• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 11 aylık kızımın beslenmesi hakkında yardımcı olurmusunuz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sahin77

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013
8
1
6
34
İstanbul
merhaba ,
benim kızım 11 aylık , beslenmesinde yanlışım veya eksiğim varmı sizce

saat : 07,30 da 150 cc süt
saat : 10,00 da kahvaltı ( 180 cc süt içine 3 kaşık tahıllı karışım+labne peyniri+pekmez+yumurta sarısı )
saat : 12,30 da yoğurt
saat : 15,00 de çorba ( sebze + kıyma + pirinç + irmik ) tereyağ alerji yaptı veremiyorum
saat : 19,00 de 150 cc süt bir kaç tane bebe bisküvisi
saat : 22,00 ve ya 23,00 de kaşık maması
hepsi bu kadar bunların hepsini yiyor bazen dibinde bırakıyor ama sizce eksik mi besliyorum hala kilosu 8,800 boyu 75 cm dr normal ölçüler içinde diyor ama bilemiyorum etrafımda ki arkadaşlarımın çocukları bu kadar yemiyorlar ama daha kilolular , gerçi eşimde bende minyon tipleriz ...1 yaşta bu gıdalara neler ekleniyor acaba bilen varmı

aynı benim kızımda böyle 9 ocakta doğdu 2900 gr. suan benim kızımda 8.5 - 9 kg arası birşey bazen tartıyorum kendim evde 9 cıkıyor bazen 8.5 çıkıyor. çok hareketli hiç durmuyor. aynen benm kızımda herşey yiyor hiç bırakmoyor tabakta ama benm etrafımdaki bebeklerde öyle az yiyorlar ama maşallahları var. ben hem emziriyorum hem devam sütü veriyorum hemde ekgıda alıyor senin yaptığın menü gibi bnde veriyorum kızıma ama nafile tık yok :)

aynı benim kızımda böyle 9 ocakta doğdu 2900 gr. suan benim kızımda 8.5 - 9 kg arası birşey bazen tartıyorum kendim evde 9 cıkıyor bazen 8.5 çıkıyor. çok hareketli hiç durmuyor. aynen benm kızımda herşey yiyor hiç bırakmoyor tabakta ama benm etrafımdaki bebeklerde öyle az yiyorlar ama maşallahları var. ben hem emziriyorum hem devam sütü veriyorum hemde ekgıda alıyor senin yaptığın menü gibi bnde veriyorum kızıma ama nafile tık yok :)

sağol içime su döktün hala şu korkularımı yenemedim insan zor alınca kucağına herşeyden korkuyor :)

merhaba ,
benim kızım 11 aylık , beslenmesinde yanlışım veya eksiğim varmı sizce

saat : 07,30 da 150 cc süt
saat : 10,00 da kahvaltı ( 180 cc süt içine 3 kaşık tahıllı karışım+labne peyniri+pekmez+yumurta sarısı )
saat : 12,30 da yoğurt
saat : 15,00 de çorba ( sebze + kıyma + pirinç + irmik ) tereyağ alerji yaptı veremiyorum
saat : 19,00 de 150 cc süt bir kaç tane bebe bisküvisi
saat : 22,00 ve ya 23,00 de kaşık maması
hepsi bu kadar bunların hepsini yiyor bazen dibinde bırakıyor ama sizce eksik mi besliyorum hala kilosu 8,800 boyu 75 cm dr normal ölçüler içinde diyor ama bilemiyorum etrafımda ki arkadaşlarımın çocukları bu kadar yemiyorlar ama daha kilolular , gerçi eşimde bende minyon tipleriz ...1 yaşta bu gıdalara neler ekleniyor acaba bilen varmı

artık püre şeklinde vermeyin
bence normal kahvaltı yaptırın sizinle zeytin peynir alerjisi yoksa tabi pekmez tahin domates salatalık tarzı
listede meyve göremedim araya meyve sıkıştırın
ve ben kızım hiçbişey yemedigi zaman
hemen bir tane mandalina sıkıyorum portakal ekşi oluyor mandilana daha tatlı oldugundan:34:
ceviz benimki sevmiyor ama sizinki yerse badem fıstık
kuru dut kayısı üzüm veriyorum:34:
1 yaşta bal ve yumurta beyazı yemeye başlar:34:

artık püre şeklinde vermeyin
bence normal kahvaltı yaptırın sizinle zeytin peynir alerjisi yoksa tabi pekmez tahin domates salatalık tarzı
listede meyve göremedim araya meyve sıkıştırın
ve ben kızım hiçbişey yemedigi zaman
hemen bir tane mandalina sıkıyorum portakal ekşi oluyor mandilana daha tatlı oldugundan:34:
ceviz benimki sevmiyor ama sizinki yerse badem fıstık
kuru dut kayısı üzüm veriyorum:34:
1 yaşta bal ve yumurta beyazı yemeye başlar:34:

meyvede veriyorum yazmayı atlamışım çatalla ezerek yediriyorum , suyunu arada veriyorum normal kahvaltı derken onunla doymaz diye korkuyorum ölçülerini bilmiyorum ne kadar neden yemeli acaba

Back