• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

11 cm Kist

simacag

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2011
42
4
48
Ankara
Merhaba arkadaşlar.23 yaşındayım bekarım.4 yıl önce adet zamanında şiddetli gaz sancısı şikayetiyle acile yattım o zaman fark edildi kistim olduğu 4 cm civarındaydı 2 yıl bu kist büyüye küçüle devam etti.kontrole gidince 2 yıl önce 7.5 cm olmuştu laporoskopiyle alındı kistim,daha doğrusu içi boşaltıldı.2yıldır rahattım bu sene pek kontrole gidemedim güneydoğuda görevde olduğumdan.Yaz tatilinde Ankara'ya gelince,ramazan öncxesi bi kontrol yaptırayım dedim 11x9 cm kist,ca 125 değerim 120 şoklara girdim çıktım dünyam karardı :(((( istanbul Zeynep Kamil hastnesinde Prof.Dr. Ateş Bey var bu tümörlerle ilgili ameliyatlara gelen tanıdık vasıtasıyla geldim ona.Geçen hafta ultrasonla yetinmeyip mr istedi mr da 5cm lik 2 kist olduğu birbirine çok yakın oldukları için birlikte gördüklerini söylediler.ama yine de ameliyat kararı çıktı,tam o sırada adet oldum.bir de adet sonrası bakalım adet öncesi kistler şişmiş olur dedi doktor.bakalım bu hafta bitcek gitcem yeniden ultrasonla bakılcak,umarım hakkımda hayırlı bi karar çıkar... bu arada adetimde ne bi düzensizlik ne de bir tüylenmem falan vardı nerden çıktı bu bilemedim :SS

adetle beraber atarsınız belkı kıstı bellılı olur sıze bısey onersem yaparmısınız bılemıyorum dr ıbrahım sarac oglunun sogan kurunu uygulayın kıstlerı yok edılor cok kısının ultrasonla kıst gozlemlenmıs fakat bu kuru yapıp tekrar kontrole gıdınce kıstlerının yok oldugunu yada kuculdugunu duydum sogan kurunun bır mucıze oldugunu dusunuyorum ben polıkıstık over hastasıyım aylarca adet olmadıgım olur bu kuru kullandıgımda benımde kıstlerımın kayboldugunu gozlemledım.sızın ıcın gecerlı olurmu bılmıyorum cunku sızın kıst 11x9mus umarım kuculur ben daha once 7cm lık kıst yuzunden amelıyat olmustum

adetle beraber atarsınız belkı kıstı bellılı olur sıze bısey onersem yaparmısınız bılemıyorum dr ıbrahım sarac oglunun sogan kurunu uygulayın kıstlerı yok edılor cok kısının ultrasonla kıst gozlemlenmıs fakat bu kuru yapıp tekrar kontrole gıdınce kıstlerının yok oldugunu yada kuculdugunu duydum sogan kurunun bır mucıze oldugunu dusunuyorum ben polıkıstık over hastasıyım aylarca adet olmadıgım olur bu kuru kullandıgımda benımde kıstlerımın kayboldugunu gozlemledım.sızın ıcın gecerlı olurmu bılmıyorum cunku sızın kıst 11x9mus umarım kuculur ben daha once 7cm lık kıst yuzunden amelıyat olmustum

bende laparoskopi ameliyatı oldum. ama tekrarlarmı bilmiyorum. benimki 7-8 cm civarıydı. ve 6 ayda bir kontrole çağırdılar. bazen ameliyatlar başarısız oluyor. acaba sizi ameliyat eden doktor kisti tam temizleyemedimi. kist sadece boşaltılmaz oluştuğu yeride yok edilir. ameliyat olduğum hastanede tanıştığım bir arkadaşımında tekrarlamış ve doktoru demişki "seni ameliyat eden doktorun tam temizleyememiş ben temizleyimde bir daha olsun bakalım." bazı doktorlar acemi olabiliyorlar nede olsa laparoskopi ameliyatları yeni bir teknik sayılır. bazı özel hastanelerde hasta tekrar gelsin diye yarım yamalak ameliyat yapıyorlar. ben devlet hastanesinde ameliyat oldumama sanki özelde yapmışım gibi ilgilendiler. pekii senin kistinden alınan o sıvı patolojiye gönderilmedimi.

Son düzenleme:
kızlar benimde çikolata kistim vardı 4 cm civarında.ama benim bildiğim büyük kistlerde açık ameliyat yapılıyor.içini boşaltmak yerine kist tamamen alınıyor.

Son düzenleme:
benimde 6.5 cm lik dermoid kistim var bununla ilgili bilgisi olan var mı kızlar?

Ameliyat falan değince çok şaşırdım şimdi 20 gün önce bendede kist olduğu söylendi sağ yumurtalıkta 5 cm çapında ..Doğum kontrol hapımı değiştirdi diana 35 verdi .
adetime on gün kalmıştı kullandım .Regl sonrası gittiğimde kist falan kalmamıştı ...İlacın tek kötülüğü o on günde 5 kilo aldırdı bana ama önemlide deil 2 lilosu gitti bile sizde denesenizmi acaba ??

Back