Merhaba arkadaşlar.23 yaşındayım bekarım.4 yıl önce adet zamanında şiddetli gaz sancısı şikayetiyle acile yattım o zaman fark edildi kistim olduğu 4 cm civarındaydı 2 yıl bu kist büyüye küçüle devam etti.kontrole gidince 2 yıl önce 7.5 cm olmuştu laporoskopiyle alındı kistim,daha doğrusu içi boşaltıldı.2yıldır rahattım bu sene pek kontrole gidemedim güneydoğuda görevde olduğumdan.Yaz tatilinde Ankara'ya gelince,ramazan öncxesi bi kontrol yaptırayım dedim 11x9 cm kist,ca 125 değerim 120 şoklara girdim çıktım dünyam karardı ((( istanbul Zeynep Kamil hastnesinde Prof.Dr. Ateş Bey var bu tümörlerle ilgili ameliyatlara gelen tanıdık vasıtasıyla geldim ona.Geçen hafta ultrasonla yetinmeyip mr istedi mr da 5cm lik 2 kist olduğu birbirine çok yakın oldukları için birlikte gördüklerini söylediler.ama yine de ameliyat kararı çıktı,tam o sırada adet oldum.bir de adet sonrası bakalım adet öncesi kistler şişmiş olur dedi doktor.bakalım bu hafta bitcek gitcem yeniden ultrasonla bakılcak,umarım hakkımda hayırlı bi karar çıkar... bu arada adetimde ne bi düzensizlik ne de bir tüylenmem falan vardı nerden çıktı bu bilemedim :SS