Benim bebeğimde elini hızli manevralarla sağa sola sallıyor uzun saniyeler boyunca özellikle de uykulu iken aklımıza kötü seyler geliyor haliyle ama normal bence bilinçsizce yapıyorlar ne yapiyorlarsa sonuçta mantık aramak doğru değil diye düşünüyorummerhaba anneler 1 haftadir asiri sekilde moralimi bozan uykularimi kaciran bir durum var. bebegimi mama sandalyesine koyar koymaz hizli bir sekilde ileri geri sallaniyor hic durmadan. eline oyuncak verdigimde firlatiyor bakmiyor bile. en sevdigi oyuncagi versem de yok yine atiyor. yerde otururken yapmiyor bu hareketi ama ne zaman ki mama sandalyesine koyayim direkt sallanmaya basliyor. hani desem ki hosuna gitti, kesfetti. ama birakmiyor 10 gun oldu nerdeyse. suan bu satirlari yazarken de cok gerginim. goz kontagi var, ismi soylenince de bakiyor, tepki veriyor. hatta oglum odasinda oynarken baska odadan seslendigimde kahkaha atiyor, seviniyor. bir de eskiden sevdigi dokundugu oyuncaklara dokunmak istemiyor. ornegin dışı kumas olsan cingirak sesli bir topu vardi. bugun ona dokunduramadim. dokunmak istemedi. bunun gibi bi cok oyuncak daha var dokunmak istemedigi. duyusal hassasiyet mi olustu diye dusunmeden edemiyorum.uykularim kaciyor. bu hafta ici 2 farkli cocuk doktoruna goturecegiz ama bir de sizlere sormak istedim. bebegini buyuturken (11 aylik 1 yas civari) bu sallanma davranisi olup da sonra birakan bebekler var mi? bir de sizce neden dokunmak istemiyor ?
evet malesef o korku oyle bir var ki hem de. otizm oyle bir sey ki normal gelisim gosteren bir bebek bir anda gerilemeye baslayabiliyor veya erken donemde de belirti vermeye baslayabiliyor. bebegimin ismine bakmasi goz kontagini kurmasi icimi rahatlatsa da sallanma davranisi canimi sıkıyor. mama sandalyesinde olan bu davranis simdi yerde otururken de basladiBenim kızım da yapıyordu ama bıraktı. Hoşlarına gidiyor
Sevdiği bi oyuncak vardı. Ne olduysa ondan kaçıyor artık istemiyor onu. 1.5 yaşında kızım. Bana normal geldi davranışları. Artık hepimizin içinde o korku var, bebek büyüyüp de o ihtimal ortadan kalkana kadar "acaba otistik olabilir mi" diye her davranışına kulp takıyoruz ister istemez
İnanın bu hareketleri bütün bebekler hatta biz de yapıyorduk ama annelerimiz otizmin ne olduğunu bilmiyordu
evet mantik aradigimiz surece kaygi duzeyimiz artiyor ama iste her hareketini gozlemliyoruz annelik isteBenim bebeğimde elini hızli manevralarla sağa sola sallıyor uzun saniyeler boyunca özellikle de uykulu iken aklımıza kötü seyler geliyor haliyle ama normal bence bilinçsizce yapıyorlar ne yapiyorlarsa sonuçta mantık aramak doğru değil diye düşünüyorum
Net hatırlamıyorum ama aşağı yukarı o kadar yapmıştırevet malesef o korku oyle bir var ki hem de. otizm oyle bir sey ki normal gelisim gosteren bir bebek bir anda gerilemeye baslayabiliyor veya erken donemde de belirti vermeye baslayabiliyor. bebegimin ismine bakmasi goz kontagini kurmasi icimi rahatlatsa da sallanma davranisi canimi sıkıyor. mama sandalyesinde olan bu davranis simdi yerde otururken de basladivideoya cektim dr a soracagim insallah. sizin kiziniz ne kadar süre yapti ? 1 ay surdu mu mesela?
bugun bebegim gulerken 2 tane disi patlamis oldugunu fark ettim. haberim olmadan dis cikarmis. cocugumun disinden bile haberim yok diye kendime sinir oldum. acaba dis cikarma doneminde bu sallanma davranisi mi oluyor ki?Net hatırlamıyorum ama aşağı yukarı o kadar yapmıştır
sizin kiziniz kac aylikken yapiyordu bunu? aynen iste benim bebegim de sallandikca mama sandalyesinden ses cikiyor hosuna gidiyor. ustelemek istemiyorum inanin artik kendimden yoruldum. bi insan kendinden yorulur mu? ben yoruldum dusuncelerimden, kaygimdan, surekli diken ustundeymisim gibi olmaktan cok yoruldumBenim kızda yapiyordu onu. Hatta duvarın yanina gidip ozellikle kafasini vura vura yapardi, ses ciktikca hosuna gidiyordu. Bebeginiz Oyuncagini sevmemis olabilir. Doktor sorun yok diyorsa ustelemeyin derim