Esimin yegeni de ek gidayi hep redderdi(16 aylik). Cok iyi bir doktora götürdük ve doktor dedi ki; Sabah kahvaltisini, ögle yemegini ve aksam yemegini sizinle sofrada yesin. Hic zorlamayin ne kadar yerse ama kesinlikle ögün aralarinda birsey atistirmasin, aksam yemeginden sonra hersey serbest. Meyve, yogurt, salatalik gibi saglikli atistirmaliklar da dahil hic birsey aralarda yedirmediler. 2. gün cocuklari ek gidayi reddetmeyi birakti hatta istahla yedi, cok sasirmistik :)
Siz de mamasini azaltarak böyle bir yöntem deneyebilirsiniz zaten 2 günde alisiyorlar bu sekilde sonra düzen oturuyor.
Bir de benim kizim da 5 aylik da basladi ek gidaya ve ne versem 1,5 ay boyunca reddetti. En son yemeklerini domates püreli, zeytin yagli ve tavuk ya da et suyuna kekik, nane, kimyon, tatli toz biber, köri gibi baharatlari kullanarak kendi yemeklerimize cok yakin yapmaya basladim icerisine sogan, sarimsak falan da ekledim ve istahla yemeye basladi. Belki damak zevkine verdiginiz yiyecekler uymamis olabilir böyle de deneyin bence.