• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

11 ay oldu artık uyumak ıstıyorum gecelerı

tabiyaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2012
438
1
46
Kırıkkale
anneler ben ufaktan sıyırmak uzereyım yardımınız dokunur belkı.. gecede en azzzz 6 kez kalkıyo bebegım 15 e kadar cıkıyo. her yarım saatte bır kurulu saat gıbı kalkıyo oglum.. ınek sutu de ıcmıyo..emdıgı ıcın doymuyo mu dıyorum cunku en gec saat onda bısyeler yedırıyorum ıkı lokma o da. gece 12 de uyuyo.... haydııııı.. nobet baslıyo ondan sonra.. ben daha bılmıyorum 4 saat kesıntısız uyudugumu... bır kac kez uc saatı gordum... hepsı bu... zombı gıbıyım.. sınırlerım cok bozuluyo yoruldumm

anneler ben ufaktan sıyırmak uzereyım yardımınız dokunur belkı.. Gecede en azzzz 6 kez kalkıyo bebegım 15 e kadar cıkıyo. Her yarım saatte bır kurulu saat gıbı kalkıyo oglum.. ınek sutu de ıcmıyo..emdıgı ıcın doymuyo mu dıyorum cunku en gec saat onda bısyeler yedırıyorum ıkı lokma o da. Gece 12 de uyuyo.... Haydııııı.. Nobet baslıyo ondan sonra.. Ben daha bılmıyorum 4 saat kesıntısız uyudugumu... Bır kac kez uc saatı gordum... Hepsı bu... Zombı gıbıyım.. Sınırlerım cok bozuluyo yoruldumm

canım anlıyorum seni; benim kızımda 19 aylık daha yeni 16 aylıkken sütten kestim uyku düzeni yeni oturdu.

canım anlıyorum seni; benim kızımda 19 aylık daha yeni 16 aylıkken sütten kestim uyku düzeni yeni oturdu.

benim kızım 14,5 aylık ve emzirmiyorum..5,5 ay sadece anne sütü verdim geceleri de olmak üzere ama maalesef benim kızım da halen geceleri kalkar belki sizin kadar değil ama kesinlikle emen çocuk kalkıyor..
benim kızıma süt 3 ay yetti esasında ama ben evdeyim 6. ayımda işe başlıcam diye doktor sadece anne sütü verdi 3. aydan sonra kilo alımı da fazla olmadı çünkü..
Çok arkadaşım dedi bana sadece geceleri kendin emzir sonra arkasından devam sütü ver diye ama dinlemedim.
ve bende simdi kafamı taşlara vuruyorum keşke 3. aydan sonra geceleri devam sütü verseydim..çünkü benim kızım artık alışkanlık haline getirdi ve geceleri 2-3 bazen 4 kere kalkması sadece bu sebepten ötürü..
acıktığı için kalkmıyor emmek istediği için kalkıyor emziğe de ilk günden beri ret ettiği için maalesef bende böyle çekiyorum :(

allah hepimizin yardımcısı olsun ama inşallah benim kızımda sizin çocuklarınızıdan uykusu düzene girer..
Çünkü hiç bir hayatın kalmıyor istediğin şeyi yapamıyorsun evi bile toplayamıyorsun uykusuzluktan :(

anneler ben ufaktan sıyırmak uzereyım yardımınız dokunur belkı.. gecede en azzzz 6 kez kalkıyo bebegım 15 e kadar cıkıyo. her yarım saatte bır kurulu saat gıbı kalkıyo oglum.. ınek sutu de ıcmıyo..emdıgı ıcın doymuyo mu dıyorum cunku en gec saat onda bısyeler yedırıyorum ıkı lokma o da. gece 12 de uyuyo.... haydııııı.. nobet baslıyo ondan sonra.. ben daha bılmıyorum 4 saat kesıntısız uyudugumu... bır kac kez uc saatı gordum... hepsı bu... zombı gıbıyım.. sınırlerım cok bozuluyo yoruldumm

Emdigi sut az geliyor olabilir; ben gun icerisinde sut sagip emzirdikten sonra bir de biberonla sagilmis sut veriyordum 120-150 cc kadar. Uyanmiyordu

gece 12 de uyuyorsa o saatte emzirmeden önce aç karnına yedirmeye çalışın.inat edip yemesede zorlayın bir şekilde,aç olduğu için mecbur yiyecek.sonra rahat uyuması için emzirin.bu şekilde karnı tok olduğu için daha uzun süre uyuyabilir.siz 10da doyurup 12de yatırırsanız çocuk o sırada tekrar acıktığı için uyuyamaz.valla ablam kızını yediremiyor inat ediyor ama annem bir eline alıyor kaşığı sokuştura sokuştura,mamalar yüzüne gözüne bulaşa bulaşa yediriyor.siz de o sabrı gösterin yedirmek için.karnı tok olsun en az 2-3 saat benden garanti :34:

oncelıkle bır bebegın 12 de uyuması cok ama cok gec bır saat..mumkun oldugunca 8.e cekmelesınız bu saatı..uykusu geldıgınde uyumadıkca daha sonrakı saatlerde hem daha zor uyucak hemde daha sık uyanıcak cunku geceleyın uyanması gerektıgını dusunucek..ıkıncı olarak bebegınız usuyor olabılır..emzırdıgınız sıradada yanı gece once ellerını sonrada sırtını bır yoklayın..vucudu sıcak mı soguk mu..odanın sıcaklıgına aldanmayın bebek yınede usuyor olabılır..gecenlerde benımkı meger bu nedenle uyanrmıs onu anladım..bebegınıze yatırmadan once sutlu pırınc unlu mama yedırın.seker koymayın cıcı bebe ezebılırsınız ama cok tatlıya alısmasın yınede az olsun cıcıbebe..ve mamayı en gec 1 saat once yedırın.sonrasında da bolca su ıcırın..odanın nemını kontrol edın mın.35.de olmalı nem..emerken nefes alısına bakın burnu tıkanmıs olabılır..ben yatmadan muhakkak zorlada olsa aglasada burnunu temızlıyorum..bunlara ragmen 2-3 gun gecmesıne ragmen hala uyanıyorsa dıslerını bır kontrol edın kabaran damak var mı dısse mumkun degıl uzun uzun uyuması..gecmıs olsun kolay gelsın sıze bıze:)

ah ahhh aynı dertten bende muzdaripim maalesef.Benim oğlum 8. ayını dolduracak 9 gibi uyutuyorum emerek tabi.sabah yediye kadar gecede 8-9 bazen on kere kalkıyor ve benim oğlum emmeden uyumuyor.Çalıştığım için mahvoluyorum hiç dinlenme zamanım olmuyor.Günde 3 saat yol bütün gün iş akşam bebek ev işi gece emzir emzir çıldırmak üzereyim.Emzikde almadı.Alıuşkanlık haline getirdi heralde.Gerçi daha dişde çıkmadı ama şişkinlik de yok hala.Anason denedim bi kaç kere biraz fayda etti sanki en azından 5 6 ya düşmüştü uyanma ama şimdi hasta yine devem uyanmaya.Sütüm azalmaya başladı yorgunluktan.Sütten kessem nasıl uyuyacak onu da bilmiyorum.Yardsımmmmmmmmmmmmmmm lütfennnnnnnnnnnnnnn

Arkadaşlar,

Benim ilk çocuğum tam 38 ay uyumadı. Gitmediğim doktor kalmadı. Vitamin hapları, çay ve kahveyle ayakta durmaya çalıştım. Özel hayatım, sosyal ve iş hayatım bitti. Sinirlerimi hiç sormayın...

Eğer uyuması için her türlü koşulu sağlamış olmanıza rağmen çok zor uyuyor, çok sık ve çok çabuk uyanıyorsa, uykularını bir türlü düzene sokamıyorsanız uyku düzensizliği denilen problem olabilir. Ne yapsanız fayda etmez. Benim oğlum bir gece uyumaya başladı ve sonra hep uyudu. Özel hiçbir şey yapmadım. Doktorlar bu durum için bir şey yapamıyorlar maalesef. Bir süre de veremiyorlar ne zaman biteceğine dair. Ya sabır çekmek ve imkanınız varsa -benim yoktu- aile büyüklerinden destek almanız en doğrusu. Ve bulduğunuz en küçük fırsatı bile uyuyarak değerlendirmeli ve enerji toplamalısınız.

Hiç bitmeyecekmiş gibi görünen bu kabus inanın bitiyor ve bütün sıkıntılar unutuluyor. Üzerine benim gibi 2. ciyi de doğuruyorsunuz isteyerek. Şansıma o da hastalıklı çıktı. Reflü, kolik, egzama ....ne ararsan var. 2 yaşı bitti. Hala sıkıntıları ve uyku sorunları var. Sabır....

Arkadaşlar,

Benim ilk çocuğum tam 38 ay uyumadı. Gitmediğim doktor kalmadı. Vitamin hapları, çay ve kahveyle ayakta durmaya çalıştım. Özel hayatım, sosyal ve iş hayatım bitti. Sinirlerimi hiç sormayın...

Eğer uyuması için her türlü koşulu sağlamış olmanıza rağmen çok zor uyuyor, çok sık ve çok çabuk uyanıyorsa, uykularını bir türlü düzene sokamıyorsanız uyku düzensizliği denilen problem olabilir. Ne yapsanız fayda etmez. Benim oğlum bir gece uyumaya başladı ve sonra hep uyudu. Özel hiçbir şey yapmadım. Doktorlar bu durum için bir şey yapamıyorlar maalesef. Bir süre de veremiyorlar ne zaman biteceğine dair. Ya sabır çekmek ve imkanınız varsa -benim yoktu- aile büyüklerinden destek almanız en doğrusu. Ve bulduğunuz en küçük fırsatı bile uyuyarak değerlendirmeli ve enerji toplamalısınız.

Hiç bitmeyecekmiş gibi görünen bu kabus inanın bitiyor ve bütün sıkıntılar unutuluyor. Üzerine benim gibi 2. ciyi de doğuruyorsunuz isteyerek. Şansıma o da hastalıklı çıktı. Reflü, kolik, egzama ....ne ararsan var. 2 yaşı bitti. Hala sıkıntıları ve uyku sorunları var. Sabır....

sizin yazını okuyunca ben kendi sıkıntımı yazmaktan vazgeçtim. :50: Allah yardımcınız olsun. Kolik çok kötü bi rahatsızlık Allah kimselere vermesin

Son düzenleme:
Back