1080 lira maaşla 44 daire sahibi oldu!

_MedceziR_

«DirenTürkiye»
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2010
16.931
12.191
298
İzmir
CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Turgutlu Belediyesi’ne yönelik bir yolsuzluk iddiasını Meclis’e taşıdı.

Ören, AKP'li Belediye Başkanı Serhat Orhan’ın ağabeyinin 1080 lira geliri olan 70 yaşındaki kayınvalidesinin, 600 bin liraya satın aldığı araziden imar değişikliği sayesinde 44 daire sahibi olduğunu öne sürdü. Önceki gece Meclis’teki torba tasarı görüşmelerinde konuyu gündeme getiren Ören, şu iddiaları gündeme getirdi:

SSK EMEKLİSİ KAYINVALİDE
“Belediye Başkanı’nın abisi Mithat Orhan’ın kayınvalidesi olan Münibe Çınar, İstanbul’da oturan, 1080 lira maaşı bulunan, SSK emeklisi bir hanımefendi. Geçmişinde bu tür hiçbir alışverişi olmamış. Ancak 2007’de Turgutlu’nun en değerli bölgelerinden olan İzmir-Ankara yolu üzerindeki 27 dönümlük bir araziyi, İzmirli bir işadamı olan Hayati Eröz ile birlikte 1.2 milyon liraya satın alıyor. Sonra belediye meclisinde kavgalı toplantılar sonucu imar planı değişikliği yapılıyor ve emsalleri 3 kat iken bu arazide 6 kata çıkarılıyor. Oraya 100 konut yapılabilecekken 210 konut yapılmasına imkan sağlanıyor.

14 MİLYONLUK 44 DAİRE
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Tabii bütün bunlar olup biterken, bu araziyi satın alan kişinin başkan ile akrabalık ilişkisi AKPliler de dahil meclis üyelerinden gizleniyor. Bu ilişki 15 gün kadar önce ortaya çıktı. Şu anda bu imar değişikliğine ilişkin açılan iptal davası sürüyor. Ama bu arazi içindeki yeşil alanlar, pazar yerleri temizlenerek müteahhide yüzde 39’la veriliyor. Böylece 1080 lira emekli maaşıyla geçinen bu şanslı, ballı kayınvalide, 600 bin lira yatırıp karşılığında müteahhitten 250 ile 400 bin lira değeri olan 44 dairenin sahibi oluyor. 600 bin lirası bir anda 13-14 milyon liraya çıkıyor.[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/36485/1080_lira_maasla_44_daire_sahibi_oldu_.html

[/FONT]

Akp yi her koşul ve şartta destekleyen arkadaşların bu habere dair yorumlarını cidden görmek istiyorum.....

Van da hala konteynerde yaşayan depremzedeler var! duyuyor musun Serhat Orhan ? Hani müslümansınız ya.

Ne tuhaf öylesine alıştık ki yolsuzluğa hırsızlığa herhalde tek şaşıracağımız şey bu dolandırıcıların akp ile hiçbir ilgisi olmaması okur neyseki halkı hiçççççç şaşırtmıyorlar. Gülerşz memleketin ağlanacak haline kurda kuzu emanet etmek gibi birşey bunlara ülke emanet etmek

Akp yi her koşul ve şartta destekleyen arkadaşların bu habere dair yorumlarını cidden görmek istiyorum.....

Usha ilahi sen diyorum, koca yolsuzlugu görmedi bu millet, cebinden calinan paralara üzülmedi, hatta yeri geldi "Soyduysa beni soydu, sana ne?" bile dedi. Bu haberi görüp ne desin daha. :) Cok sükür, devletimiz tanidiklara calisiyor diyerek bir umut siranin kendilerine gelmesini bekliyorlar büyük ihtimalle.

Para gelen yerden övgü esirgenmez.

Aldıysa bana aldı size ne Alla Alllaaa?

Oy yanlış oldu..

Kesin polis koymuştur o daireleri.
Of bu da olmadı..

Hiç şaşırmıyorum..
Yolsuzluğun dibine vurdular.. Hatta ekmekle sıyırıyorlar artık..
Atın, hala atın oyları..
Yetmez...

Ben böyle düşünmek istemiyorum lamb...

Komşuyu komşuya düşman edenlerin gözüyle bakmıyorum ben...
Birbirimize düşman olmadan da bu gidişe dur diyebilecek noktadayız hala...
Tek derdimiz birbirimizi anlamamak...
Ben anlamak için çaba sarf ediyorum birçok konuda...
Yargılamadan yaftalamadan sadece mantıklı 3-5 kelam duymak istiyorum...

Hala vatandaş karnını zor doyurduğu halde ve bunca ortaya çıkan yolsuzluğa rağmen kamuoyu araştırmalarında %40 lar civarı oyu varsa bu partinin birileri bana anlatmalı...kendincesini anlatmalı...vicdanının nasıl rahat olduğunu anlatmalı...
Ama vicdanım rahat deyip geçmemeli...
Komplo deyip geçmemeli....
Gerçekten düşünmeli ve başkalarının ağzıyla konuşmamalı....kendi düşüncelerini anlatmalı...
Memleketin dörtbir yanından gelen onlarca yüzlerce yolsuzluk, adaletsizlik haberlerine ''rağmen'' hangi mantıkla desteklediğini anlatmalı...

Haklisin Ushacim da, geldigimiz noktada bunu anlatabilen birisi cikmadi ki, cikacagini da sanmiyorum.Yargilamadan yaftalamadan anlamaya calismak olayini da cok denedim ama yolsuzluk konusunda kimse kusura bakmasin cok bariz duran bir seyi anlamamak icin bence cok asiri yanli olmak gerekir. Yolsuzluk davasi henüz yargida diyip savcilarin polislerin görev yerlerinin degismesini görmeyenler o kadar cok ki. Yani ben su ana kadar mantikli bir aciklama yapabileni görmedim. Aciklamalarin sonu ya dini özgürlüklere, ya ucak pisti gibi yollara, büyük hizmetlere geliyor. Ama ben büyük bir hizmet de göremiyorum ortada, hayir hersey bu kadar pahalanmisken, herseyden fazladan fazladan vergiler alinirken, dünyanin en pahali petrolünü kullanirken vs., bana biri hizmet dediginde, ha tamam anladim seni diye düsünüyor beynim.

Kisacasi bakis acisi Usha, biz onlardan mantikli bir aciklama bekliyoruz, gercekten düsünsünler diyoruz, baskalarinin agziyla konusmasinlar diyoruz da, onlar da ayni seyi bizim icin demiyorlar mi? Diyorlar.

Yani düsmanlik degil de, birbirini anlamak böylesi bir atmosferde oldukca zor görünüyor.

Evet zor lamb çok zor...ama imkansız değil...
Ben bunları yazarak 1 kişide farkındalık uyandırabilirsem, 1 kişiyi 5 dakika düşünmeye sevk edebilirsem ne mutlu bana...
Kendim için değil kızım için istiyorum bunu...
Başka coğrafyalarda değil kendi vatanında büyüsün istiyorum...

Ve yine tekrar ediyorum..
3-5 cümlelik mantıklı açıklama lütfen...
Yaptıkları ''zaten devletin görevi olan zorunlu hizmetleri'' sıralayarak değil ama...
Gerçekleri göre bile...
Dava metnini okumadığı davalar üzerinden değil de günlük yaşamdan örnekler vererek...
500 liradan aşağıya ev kirası olmayan şehir merkezlerinde 849 liraya geçinmeye çalışan insanları düşünerek...

Çok haklısın lamb..Ama ben görmediklerine inanmıyorum. Ortada olan bir şeyin görülmemesi imkansız.

Herkes her şeyin farkında... Ama bir kesim; hırsızlığın, yolsuzluğun açık ve net arkasında duruyor ve her ne olursa olsun bunları destekliyor. Hiç kimse kusura bakmasın, görünen köyün klavuza ihtiyacı yok.
Ve maalesef bu kesim de, kendini "dindar" diye adlandırıyor.

Beyhude bir çaba senin ki uşacım..Zira ortada bir fanatizm var.
Fanatizm olan yerde mantık devreden çıkar.

Usham umarim basirirsin. Benim de siyaset konularina yazma amacim 1 kisiyi 5 dakika düsünmeye sevk etme istegiydi. Hani olur da bir kisi bir seyler anlayabilirse diye... Bunu memleketim icin istiyordum ama...

Biliyorsun en son umutlarimi yitirdim ben. :)

Beyhude bir çaba senin ki uşacım..Zira ortada bir fanatizm var.
Fanatizm olan yerde mantık devreden çıkar.

Bu millet birbirinden umudu kestiği zaman asıl bütün çabalar beyhude olacak medim...
Benim hala milletimden umudum var...
Diyorum ya geçtim kendimden evladım için olmak zorunda...
Bizi birbirimize düşman etmelerine izin vermemek zorundayız...

Anlayışsa alın size sonuna kadar anlayış...
Biz millet olarak düşüncede birbirimize düşman olursak çocuklarımızın kanı dökülecek...
İç mihrak dış mihrak ABD, İsrail...gelin boş verelim bunları...
Önce kendimize bakalım....
Atatürkün çocuklarıysak Atatürkün tevazusu ile yaklaşalım birbirimize...
Yok Osmanlı torunuysak Osmanlı hoşgörüsü ile...

Hiç biri olamazsak işte ozaman ne Tayyip Erdoğan kurtarır ne de bir başkası çocuklarımızın geleceğini....

Bundan 20 yıl sonra şuan siyaset yapanların büyük bir kısmı hayatta olmayacak büyük ihtimalle...
Kişilere kurumlara değil birbirimize güvenmek zorundayız...
Kendimiz için değil çocuklarımızın geleceği için....

Dogru Med, görmüyorlar degil aslinda. Görüyorlar da görmezden geliyorlar diyelim o zaman. En azindan benim aldigim his böyle.
Iste isin en ironik kismi da orasi, dindarim diyen insanlar yapiyor, dindarim diyenler koruyor.

diren matematik
Hesaplayayım dedim ama benim devreler yandı hesabın içinden çıkan varsa beni de çıkartsın
x 1080'e giderken limit 44 daire
Aklını oynattırırlar insana yahu. Yalnız iyi vergi veriyormuşuz yiye yiye bitiremediler

Konuyla çokta alakalı değil fakat yazmak istedim, insanlar zorunlu gıda maddelerini bile zor alıyor, ekonomi kanallarını, ekonomi haberlerini takip eden biri olarak bugünkü haberleri üzülerek izledim, kırmızı eti ve balığı alamayan insanlar tavuk alırdı, o bile zam rekoru kırıyor, Ocak ayında 3 kere zam gelmiş tavuğa, hani insanlar ucuza kırmızı et yiyecekti? Kaç gün ucuz yiyebildiler?
Balık pahalı, tavuk zam üstüne zam yiyor, sebze meyve aldı başını gidiyor, bakliyat el yakıyor, eee ne kaldı geriye?

Eti, balığı sadece hayal edebilen, sebze meyveyi nerdeyse taneyle alabilecek hale gelen, milli yemeğimiz dediğimiz kuru fasulyeyi artık market standlarında seyreden halk bir yanda, 44 daire öbür yanda

Merak etmeyin RTE fanatikleri için değişen hiçbir şey olmayacak. Herkes bu rezilliğe kulaklarını, gözlerini, kalplerini kapatmış. Beter olsunlar. Hiçbirine hakkımı helal etmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…