• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

11 aylık kızım'ın 2 haftadır pişiği geçmiyor ne yapabilirim ya

puccakanka

Canlarım iyiki varsınız
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2009
7.083
385
363
$oy.JPG

kızlar ya bebişimin pişiği geçmedi gitti ne yapıcam varmı başına böyle gelen arkadaşlar ne yaptınız off çok içim acıyo gördükçe krem kullandım halada kullanıyorum ama faydası yok yardım edin bebeğim rahatsız değil ama tabi bilemem her alt açtığımda havalandırıyorum ama geçmiyo:53::53:

Eki Görüntüle 210969

kızlar ya bebişimin pişiği geçmedi gitti ne yapıcam varmı başına böyle gelen arkadaşlar ne yaptınız off çok içim acıyo gördükçe krem kullandım halada kullanıyorum ama faydası yok yardım edin bebeğim rahatsız değil ama tabi bilemem her alt açtığımda havalandırıyorum ama geçmiyo:53::53:

Canım öncelikle çok geçmiş olsun...
Bugünlerde haifif hafif benim kızda da başladı...
Hemen ilk gün zeytinyağına başladım...
Sonraki bezinde hemen azaldığını gördüm..
Sanırım havalar ısındı ya ondan olabilir...

Islak mendil kullanma...
Suyla yıka bebeğinin altını...

Bez değiştirdiysen eski markana geri dön..
Etkisi olabilir...

Birde bir işe dalıp çocuğun altını uzun süre almadıysan
Altı pişer
Birde kaka yapınca
Çiş de ister istemez daha da yakar...

İlaç ismi yazamıyorum..
Ama doktora götür bu çocuğu Tuğbam...
Üçlü bir kremden oluşan karışım yazıyorlar...

Ama ben...
Zeytinyağı kullanıyorum...
Zeytinyağı saf zeytinyağı sür altına..
Havalandır her bezini açtığında...

Canım öncelikle çok geçmiş olsun...
Bugünlerde haifif hafif benim kızda da başladı...
Hemen ilk gün zeytinyağına başladım...
Sonraki bezinde hemen azaldığını gördüm..
Sanırım havalar ısındı ya ondan olabilir...

Islak mendil kullanma...
Suyla yıka bebeğinin altını...

Bez değiştirdiysen eski markana geri dön..
Etkisi olabilir...

Birde bir işe dalıp çocuğun altını uzun süre almadıysan
Altı pişer
Birde kaka yapınca
Çiş de ister istemez daha da yakar...

İlaç ismi yazamıyorum..
Ama doktora götür bu çocuğu Tuğbam...
Üçlü bir kremden oluşan karışım yazıyorlar...

Ama ben...
Zeytinyağı kullanıyorum...
Zeytinyağı saf zeytinyağı sür altına..
Havalandır her bezini açtığında...
çok saol canımya ben bez değiştirmedim çoktandır aynı markayı kullanıyorum ve pişiğe neden olduğunu anlamıştım uzun süre önce ve artık aylardır aynı markadan alıyoruz neyse ben kızımın altını ıslak mendille siliyodum ama yıkamaya başladım bazende ıslak mendilleri suda yıkayıp suyunu akıtıyorum öyle siliyorum bide arada gerçekten bu aralar tam vaktinde alıyorum bezini,çünkü hemen koku geliyo zaten pis şey,ya doktora götürdüm bana ikili bi krem verdi pişik için oğlumdada bunlardan kullanırdım küçükken hemen geçirirdi kızım garibim pek çekti bu pişikten doğduğundan beri kaçıncı ya off neyse bakalım geçmedi gitti iice sinir oldum yaa bide kabarcık halinde fazla pişiğede benzemiyo gibi bitarafı geçiyo öteki yerler kalıyo ordan buraya tekrar oluyo of of:50::50::50:
a+d gold standart of protection diye bir krem var ne yap et bul hemen geçiriyor...

doktora söylesem yazarmıki yoksa direk eczanedenmi almalıyım ne biliyim doktor benden habersiz bişey kullanma bebeğine demiştide korkuyorum :53:

canım bugday nişastasını bir kasede suyla karıstır iyice bulanık su olunca poposunu bununla sil bırak poposunda bu karısım kurusun kalsın inan cok faydası oluyor pişiğe her bez degişiminde ya da aklına geldikce yapabilirsn zararı yok sonra temizleme ama teninde kalacak yani kuruyacak
faydasını gören cok olmus benim göğüsler dogumdan sonra cok büyüdüklerinden bebişinin totosundan bin beter hale gelmşti ben kendimde bile denedim hicbir krem deva olmadı nişasta ile geçti umarım yavruna da iyi gelir canım

bir de üçlü krem karısımı vermşti bize doktormuz o da iyi gelmişti
bepanthen-trosyd-oksitin ( tam dogru yazılısımı emin degilm simdi ama sanırım böyle bişeydi adı)
bu üçünden azar azar karıstırıp sürmek de iyi geldi bize
gecmis olsun canım

Canım mikrop kapmış olabilir.Benim kızımdada o aylarda ilk defa pişik olmuşdu bir türlü geçmemişdi doktora götürdüm mavi bir ışıkla bakdı mikrop kapmış dedi pişik açık yara halini alıp mikrop kapmış.Suya atılan dezenfektan şeklinde bir şey verdi hap gibi suya atıp o suda oturma banyosu yaptırmamı söyledi 3 tanede melhem verdi 4 günde iyileşdi bence bir cildiyeciye götür derim

Merhabalar,öncelikle cok gecmis olsun.Benim de 1,5 yasinda oglum var.Ciddi anlamda 2-3 kere pisik oldu o da antibiyotik kullandigi zaman o zaman da islak mendil kullanmadim,suyla temizledim ve bol havalandirdim.Hametan ve travazon kremi dönüsümlü kullandim.3-4 günde gecirdi.Ancak bunlar ilac oldugu icin devamli kullanmamak gerekir.Bir süre almanyada kalmistim,dogum sonrasi,orda da pisik icin palliativ diye krem kullandim,kizarikligi hemen geciriyor,arastirdim türkiyede de satiliyor.Düzenli kulanirsan böyle ciddi anlamda pisik olusmasinin engelleyecegini düsünüyorum,sevgiler

teşekkür ederim kızlar bana verdiği ilaçlarda hametan bide bişey daha vardı neyse onlar hemencecik geçiyordu buzamana kadar oğlumuda kızımıda korudu iileştirdi ama artık kızımın bu sonki pişiği geçemek bilmedi ama şükürki izler kayboldu bikaç ufak pişik haricinde inş. bidaha olmaz ama gerçektende kaka yapınca ve hemen almazsam pişik yine hortlamış oluyo oyüzden dikkat etmeye çalışıyorum tekrar teşekkürler kızlar allah kimseye bebeğinin acısını pişiğini vs göstermesin çok zor çok için acıyo onun orasını görünce ama geçiyo şükür:70::emir_bebek::nazar:

benim kızımın da belinin yanlarında tam bezin sıkıştırdığı yerde olmuştu böyle kabarcık kabarcık. hametan trevazol birlikte sürdüm. 3 günde geçti.

öncelikle çok geçmiş olsun.
pişik konusunda çok kötü şeyler yaşamadık ama ara sıra oluyor tabiki bizdede
ben oğluma bepanten kullanıyordum ama kantron yağı var (kantron bitkisinin zeytinyağda biraz bekletilmesiyle oluşur)
aktarlarda satılır ben inanılmaz faydasını gördüm
pişik olunca hep onu kullanıyom şimdi

Back