Arkadaşlar,
Benim ilk çocuğum tam 38 ay uyumadı. Gitmediğim doktor kalmadı. Vitamin hapları, çay ve kahveyle ayakta durmaya çalıştım. Özel hayatım, sosyal ve iş hayatım bitti. Sinirlerimi hiç sormayın...
Eğer uyuması için her türlü koşulu sağlamış olmanıza rağmen çok zor uyuyor, çok sık ve çok çabuk uyanıyorsa, uykularını bir türlü düzene sokamıyorsanız uyku düzensizliği denilen problem olabilir. Ne yapsanız fayda etmez. Benim oğlum bir gece uyumaya başladı ve sonra hep uyudu. Özel hiçbir şey yapmadım. Doktorlar bu durum için bir şey yapamıyorlar maalesef. Bir süre de veremiyorlar ne zaman biteceğine dair. Ya sabır çekmek ve imkanınız varsa -benim yoktu- aile büyüklerinden destek almanız en doğrusu. Ve bulduğunuz en küçük fırsatı bile uyuyarak değerlendirmeli ve enerji toplamalısınız.
Hiç bitmeyecekmiş gibi görünen bu kabus inanın bitiyor ve bütün sıkıntılar unutuluyor. Üzerine benim gibi 2. ciyi de doğuruyorsunuz isteyerek. Şansıma o da hastalıklı çıktı. Reflü, kolik, egzama ....ne ararsan var. 2 yaşı bitti. Hala sıkıntıları ve uyku sorunları var. Sabır....