merhabalar..
aşırı akıntı, agrı, yanma kaşıntı şikayetleri yüzünden doktora gittim smear aldılar. ilk smearde high grade skuamöz intraepitelyal lezyon (hsıl) çıktı.ben ihmal ettiğim için bu sonucu 3 ay sonra öğrendim
sonra hemen kartal eğitim ve araştırma hastanesine patoloji bölümüne yönlendirdiler beni. kolposkopi yapıldı doktor çeşitli hücresel değişiklikler gördü ve %90 leep yapıcaz dedi daha yaşın çok küçük
biopsi üstüne biopsi çok yorucu bir süreç...neyseki biopsiler temiz çıktı yani kanserden şüphelenmişlerdi ama bununla ilgili herhangi bir belirti çıkmadı..en son hpv dna yapalım dediler.ve 2 farklı smear aldılar..hpv 6 pozitif cıktı smearde de ascus..doktorum ısrarla gözle görülen hücresel değişklikler var ancak neden teşhis koyamıyoruz gibi yorumlar yapıp duruyor.benden 3.kez parça aldı
artık psikolojim bozuldu.. sadece eşimle paylaştım tabi aileme söylemedim ortada bişey yok üzülmesinler diye..bu arada kurum sınavlarına hazırlanıyordum ama moral bozukluğundan herşeyi bıraktım..şu an tek derdim bir an önce çocuk sahibi olmak..hpv olduğu için bundan da korkuyorum ne olacağım belli değil.hemen hamile kalmam lazım belki de pat diye ameliyat edecekler bilmiyorumm..doktor en son ilk smearde çıkan yüksek riskli kanser lezyonunun kendi kendine gerilediğini biopsi sonuçlarının temiz çıkmasının başka bir anlama gelmediğini söyledi.15 gün sonra patoloji sonuçlarımı alıcam artık gerçekten çok yoruldum..bir sevinip bir üzülüyorum..ne yapacağımı bilmiyorum..bu konudaki tecrübelerinizi benimle paylaşır mısınız?????şu an regliyim başka bir doktordan daha randevu aldım haftaya gideceğim..bakalım o neler diyecek..