merhaba canım arkadaşlarım... şu an mutluluktan ağlayabilirim... iyi ki gördüm bu başlığı :) bir kaç gündür yoğurt-hurma diyeti başlığındayım... bakarsanız sevinirim... oraya da bir kaç kilocuk fazlası olanlar yazmış... artık söz verdim günlük gelişmelerimi yazacam diye devam etmeliyim ama burayı bulduğuma çokkkk mutlu oldum... harika bir yola çıkmışsınız, gönlünüzde ve yanınızda yer varsa geçerken beni de alır mısınız ve gideceğiniz yere kadar götürür müsünüz?
ben de size katılmayı çok istiyorum... kiloluyum diyenleri okuyorum iki haneli rakamlardan bahsediyorlar ve ben halime çok üzülüyorum... hayatım kilo alıp vereMEMEKLE geçti... üniversitede 69 kiloydum ve arkadaşlarıma göre kilolu olduğum için kendimi fil gibi hissederdim...sürekli diyet yapar ve 2 verir mutlu olur bırakır 4 kilo alırdım...... üni. bitti 75 kiloydum ve çok üzülüyordum bi genç kız olarak...diyetler diyetler serisi devam etti, 2 kilo ver rahatla 3 kilo al... 3 kilo ver rahtla 5 kilo al derkeeennnn....puffff... kimse beni beğenmez sanırdım ama 86 kilo ile harika bi adamla evlendim... dediler ki eşin zayıf yakışmıyosun kilo ver.. verdim bi kaç kilo ... hamile kalınca vew doğumdan sonra hooooppp ben oldum 94kilo... etrafımdaki herkes bana kızmaya acımaya hatta yalvarmaya başladı... 1-2 kilo verip 3-4 kilo almalarım devam etti... okulum değişti tayinim çıktı dedim yeni bi şehir yeni bir hayat akapunktur a başladım.. 10 kilo verdim hayatımın rekoru oldu... ama naptım? bi bıraktım ve oldum 110 kiloooo.... diyetisyen diyetisyen dolaşmalar başladı... 3 haneli rakamlar beni şok etmişti... hiç aklıma gelmezdi çünkü... diyetisyenler bana 5-6 kilo verdirdi ben onları faiziyle geri aldım.. bu arada tiroid hastası olduğumu, hashimoto olduğumu ve hipofizimde yani beynimde kitle olduğunu öğrendim... zorlu bir tedavi , endokrin takibi ve ameliyat süreci geçirmeme rağmen aaa kilom bunlardanmış diye de içten içe mazeret bulduğuma sevinir gibi oldum... işin ciddiyeti beniş yıldırmadı ve alıp vermelere devam ettim.. kısacası şuan 37 yaşındayım, 127 kiloyum, tiroid hastası ve mutsuzum... ayrıca genetik olarak kalp, şeker ve tansiyona meyilli sülalenin bir-iki seneye kadar hasta olmaya aday üyesiyim... ilk defa bu kadar kamuya açık alanda kilomu telaffuz ettim sizden cesaret alarak... ne eşime, ne anneme ne aileme asla kilomu söylemem yıllardır... çok mecbur kalırsam da yalan söylerim... ne olur bana destek olun da kurtulayım sizinle beraber bu kadar mutsuz olmaktan... ilk olarak şok diyet yapma diyeceksiniz, zararını biliyorum... denemediğim şey okumadığım edinmediğim bilgi kalmadı... ama acil moral ihtiyacından dolayı hurma diyetine yöneldim ve yarım bırakmamaya kararlıyım... hayatımda ilk defa bu iradeyi göstermek istiyorum... kilodan çok nefsime hükmettiğimi ispatlamak için... bırakırsam gene çözülürüm biliyorum... bu yüzden 2 günü bitmiş olan 7 günlük diyetime destek olun... sonra nasıl derseniz öyle yapacağım... gönül dolusu sevgiler ve merhabalar....