• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

11 aylik bebegim ve ben :(

Suheda96

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mart 2015
479
146
23
28
Kizlar meraba... Canim cok sikkin ve aglayrak yaziyrum her satirimi :( Benim oglum 11 aylik suanda onu cok seviyorum fakat bazen o kadar cok bunaliyorumki onunda mizmizliklari herseye aglar olusu bir araya geldigi zaman kendimi tutamiyorum vebazen cok azarliyorum yuzume bakip masum masum aglamaya baslayincad kahroluyorum. Evde kayinvalidemle oturuyorum evimiz dublex altli ustlu oturuyoruz. Hep kendim ilgileniorum evin isi olsun cocuk olsun bazen ayakta duramiyck hle geliyorumm. Kayinvalideme versem cocugu 5dk bksin dinleniyim diye oda cocuk elini biseye uztsa kiziyr yurutece bindiriyor ben bilmiyorum sanki yurutece bindirmeyi yurutecle televizyina vitrine gidiyor bagiriyor cocuga od agliyor dynmiyorum geri aliyorum babasina versen oda ayni 10 dk sonra durmuyr al cocugu diyer basliyor... bu siralar dha kotuyum maddi sikintilarimiz var bunaldim ck bunaldim oglumda dis cikaricak cok huysuz cok mizmiz herseye agliyor bu siralar thmmul edemeyip cok bagirip azarliyorum yine aklima geldi ve oturdum hickiriga boguldum hic yapmazdim kizlar hayatta bagirmam esimle kayinvlidem cok azarlyip bagirir icim parclanir bogacak dereceye gelirim onlar kizarim ama bu siralar cok kotuyum :((( nolur bana bi akil verin cocuguma bagirdikca lanet ediyrum kendime ona rgmen gelip gozlerime bkip annem deyip sarilinca kahroluyorum ;(((

Benim oğlum 15 aylık benimkide mızmız bende çok ağladım bazen dahada çıldıracak gibi oluyorum şuan yürüyo ama ben wc ye bile gitsem kendini paralıyo ağlaya ağlaya, bugün yemek yaparken paçalarıma yapışmış bi şekilde yaptık bende dayanamayıp bağırıyorum ama onların suçu ne ki biz istedik şükürler olsun Rabbim aratmadı büyüyecekler inş bizde rahat edecez öyle telkin ver kendine

Insanlarin bu tarz donemleri mutlaka olur, bebek isi zaten zor bir de ustune maddi sorunlar ve evinnisleri eklenince haklisiniz icinden cikilamayacak hale gelmis, uzulmeyin gecici bu gunler, ev islerini sallayin temizlik yapmayin sadece bebise bakin nacizane tavsiyem
Allah kolaylik versin

Allah razi olsun kizlar cok kotu hissediyorum kendimi o anlamaz biliyorum ama suratima bakip sevimlilik yapip annem deyip sarilinca canimdn can gidiyor bugun dayanamadim artik ve aglamaktan konusamadim sikintimi anlatamadim o benim herseyim ve yaptgimdn utaniyorum ;((

simdi iki yasinda yavrum ama öyle zamanlardan gectim ki. Aglayamiyordum bile, sacimi basimi yolacak kadar tükendigim oluyordu. Gecti ama tabi yasarken bu kadar sakin degildim. Dinlenmemek insani bitiriyor, hele ki tuvalete gidememek, bebegimin izni disinda bir adim dahi atamazdim. Hepsi yorgunluktan gerilmekten desteksiz kalmaktan kaynaklaniyor.
Inanin cok üzüldüm okuyunca, ayni seyleri yasadigim icin bilirim ne durumda oldugunuzu.
Birakin isi gücü, ciddiyim. Durumunuz ne olursa olsun söyleyin iki pizza, geliyorlar bana de esine de. YYat yatagina yanina da al bebegini. Hem dinlen hem de senin sakinlestigini gördükce o da rahatlayacaktir. Bir hafta bir birakin isleri. Ortalik batsin önemi yok. Kayinvalde yapsin. Arada yüzsüz olmak lazim. o gerginlikte ne hale gelmissiniz. Kiyamam ya, ben de cok gergin bir insanim ama artik cok üzülüyorum gecmiste yasadiklarima. Su an ki aklimla odama gecerdim bebegimle birakirdim bütün isleri, bilezi bile bozdurmaya deger o dönemde. Cok zor, yalnizdim da. Simdiki aklim olsa kendimden baska kimseyi düsünmez bir süre disaridan yemek söylerdim isi yapmazdim.

Allah razi olsun kizlar cok kotu hissediyorum kendimi o anlamaz biliyorum ama suratima bakip sevimlilik yapip annem deyip sarilinca canimdn can gidiyor bugun dayanamadim artik ve aglamaktan konusamadim sikintimi anlatamadim o benim herseyim ve yaptgimdn utaniyorum ;((
Olur böyle şeyler sakin kalmaya çalış bebeğin için sonra bi bakmışsın büyümüş

Benim ilk bebegimde böyleydi o dört yaşına gelene kadar neler çektim sonra kardeş geldi şimdi abisi olmayınca durmuyo ona bırakıp lavabo yemek o işleri halledebiliyorum şükür Allah razı olsun oğlumdan :)
Ne guzel :) biliyorum ki gecicek ama zorlaniuorum iste sanki hersey ustume ustume geliyor nefes alamiycak gibi oluyorum. Esime her turlu destegi sagliyorum maddi manevi calismiuorum ama 5 kursta olsa kenara koyup biriktirip eline sayiyorum cok yoruldugumu hissediyorum kizlar gercektennnn

Sen bağırıp yazarlardan el kadar bebeği, esin KV ne yapmaz..kendine gel bi sen buyutmuyorsun..bir sen maddi sıkıntı cekmiyorsun..garibim ne anlar kizmaktan bağırmaktan..bi silkelen bebeğine sahip çik..çok kizdim çok samar oğlanı yapmisiniz çocuğu hepiniz psikiyatrist e gidin

25 aylik bir kizim var Allah bagislasin cumlemizinkini. Sizi anne olan anlar. Cokk zor. Ben de yasiyorum o sabır patlamalarini ve sonrasindaki vicdan azabini. Ama gitgide kolaylasiyor. Su anki hali 11 aylik halinden daha kolay mesela. Oyle boyle büyüyorlar. Rabbim eksikliklerini göstermesin. Sakin kalmaya çaba gosterin. Ben mesela halilarim koltugum şu an pastel boya icerisinde. Ustelik halım açık krem ve pudra renklerinde. Ama her yerini pastel boyalarla boyamis. Koltugumu da soyah pastel boyayla boyamis. Tv unitesini de lacivertle karalamis. Duvar da rengarenk. Inani su an o sekil. Ama ben relax :) karyolamda uzanmis nette takiliyorum kizim da babasiyla koridorda basket oynuyor :) iceriyi de bi ara temizleriz. Calisiyorum ustelik...hangi ara temizliceksem..dun gece sabaha kadar yatmadik kustu butun gece tam 4 kez. Bugün hep hastanedeydik ogleden sonra isten izin aldim kreste de kusmus..annelik kolay degil vesselam. Kolayliklar dilerim.

Ne guzel :) biliyorum ki gecicek ama zorlaniuorum iste sanki hersey ustume ustume geliyor nefes alamiycak gibi oluyorum. Esime her turlu destegi sagliyorum maddi manevi calismiuorum ama 5 kursta olsa kenara koyup biriktirip eline sayiyorum cok yoruldugumu hissediyorum kizlar gercektennnn
Benim bebeğimde 13 aylık dışarı çıkarken iş yaparken yemek yerken zorlanıyorum..

Ama az kaldı diyorum havalar ısınınca koy bebek arabasına götür parka gelince bide yıka hemen sakinleşip uyur çokta ihmal etme kendini herşey olucagina varır

simdi iki yasinda yavrum ama öyle zamanlardan gectim ki. Aglayamiyordum bile, sacimi basimi yolacak kadar tükendigim oluyordu. Gecti ama tabi yasarken bu kadar sakin degildim. Dinlenmemek insani bitiriyor, hele ki tuvalete gidememek, bebegimin izni disinda bir adim dahi atamazdim. Hepsi yorgunluktan gerilmekten desteksiz kalmaktan kaynaklaniyor.
Inanin cok üzüldüm okuyunca, ayni seyleri yasadigim icin bilirim ne durumda oldugunuzu.
Birakin isi gücü, ciddiyim. Durumunuz ne olursa olsun söyleyin iki pizza, geliyorlar bana de esine de. YYat yatagina yanina da al bebegini. Hem dinlen hem de senin sakinlestigini gördükce o da rahatlayacaktir. Bir hafta bir birakin isleri. Ortalik batsin önemi yok. Kayinvalde yapsin. Arada yüzsüz olmak lazim. o gerginlikte ne hale gelmissiniz. Kiyamam ya, ben de cok gergin bir insanim ama artik cok üzülüyorum gecmiste yasadiklarima. Su an ki aklimla odama gecerdim bebegimle birakirdim bütün isleri, bilezi bile bozdurmaya deger o dönemde. Cok zor, yalnizdim da. Simdiki aklim olsa kendimden baska kimseyi düsünmez bir süre disaridan yemek söylerdim isi yapmazdim.
Haklisin ama esim o annesi konusunda o kadar anlayisli degil kizlar 8 aylik hamileyim ustelik onuda souleyim korundugum halde hamile kaldim karnim burnuma dayandi sirt agrilarim uykusuzluk yorgunluk hem beyinen hem bedenen bitmis gibiyim... :( asagi kendi otursdugu evi kayinvalidem temiliyor ben teras kattayim 2 oda tuvalet banyo mutfak onuda ben yapiorum, cocuk olmadigi icin kendisi tikir tikir bitiriyor ama ben cocukla 1 haftda bitiremiyorum bide gobek buyuk oldugu icin hic yapamiyorum. Bazen esimin gozunun icine bakiyorum yardim dileniorum ama malesef... kfayi yiycem artik herseyi kendime yuklemekten kafayi yiycem :(

25 aylik bir kizim var Allah bagislasin cumlemizinkini. Sizi anne olan anlar. Cokk zor. Ben de yasiyorum o sabır patlamalarini ve sonrasindaki vicdan azabini. Ama gitgide kolaylasiyor. Su anki hali 11 aylik halinden daha kolay mesela. Oyle boyle büyüyorlar. Rabbim eksikliklerini göstermesin. Sakin kalmaya çaba gosterin. Ben mesela halilarim koltugum şu an pastel boya icerisinde. Ustelik halım açık krem ve pudra renklerinde. Ama her yerini pastel boyalarla boyamis. Koltugumu da soyah pastel boyayla boyamis. Tv unitesini de lacivertle karalamis. Duvar da rengarenk. Inani su an o sekil. Ama ben relax :) karyolamda uzanmis nette takiliyorum kizim da babasiyla koridorda basket oynuyor :) iceriyi de bi ara temizleriz. Calisiyorum ustelik...hangi ara temizliceksem..dun gece sabaha kadar yatmadik kustu butun gece tam 4 kez. Bugün hep hastanedeydik ogleden sonra isten izin aldim kreste de kusmus..annelik kolay degil vesselam. Kolayliklar dilerim.
Allahu zulcelal sifa versin

Sen cocuguna bak ev isini kaynanan yapsin. Biri laf soylerse cocuk kucuk onunla ugrasiyorum dersin. Begenmeyen kalkar yapar yani. Suan tek odaklanman gereken cocuk, evin isi kalsin birsey olmaz.

Bem biliyorum ki sen aslında bebeğine asla bağırıp kıyamazsın. Maddi sıkıntılar, kayınvalide ile aynı evde yaşamak, özgür olamamak, eşinin bebeğinizle yeterince ilgilenmeyişi vs hepsi üst üste gelince doldun. Haklısın. Bebeğine de üzülüp vicdan azabı çekiyorsun. Dilersen şöyle yapabilirsin; kvye biraz daha iş yükle. Çekinme yardım iste. Senden önce o evin işi nasıl yürüdüyse, senden sonra da yürür. Bebeğin mızlamaya başlayınca bahanen olsun, çık gez. Asla bebeğine onlatın yanında bağırma. Kendilerinde hak görüp onlar da yapar. Suratını onkara da asmadan bebeğini bahane edip birlikte oynayın, gezin ve dinlenin. Sen bu dünyaya iş yapmaya gelmedin. Anneysen önceliğin yavrun olsun. Halden anlamıyolarsa kurnazlık yap çekinme. Dinsizin hakkından imansız gelir. Ve düşün o ne eşsiz bir evlat. Milyonlarca kadının arasından sana gönderdi Allah. Dünyaları verseler o yavtu srni değişmez. Zor günlerdesin ama o da zorluk çekiyor. Birbirinize yardımcı olun. Siz pozitif olun ki o da olsun. Bugünler geçecek be hiç yaşanmamış gibi olacak.

Tek yapma
Haklisin ama esim o annesi konusunda o kadar anlayisli degil kizlar 8 aylik hamileyim ustelik onuda souleyim korundugum halde hamile kaldim karnim burnuma dayandi sirt agrilarim uykusuzluk yorgunluk hem beyinen hem bedenen bitmis gibiyim... :KK43: asagi kendi otursdugu evi kayinvalidem temiliyor ben teras kattayim 2 oda tuvalet banyo mutfak onuda ben yapiorum, cocuk olmadigi icin kendisi tikir tikir bitiriyor ama ben cocukla 1 haftda bitiremiyorum bide gobek buyuk oldugu icin hic yapamiyorum. Bazen esimin gozunun icine bakiyorum yardim dileniorum ama malesef... kfayi yiycem artik herseyi kendime yuklemekten kafayi yiycem :KK43:
niz gerek birakmaniz. Yapamadim diyim. Mükemmel olmak zorunda degiliz. Esin isten gelip ortaligi toplamak zorunda. JKusura bakma ama okkali bir öküüz diyesim geldi. Birakin isi misi. Birakin. esin Haftada bir toplasin bari. Deli olmak lazim bazen. Anliyorum snei de, ben de herseyi yapacagim temiz de olacagim diye kendimi yiprattim. Aklin basina gelince benim gibi pisman olma. Ben de hastaneden eve gelip ameliyatli halimle temizlik yapmistim. Simdiki aklimla hayatta yapmam. Gelen misafir utansin, bakan utansin. Ben zaten uykusuzum dikisliyim.
Üc günlük dünya, böyle kendini üzmeye degmez. Sonradan kafasina dank ediyor insanin inanin.

Sen bağırıp yazarlardan el kadar bebeği, esin KV ne yapmaz..kendine gel bi sen buyutmuyorsun..bir sen maddi sıkıntı cekmiyorsun..garibim ne anlar kizmaktan bağırmaktan..bi silkelen bebeğine sahip çik..çok kizdim çok samar oğlanı yapmisiniz çocuğu hepiniz psikiyatrist e gidin
Benim evimin icini bilmiuorsunuz o yuzden size bisey diyemiyce:(

Back
X