1000 lira ile ayı kapatabilir miyim..

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
Slm kızlar yarın maaş günü hesaplamalarıma göre mutfak masrafı için 1000 lira kalıyor sizce nasıl yettirebilirim 1 ay..bu durumda hiç dışarı çıkıp gezemeyeceğiz dışarda yiyemeyeceğiz..3 kişiyiz bu arada..önerileriniz var mi..

Valla doğru düzgün bi sey de yemiyorum ayda 4 defa disardan yesek 400 lira yapiyor zaten cocuğun bezi falan paranin degeri yok ki bitiyor siz nasıl basariyorsunuz

Biz ayda 1 defa dışarıda yeriz.
haftalık yemek planı oluştururum
çok çeşit tüketemiyoruz en fazla 2 çeşit ve salata,cacık gibi eklenir yemek yanına
kalan yemeğin yanına 1 çeşit eklerim ertesi gün.
böyle geçer günler
aylık masraf 300-400 tl 2 kişiyiz çalışıyoruz

bu aylar dışında böyle durum :)

Biz iki kişiyiz ortalamasi bin TL yi geçiyor ayda bir yeriz dışarıda.
Kahvaltı dahil tüm öğünler evde yenir, yemeğe musluk suyu kullanmam, israf olmaz, market pazar her indirimi takip ederim.
Derin dondurucu ve et stokları bittiğinden beri hic binin altına düşmedi. Son dönemlerde herşeyin pahalı olması da cabasi

çok çeşit tüketemiyoruz en fazla 2 çeşit ve salata,cacık gibi eklenir yemek yanına
böyle geçer günler

tabi kızımda var 2 yaşında onunda ihtiyaçlarını koliyle alıyoruz uzun süre gidiyor.

böyle geçer günler

Süpermiş ya biz hiç plan falan yapmiyoruz olani harcariz ondan galiba..

Süpermiş ya biz hiç plan falan yapmiyoruz olani harcariz ondan galiba..

market listeleri oluştururum o ay bitmek üzere olanları alırım yedek yapma alışkanlığım yok.
abur cubur çok tüketmeyiz sadece kuruyemiş masrafımız olur onuda internetten sipariş veriyorum.

ama bize köyden yumurta gelir
et almayız köyde kendimizin hayvanları var kasap sucuk ve köfte alınır 2 ayda 1

sizde planlı ilerlerseniz masrafı düşürebilirsiniz.

market listeleri oluştururum o ay bitmek üzere olanları alırım yedek yapma alışkanlığım yok.
abur cubur çok tüketmeyiz sadece kuruyemiş masrafımız olur onuda internetten sipariş veriyorum.

Valla şanslısınız maşallah. Et almaya kalksanız zaten ayda 250-300 tl gider

mutfaktaki en pahalı kalem et o acıdan sanslısın yaptıgınız masraflar karın yanında dusuk kalır.ne guzel keske bızımde boyle sansımız olsa köy yumurtası bıle gordugumuz yok

40 li yaşlarda biri olarak hayat sadece şimdi pahalı değil.. annelerinize bir sorun.hersey bolmuymus..dışarda yemek olayı varmiydi..lisede bile okulun çeşmeden su içerdik.hazir şu diye birşey yoktu.1 tl neki diye diye hesaplasak nelere para verilmiyor.et pahalı evt ama dışarda 400 yemeğe verilen parayla aylık et kıyma tavuk bol bol alınır.. bence hayat pahalı ama parayı harcama şeklide bir okadar yanlış.. Ben bakıyorum market arabaları dolu dolu abur cubur.asitli içecekler..valla o parayla mis gibi sebze alınırsa artar bile

Eskiden çeşmeden içilirdi çünkü çeşme suyu içilebilirdi
Hayır efendim okullarda hazır sise su yoktu.alacak parada yoktu..çeşmelerde sık sık kesilir şu taşıyacak yer bulamazdık.simdi şu kesilse hazır suyu herturlu ihtiyaç için alıyoruz.okulda içilen suda bol bol bağırsak kurdu yapardı malesef

Hayır efendim okullarda hazır sise su yoktu.alacak parada yoktu..çeşmelerde sık sık kesilir şu taşıyacak yer bulamazdık.simdi şu kesilse hazır suyu herturlu ihtiyaç için alıyoruz.okulda içilen suda bol bol bağırsak kurdu yapardı malesef
Yoktu ihtiyaç yoktu hiçe kurt yapmazdı tatlıydı sular şimdi nerdeee ailem dahil kimse hasta olmadı

Son düzenleyen: Moderatör:
X