• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 11 aylık bebek menüsü

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tugbayberk

Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
72
2
6
Manisa
11-12 AYLIK BEBEK MENÜLERİNİ PAYLAŞALIM ARKADAŞLAR benim gibi ne yapacağını şaşıran annelere yardım:)

ayberk'in 1 günde yedikleri

sabah kalkar kalkmaz devam sütü 120 ml ancak içiyor
10:00 kahvaltı (bir yumurtanın sarısı reçel veya pekmez labne peynir bir kaç bisküvi)
12:00 12:30 arası herhangi bir çorba yanında yoğurt
14:00 de devam sütü yada normal süt
14:00 16:00 arası uyku kalkınca meyve püresi
akşam 18:00 18:30 arası ona göre bişey varsa biz ne yersek onu yoksa cevizli muhallebi
yatarken 21:00 devam sütü içer yatar

BİZİM BÖYLE DOĞRUMU BESLİYORUM BİLMİYORUM :( GÜNDÜZLERİ İYİ DE AKŞAM ÖĞÜNÜNDE MUHALLEBİ KAŞIK MAMASI FALAN VERMEK İSTEMİYORUM AMA ÇORBADA PEK TOK TUTMUYO SİZLER AKŞAM ÖĞÜNÜNDE NELER VERİYORSUNUZ ÖZELLİKLE MENÜLERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM

birde yeni denediğim ve ayberkin çok sevdiği çorbayı paylaşayım sizinle
BAL KABAĞI ÇORBASI

1 HAVUÇ 1 BARDAK DOĞRANMIŞ BAL KABAĞI 1 PATATES ÇEYREK SOĞAN BUNLARI HAŞLIYORSUNUZ HAŞLANDIKTAN SONRA DİLERSENİZ 1 BARDAK SÜT VE AZ ZEYTİNYAĞI KOYUP EZİP BİRAZ DAHA KAYNATIYORSUNUZ SONRA AFİYET OLSUN :)

11-12 AYLIK BEBEK MENÜLERİNİ PAYLAŞALIM ARKADAŞLAR benim gibi ne yapacağını şaşıran annelere yardım:)

ayberk'in 1 günde yedikleri

sabah kalkar kalkmaz devam sütü 120 ml ancak içiyor
10:00 kahvaltı (bir yumurtanın sarısı reçel veya pekmez labne peynir bir kaç bisküvi)
12:00 12:30 arası herhangi bir çorba yanında yoğurt
14:00 de devam sütü yada normal süt
14:00 16:00 arası uyku kalkınca meyve püresi
akşam 18:00 18:30 arası ona göre bişey varsa biz ne yersek onu yoksa cevizli muhallebi
yatarken 21:00 devam sütü içer yatar

BİZİM BÖYLE DOĞRUMU BESLİYORUM BİLMİYORUM :( GÜNDÜZLERİ İYİ DE AKŞAM ÖĞÜNÜNDE MUHALLEBİ KAŞIK MAMASI FALAN VERMEK İSTEMİYORUM AMA ÇORBADA PEK TOK TUTMUYO SİZLER AKŞAM ÖĞÜNÜNDE NELER VERİYORSUNUZ ÖZELLİKLE MENÜLERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM

birde yeni denediğim ve ayberkin çok sevdiği çorbayı paylaşayım sizinle
BAL KABAĞI ÇORBASI

1 HAVUÇ 1 BARDAK DOĞRANMIŞ BAL KABAĞI 1 PATATES ÇEYREK SOĞAN BUNLARI HAŞLIYORSUNUZ HAŞLANDIKTAN SONRA DİLERSENİZ 1 BARDAK SÜT VE AZ ZEYTİNYAĞI KOYUP EZİP BİRAZ DAHA KAYNATIYORSUNUZ SONRA AFİYET OLSUN :)
merhaba bende 15 aylık bir kız annesiyim çok yanlış besliyorsunuz hazır gıdalar vermeyin çocuğunuza ...ben hiç vermedim hep kendim yaptım çorbasını muhallebisini...ve tek ğöğsümle emziren bir anneyim.. düşünün gerisini..

merhaba bende 15 aylık bir kız annesiyim çok yanlış besliyorsunuz hazır gıdalar vermeyin çocuğunuza ...ben hiç vermedim hep kendim yaptım çorbasını muhallebisini...ve tek ğöğsümle emziren bir anneyim.. düşünün gerisini..

sizi tebrik etmek lazım. yanlış yapıyo olabilirim yanlışımı düzeltmek isterim. sorum şu benim yukarıda yazdığım menüde devam sütünden başka hazır olan ne var sorabilirmiyim ?? çorba muhallebi yoğurt meyvesi herşeyini evde yapıyorum çok mreak ettim hazır olan ne ?

sizi tebrik etmek lazım. yanlış yapıyo olabilirim yanlışımı düzeltmek isterim. sorum şu benim yukarıda yazdığım menüde devam sütünden başka hazır olan ne var sorabilirmiyim ?? çorba muhallebi yoğurt meyvesi herşeyini evde yapıyorum çok mreak ettim hazır olan ne ?

bak tatlım yazına cevap vermişsin samimiyetine inanarak cevap yazıyorum bebeğiniz sizin en kıymetliniz ise dikkat edin diyorum 2 veya 3 yıldır canan karatayla tanıştım onun kitaplarının çoğunu okudum sayılır onun verdiği bilgilere göre yorum yapacam sana:tatlım reçel hazır değilmi sonuçta içinde koruyucu maddeler olur marketten alıyorsan eger evde yapıyorsan bile bence verme şeker kanser hücreleri canlandırıyormuş ve hergün yapıyorsan bunu çok zararlı...ve bisküvide öyle hele labne peyniri en zararlısıymış....sakın bunlardan uzak tut en kıymetlini sana tavsiyem ister inan ister inanma sana kalmış sağlıklı besleyin derim...

Son düzenleme:
sağol paylaştıkların için bende bilmiyorum tecrübe yok birde aileden uzakta anneanne babaanne olsa bi nevi daha da iyi bakılır reçeli kendim yaparım pekmezide köylerden yaptırırız labneyi bilmiyordum zararlı olduğunu bisküvi bende vermek istemiyorum ama ekmeği yiyemiyor ne kadar da ufak ufak yapsam pütürlü geldimi kusuyor nasıl çözüm bulucam buna bilmiyorum daha şöyle dolma içleri küçük küçük köfte falan yemiyor buraya yazıyorum biri gerçkten yardım eder diye tavsiyelerin içinde tşk. her yemekten tatsın diye veriyorum kusuyor azcık boğazına bişey değsin canım sıkılıyor bu işe eşim de verme kusturuyorsun diye bana kızıyor ee doktor da alışsın diyor şaştım kaldım

arkadasın zararlı dedıklerını ben yedırebılmek ıcın delırıyorum..
benım kız 12 aylık ağzına hıcbıse sokmuyor o noolcak?

muhallebısını kendın yapıyorsan,bence bıldıgımız anneler gıbı beslıyorsun ıste..

arkadasın zararlı dedıklerını ben yedırebılmek ıcın delırıyorum..
benım kız 12 aylık ağzına hıcbıse sokmuyor o noolcak?

muhallebısını kendın yapıyorsan,bence bıldıgımız anneler gıbı beslıyorsun ıste..

kendim yapıyorum canım valla ne yedireceğimizi şaşırdık artık benimkide 12 aylık işte şubat 27 de girdi.başka çocukları görüyorum böyle ne verirsen yiyiyolar deliriyorum o zaman :))muhallebiyide yulaf unu ile yapıyorum bazen aktarlarda oluyor kilo alımları da yavaşladı dişlerde geliyo tabi

kendim yapıyorum canım valla ne yedireceğimizi şaşırdık artık benimkide 12 aylık işte şubat 27 de girdi.başka çocukları görüyorum böyle ne verirsen yiyiyolar deliriyorum o zaman :))muhallebiyide yulaf unu ile yapıyorum bazen aktarlarda oluyor kilo alımları da yavaşladı dişlerde geliyo tabi

benımkının yedıklerı;
yoğurt
salatalık,
zeytin..

bunların dışında hıcbıse yemıyor..bıde meyveyı onun elıne verirsem kemırıyor..
bulgur pılavı yada sebze haşlaması yedırceksem,yogurduna katıyorum,anlamazsa yoğurdun hatrına yıyor..
çorba ıcırceksem yıne kasıgı hem çorbaya,hem yoğurda sokuyorum oyle 3-5 kasık yer..
hıcbırı doyumluk dııl ama,tadımlık..
sadece emıyor benı.:S.

benımkının yedıklerı;
yoğurt
salatalık,
zeytin..

bunların dışında hıcbıse yemıyor..bıde meyveyı onun elıne verirsem kemırıyor..
bulgur pılavı yada sebze haşlaması yedırceksem,yogurduna katıyorum,anlamazsa yoğurdun hatrına yıyor..
çorba ıcırceksem yıne kasıgı hem çorbaya,hem yoğurda sokuyorum oyle 3-5 kasık yer..
hıcbırı doyumluk dııl ama,tadımlık..
sadece emıyor benı.:S.

düzelir kısa zamanda inş. bi arkadaşın bebeğide öleydi doktoru hiç üzerine gitme elbet bi gün yiyecek yemeyen insan varmı demiş oda saldı bıraktı sadece emiyordu sonra kendi kendine düzeldi şimdi maşallahı var sizde öyle olursunuz inş

düzelir kısa zamanda inş. bi arkadaşın bebeğide öleydi doktoru hiç üzerine gitme elbet bi gün yiyecek yemeyen insan varmı demiş oda saldı bıraktı sadece emiyordu sonra kendi kendine düzeldi şimdi maşallahı var sizde öyle olursunuz inş

inşallah yaa...Allahtan zayıf degıl,yoksa kafayı yerdm..

Bende hemen hemen böyle yapıyorum evde herseyi hazırlamaya bakıyorum yoğurt bile köy sütü yok yemiyor dişlerden çıldırdım :(

Maasalah diyim ben :)Oğluma hiçbirşey yediremiyorum 11 aylık. Doktor fish oil omega3 verdi .siz kullaniyor musunuz omega3 .onu kullanınca herhangi bi değişiklik olacak mi. Yemesi için ısrar etmiyorum doktor inatlasmama mi düzeleceğini soylesede çok üzülüyorum.

Back