100 kilo üzeri zayıflamak isteyen yoldaş arıyorum

Mantıklı olan senin diyet tarzın bugün duyetisyenlik 3 . sınıfa giden yegenim karatay diyetinin yıllar sonrakkaraciğer ve böbreklerde sorun yaratabileceği neden bahsetyi sister12, post: 40669009, member: 665396"]merhaba arkadaşlar :KK66: öncelikle herkese kolay gelsin diyorum ama naçizane bir fikrimi paylaşmak istiyorum umarım yanlış anlaşılmam :KK52: bu karbonhidrat diyeti protein diyeti vs. bana açıkcası pek sağlıklı gelmiyor çünkü vücudun hepsine ihtiyacı var ve Allah göstermesin sağilığımızı bozabilir yakın bir akrabam bu tarz diyetler yuzunden kaç gun hastanede yattı en guzeli az az her şeyden yemek sürç-i lisan ettimse affola..
sabah kahvaltım:
*
1 haslanmış yumurta
*1 havuç rendesi
*2 yemek kaşığı lor peynir
*yarım domates
*3 zeytin
*salatalık
ara öğün:
*100 ml liğht puding
Öğle yemeği:
*
1 kase mercimek çorbası
*3 ızgara köfte
*4 yemek kaşığı yoğurt
*yağsız salat
ara öğün:
*
1 su bardağı süt
*1 tane minik tuzlu kurabiye
Akşam yemeği:
*
2 köfte
*yağsız mevsim salata
*3 yemek kaşıği yoğurt
ara öğün:
*1 çay bardağı süt
3.5 litre su
Mantikli[/QUOTE]
Ben kendımle ılgılı bılgı vereyim 1 senedır emzırıyorum dıye seker ılacı kullanmıyordum gecen ay doktora gittim suankı tahllıllerımde sekerden dolayı karaciğer yağlanması ıdrarımda protein kacagı olusmus yani böbreklerde sorun baslamıs vücudumdaki sekerımın ınıs cıkıslarından dengesiz beslenmemden dolayı. Karatayın kıtabınıda okumaya gectım dıyet lıstesındede ben zararlı bırsey gormedim dogal beslen diyo, ekmek yeme diyo (yanı seker yeme ), yaga dıkkat et diyo, bellı saatten sonra yeme dıyo.hanı zararlı bısey dedıgını gormedim daha kitapta.okuyan yığenıne neresi yanlıs gelmis karatayın yöntemleri ben ogrenmek ıster :-)

merhaba arkadaşlar :KK66: öncelikle herkese kolay gelsin diyorum ama naçizane bir fikrimi paylaşmak istiyorum umarım yanlış anlaşılmam :KK52: bu karbonhidrat diyeti protein diyeti vs. bana açıkcası pek sağlıklı gelmiyor çünkü vücudun hepsine ihtiyacı var ve Allah göstermesin sağilığımızı bozabilir yakın bir akrabam bu tarz diyetler yuzunden kaç gun hastanede yattı en guzeli az az her şeyden yemek sürç-i lisan ettimse affola..
sabah kahvaltım:
*
1 haslanmış yumurta
*1 havuç rendesi
*2 yemek kaşığı lor peynir
*yarım domates
*3 zeytin
*salatalık
ara öğün:
*100 ml liğht puding
Öğle yemeği:
*
1 kase mercimek çorbası
*3 ızgara köfte
*4 yemek kaşığı yoğurt
*yağsız salat
ara öğün:
*
1 su bardağı süt
*1 tane minik tuzlu kurabiye
Akşam yemeği:
*
2 köfte
*yağsız mevsim salata
*3 yemek kaşıği yoğurt
ara öğün:
*1 çay bardağı süt
3.5 litre su
yok canım neden yanlış anlaşılsın tabiki fikrini söylüceksin zaten bilgilerimizi ve deneyimlerimizi paylaşmak için burdayız ve hepimizin amacı kilo vermek inş..:KK39:
benim karbonhidrat diyetime gelince tek çeşit beslenme değil canım sadece karbonhidrat değeri yüksek olan gıdalardan ekmek şeker gibi gıdalar bunları tüketirken dikkatli olunuyor diyetimde herşey var sebzede yiyorum ekmekte ettte... bu günkü menümü yazayım
kahvaltı
2 haşlama yumurta
40gr peynir
ara yapamadım
öğlen
3 ızgara köfte
1 kase tavuk suyuna çorba
domates
1 bardak diyet gazoz

arada süt içicem

akşam yemeği
kıymalı patlıcan musakka
1 dilim ekmek
1 kase çorba ...

Merhaba bence herkes kendini ve vucudunu en iyi taniyor neleri yapacagini neleri yapamayacaggini biliyor yollarimiz fakli olsada hedefimiz ayni sağlıklı bir şekilde hedefimize ulasmayi diliyorum tabbiki onerilere uyarilara eleştiri lere acik olmaliyiz iyiki burdayim ve sizinleyim çünkü çevremde benim kadar kilo biriyok

Bugün ki menum
1.peynir domates salatalık
2has lanmis yumurta
Ekmek
Tavuk doner
Bir kac kasik pilav
Yoğurt
Yeşil cay
Yürüyüş yaptım 2 3 litre su ictim iyi aksamlar herkese

Merhabalar Dunku menum
Sabah
2yumurta haslaması
Peynir
Domates
Salatalık
2 nugget
Cay
Ogleden sonra mevlutteydık etli pilav ( yarısını)
Yoğurt
Serbet
Aksam
Cıgkofte durum
Et
Domates
Sogan
E
10 erik
3lıtre su ıctım spor yapamadım :-)

MERHABA lar bugünkü menum
*yarim susamli simit
Peynir cay
*yarim susamli simit süt
*yarim dilim börek
*elma süt
2-3 litre su
Yürüyüş yaptım

bugünkü menumu yazarsam beni öldürürsünüz heralde :KK43:
4 başı mamur bi kahvaltı yaptım sonrasında da tereyağlı kavurmalı pide ve 2 ayran içtim :KK43:
bazen çok fena oluyor dayanamıyorum :KK43:

günaydınlar
dünkü menüm
sabah
2 dilim ekmek
peynir
5 zeytin
sucuklu yumurta
1 yumurta haşlaması
domates
salatalık
çay
öğlende 6 çilek
öğleden sonra 17:00 civarı
tavuklu bulgur pilavı
yoğurt
yeşillik
20:00 gibi
1 yumurta sarısı
tavuktan bir parça yedim
su ne kdr içtim bilmiyorum
1 saati geçgin yürüdüm

bugünkü menumu yazarsam beni öldürürsünüz heralde :KK43:
4 başı mamur bi kahvaltı yaptım sonrasında da tereyağlı kavurmalı pide ve 2 ayran içtim :KK43:
bazen çok fena oluyor dayanamıyorum :KK43:
:KK49: olsun dürüst olup yediklerimizi yazalımda.4 başı mamur kahvaltı ne anlamadım ama pideyi erken saatte yediysen sıkıntı yok cnm başka bişey yemedinmi:kk77:

MERHABA lar bugünkü menum
*yarim susamli simit
Peynir cay
*yarim susamli simit süt
*yarim dilim börek
*elma süt
2-3 litre su
Yürüyüş yaptım
hamurla gitmişin cnm.hoş bugün bende simit yedim arada olur ama ne diyim :KK49: ama öğlen ve akşam dikkat edip dengelerim nasılsa

merhaba canım arkadaşlarım... şu an mutluluktan ağlayabilirim... iyi ki gördüm bu başlığı :) bir kaç gündür yoğurt-hurma diyeti başlığındayım... bakarsanız sevinirim... oraya da bir kaç kilocuk fazlası olanlar yazmış... artık söz verdim günlük gelişmelerimi yazacam diye devam etmeliyim ama burayı bulduğuma çokkkk mutlu oldum... harika bir yola çıkmışsınız, gönlünüzde ve yanınızda yer varsa geçerken beni de alır mısınız ve gideceğiniz yere kadar götürür müsünüz? :21::KK58:
ben de size katılmayı çok istiyorum... kiloluyum diyenleri okuyorum iki haneli rakamlardan bahsediyorlar ve ben halime çok üzülüyorum... hayatım kilo alıp vereMEMEKLE geçti... üniversitede 69 kiloydum ve arkadaşlarıma göre kilolu olduğum için kendimi fil gibi hissederdim...sürekli diyet yapar ve 2 verir mutlu olur bırakır 4 kilo alırdım...... üni. bitti 75 kiloydum ve çok üzülüyordum bi genç kız olarak...diyetler diyetler serisi devam etti, 2 kilo ver rahatla 3 kilo al... 3 kilo ver rahtla 5 kilo al derkeeennnn....puffff... kimse beni beğenmez sanırdım ama 86 kilo ile harika bi adamla evlendim... dediler ki eşin zayıf yakışmıyosun kilo ver.. verdim bi kaç kilo ... hamile kalınca vew doğumdan sonra hooooppp ben oldum 94kilo... etrafımdaki herkes bana kızmaya acımaya hatta yalvarmaya başladı... 1-2 kilo verip 3-4 kilo almalarım devam etti... okulum değişti tayinim çıktı dedim yeni bi şehir yeni bir hayat akapunktur a başladım.. 10 kilo verdim hayatımın rekoru oldu... ama naptım? bi bıraktım ve oldum 110 kiloooo.... diyetisyen diyetisyen dolaşmalar başladı... 3 haneli rakamlar beni şok etmişti... hiç aklıma gelmezdi çünkü... diyetisyenler bana 5-6 kilo verdirdi ben onları faiziyle geri aldım.. bu arada tiroid hastası olduğumu, hashimoto olduğumu ve hipofizimde yani beynimde kitle olduğunu öğrendim... zorlu bir tedavi , endokrin takibi ve ameliyat süreci geçirmeme rağmen aaa kilom bunlardanmış diye de içten içe mazeret bulduğuma sevinir gibi oldum... işin ciddiyeti beniş yıldırmadı ve alıp vermelere devam ettim.. kısacası şuan 37 yaşındayım, 127 kiloyum, tiroid hastası ve mutsuzum... ayrıca genetik olarak kalp, şeker ve tansiyona meyilli sülalenin bir-iki seneye kadar hasta olmaya aday üyesiyim... ilk defa bu kadar kamuya açık alanda kilomu telaffuz ettim sizden cesaret alarak... ne eşime, ne anneme ne aileme asla kilomu söylemem yıllardır... çok mecbur kalırsam da yalan söylerim... ne olur bana destek olun da kurtulayım sizinle beraber bu kadar mutsuz olmaktan... ilk olarak şok diyet yapma diyeceksiniz, zararını biliyorum... denemediğim şey okumadığım edinmediğim bilgi kalmadı... ama acil moral ihtiyacından dolayı hurma diyetine yöneldim ve yarım bırakmamaya kararlıyım... hayatımda ilk defa bu iradeyi göstermek istiyorum... kilodan çok nefsime hükmettiğimi ispatlamak için... bırakırsam gene çözülürüm biliyorum... bu yüzden 2 günü bitmiş olan 7 günlük diyetime destek olun... sonra nasıl derseniz öyle yapacağım... gönül dolusu sevgiler ve merhabalar....
Canım ben de hayatımın belli dönemlerinde diyet yapıp çabuk sıkılanlardanım. Asla sıkı diyet yapabilmiş değilim. En başarılı diyetimi kalori takibiyle yaptım. Doğumdan sonra 8 ayda 20 kilo verdim. Takip için çok başarılı siteler var. Bana kalırsa ilk sırada diyet arkadaşım geliyor. (Google a yaz başarı hikayelerini oku) 8 ay devam etmem imkansız gibi gelirdi. Hamile kaldığım kiloya gelsem yeter diyordum, şimdi hamile kaldığım kilonun da 10 kilo altındayım. 1 yıldır da aşağı yukarı aynıyım. Kalori takibini şiddetle tavsiye ediyorum. :)

Doğuma 85 kiloyla gittim. Doğumdan sonra eve gelip tartıldığımda 70 kiloydum. (gebelik zehirlenmesi yaşadığım için müthiş ödem toplamıştım hamilelikte.) Yedim 74 oldum. Şu an 54-55 arasında değişiyorum. Geçen yıl bu zamanlar bıraktım takibi ama hala aynı sayılırım (1-2 kilo alıp veriyorum)

Merhaba arkadaşlar bugün ki yediklerim
*sabah
Yagda yumurta
Peynir az ekmek
Öğle
*2sigara böreği
Süt
*akşam
Elma
Yoğurt
Susuz 1tabak zeytinyağlı fasulye
Su 2 litre civari yürüyüş yaptim

günaydınlar
dünkü menüm
sabah
1 simit
peynir
domates
çay
öğlen
yarım lahmacun
ayran
öğleden sonra
salatalık
domates
akşam
10 sarma
1 lokmada tavuk haşlaması aldım ağzıma
3,5 litre su içtim
( sözde ekmek grubu yemicektim pek :110: bugün hep ekmek grubu oldu malesef )

selam kızlar
:)
öğün saatlerim o kadar düzensiz ki
dün akşam yemeğini gece 10 da yemek zorunda kaldım kahvaltı da yapmamıştım bi tek öğlen biraz yemiştim
bu sabah kahvaltı ettim bu sefer daha az acıkırım diye de öğle yemeğini 3 te yedim bu sefer de
nasıl olacak bu iş motamot sabah kahvaltı saat 12 de öğle yemeği filan uyamıyorum bunlara ben :KK43:
85 kg ile başladım ama daha doğru düzgün gerileme yok

Selam arkadaşlar
Sabah
Peynir salatalık domates biraz ekmek
Öğle
Tavuk sis ayran çok az yufka ekmek
Aksam
Yoğurt 1 tabak turlu su ictim yürüyüş yapamadım ama is yerinde hareket li idim

selam kızlar
dünden beri doktorla uğraşıyorum
dünkü menüm
sabah
2 yumurta
peynir
domates
çay
öğlende doktora gittim bişey yemedim
saat 16:00 gibi
1 tabak keşkek yemeği (buğday ve etle yapılıyor )
yoğurt
20:00 de
1 portakal
5 tanede sarma yedim
suyu içiyorum devamlı ama ölçüsünü bilmiyorum :KK49:

selam kızlar
:)
öğün saatlerim o kadar düzensiz ki
dün akşam yemeğini gece 10 da yemek zorunda kaldım kahvaltı da yapmamıştım bi tek öğlen biraz yemiştim
bu sabah kahvaltı ettim bu sefer daha az acıkırım diye de öğle yemeğini 3 te yedim bu sefer de
nasıl olacak bu iş motamot sabah kahvaltı saat 12 de öğle yemeği filan uyamıyorum bunlara ben :KK43:
85 kg ile başladım ama daha doğru düzgün gerileme yok
cnm 10 da yoğurt gibi bişey yeseydin bari çalışıyormusun kendine göre saat düzenle illa 3 öğün yemene gerek yok ( karatay öyle diyor )

X