- Konu Sahibi tugbayberk
-
merhaba bende 15 aylık bir kız annesiyim çok yanlış besliyorsunuz hazır gıdalar vermeyin çocuğunuza ...ben hiç vermedim hep kendim yaptım çorbasını muhallebisini...ve tek ğöğsümle emziren bir anneyim.. düşünün gerisini..11-12 AYLIK BEBEK MENÜLERİNİ PAYLAŞALIM ARKADAŞLAR benim gibi ne yapacağını şaşıran annelere yardım:)
ayberk'in 1 günde yedikleri
sabah kalkar kalkmaz devam sütü 120 ml ancak içiyor
10:00 kahvaltı (bir yumurtanın sarısı reçel veya pekmez labne peynir bir kaç bisküvi)
12:00 12:30 arası herhangi bir çorba yanında yoğurt
14:00 de devam sütü yada normal süt
14:00 16:00 arası uyku kalkınca meyve püresi
akşam 18:00 18:30 arası ona göre bişey varsa biz ne yersek onu yoksa cevizli muhallebi
yatarken 21:00 devam sütü içer yatar
BİZİM BÖYLE DOĞRUMU BESLİYORUM BİLMİYORUMGÜNDÜZLERİ İYİ DE AKŞAM ÖĞÜNÜNDE MUHALLEBİ KAŞIK MAMASI FALAN VERMEK İSTEMİYORUM AMA ÇORBADA PEK TOK TUTMUYO SİZLER AKŞAM ÖĞÜNÜNDE NELER VERİYORSUNUZ ÖZELLİKLE MENÜLERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM
birde yeni denediğim ve ayberkin çok sevdiği çorbayı paylaşayım sizinle
BAL KABAĞI ÇORBASI
1 HAVUÇ 1 BARDAK DOĞRANMIŞ BAL KABAĞI 1 PATATES ÇEYREK SOĞAN BUNLARI HAŞLIYORSUNUZ HAŞLANDIKTAN SONRA DİLERSENİZ 1 BARDAK SÜT VE AZ ZEYTİNYAĞI KOYUP EZİP BİRAZ DAHA KAYNATIYORSUNUZ SONRA AFİYET OLSUN :)
merhaba bende 15 aylık bir kız annesiyim çok yanlış besliyorsunuz hazır gıdalar vermeyin çocuğunuza ...ben hiç vermedim hep kendim yaptım çorbasını muhallebisini...ve tek ğöğsümle emziren bir anneyim.. düşünün gerisini..
sizi tebrik etmek lazım. yanlış yapıyo olabilirim yanlışımı düzeltmek isterim. sorum şu benim yukarıda yazdığım menüde devam sütünden başka hazır olan ne var sorabilirmiyim ?? çorba muhallebi yoğurt meyvesi herşeyini evde yapıyorum çok mreak ettim hazır olan ne ?
arkadasın zararlı dedıklerını ben yedırebılmek ıcın delırıyorum..
benım kız 12 aylık ağzına hıcbıse sokmuyor o noolcak?
muhallebısını kendın yapıyorsan,bence bıldıgımız anneler gıbı beslıyorsun ıste..
kendim yapıyorum canım valla ne yedireceğimizi şaşırdık artık benimkide 12 aylık işte şubat 27 de girdi.başka çocukları görüyorum böyle ne verirsen yiyiyolar deliriyorum o zaman :))muhallebiyide yulaf unu ile yapıyorum bazen aktarlarda oluyor kilo alımları da yavaşladı dişlerde geliyo tabi
benımkının yedıklerı;
yoğurt
salatalık,
zeytin..
bunların dışında hıcbıse yemıyor..bıde meyveyı onun elıne verirsem kemırıyor..
bulgur pılavı yada sebze haşlaması yedırceksem,yogurduna katıyorum,anlamazsa yoğurdun hatrına yıyor..
çorba ıcırceksem yıne kasıgı hem çorbaya,hem yoğurda sokuyorum oyle 3-5 kasık yer..
hıcbırı doyumluk dııl ama,tadımlık..
sadece emıyor benı.:S.
düzelir kısa zamanda inş. bi arkadaşın bebeğide öleydi doktoru hiç üzerine gitme elbet bi gün yiyecek yemeyen insan varmı demiş oda saldı bıraktı sadece emiyordu sonra kendi kendine düzeldi şimdi maşallahı var sizde öyle olursunuz inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?