen hafif bu tarz sorunlar yaşadım fakat çok ta önemsemedim. ama şu 3 haftadır aşırı derecede çekiyorum ve tekrar doktora gittim. endoskopi istedi reflü ve ülsere benzediğini söyledi şikayetlerimin. endoskopinin %100 netlik olduğunu söylediği için yaptırmayı kabul ettim. önce mide filmi çekildi. safra kesesi ağrısıyla çok karıştırılıyormuş bu ağrı dalağıma karaciğerime safra keseme pankreasıma baktılar burada. p.teside endoskopi olucam yarı baygın şekilde. yani hem boğazıma uyuşturucu sprey kullanıcaklar hemde biraz anstezi olucak. özel de olucam.2 tane hastaneye gittim bi taesi 50-150tl arası diğeri 50-230 tl arasında dedi. ben 2.sini tercih ettim güvendğm bi hastaneydi. 50-230 tl arasında tutucakmış. ssklıyım bu arada. bu aradaki fiyat farkıda anstzi olup olmayacağına kullanıcağı ilaca biopsi yapılıp yapılmayacağına göre değişiyormuş.
bende başta çok korkuyordum ama atlattım gibi bu konu hakkında sormak isteyen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirim.

geçtiğimiz haziran da oldum..SGk lıyım..sgk hastanesinde oldum..korkulacak bişey yok ..boşuna paranı verme yani..oradada işini bilen doktorlar yapıyorlar..anestezi olacak kadar da bişey yok aslında..parça alınması nasıl olur onu bilmiyorum..

ben bu konuda hassasım. devlet hastanelerindeki yoğunluktan dolayıda çoğu doktorun hastalara davranışları malum. sağlığım için verdiğim parayada acımam ben. devlet hastansnde anstzi olmuyormuş. ve rahatlıkla atlatan yada kabusa dönen insanlar var. işimi şansa bırakmadığım için özel hastanede güvendiğim bi doktora anstzyle olucam.

ben anestezi falan istememiştim 2 kere oldum ikisindede korkarak gittim ama tam teşekküllü hastanelere gittim sonuçta hastanedesiniz ve bunu güvendiğiniz 1 doktor yapıyosa korkacak hiç bişey yok.ilk olduğunda 15 yaşındaydım doktor elimi tuttu önce bana güven verdi sonuçta yapan doktor anında müdahale edilir 1 sey olunca koskoca hastane dedim hiç panik yapmadım gayet kolay oldu parça alınması çok kolay hortumun ucunda 1 aletle alıyor benden alındı hissetmedim bile elime bişey verildi dedim bu ne dediler bunu patolojiye ver baktım parça almışlar ikincisinde zaten korkusuz gittim şimdi deseler yine giderim o derece gayet basit 1 uygulama panik yapmayacağınıza inanıyorsanız bence anestezinin bile yapılmasına gerek yok çünkü anestezi olan ikaç kişi yarım saat kalkamadı yerinden ben hoplaya zıplaya çıktım uygulamadan sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…