%100 elma şekeri tarifi arıyorum

oglananasi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2009
621
2
37
:Saruboceq:hanımlar internette bulduğum çoğu tarifi denedim sonuç başarısız kıtır olmayan şeker oluyor hep üstü zaten deneyenler de yorumlarında olumsuz yazıyorlar.Aranızda pastanesi olup da üreten,hazırın aynısı gibi elma şekeri yapabilen hatta yapıp satmış olup da elinde garantili tarifi olan varmı çok lazım gerçekten ilçede oturuyorum hamileyim canım hep elma şekeri istiyor burada da pek olmuyor bursaya gidip almam gerekiyo elimde bir tarif olursa gecenin bir yarısı bile olsa yapabilirim.Lütfen bilen yazsın çok sevaba girersinizelma şekeri diye ağlayarak uyuduğum oluyor eşim de çaresiz o saatte bursaya gitse bile bulamaz.Lütfen yardım edin :Saruboceq:

Ay keşke bilseydim canım yardımım dokunurdu ama ben de bilmiyorum malesef=( burayı takip edeyim tarifini yazan olursa ben de yaparım artıkkaydirigubbakcemile3

Elma Şekeri

elma_sekeri.JPG

Uzun süredir iyi bir elma şekeri tarifi arıyordum. Bu arada bu 2. deneme, ilk denememde de internetten bir tarif bulmuş ve onu uygulamıştım. ılk başta herşey mükemmeldi. Kırmızı kırmızı elma şekerlerini afiyetle yemeği düşünürken. Üzerindeki kaplama dondu :KK43: Buzlu cam gibi oldu. Tabi tüm elmalar çöpe gitti. Bu tarifide yemeknameden aldım, görsellik mükemmel ama şeker elmanın üzerinde uzun süre kalmıyor ve akıyor. 1 gece dolapta bekletmeme rağmen donma ve elma şekerine özgü sertleşme olmadı. Yani fotoğrafta gördüğünüz gibi iken yediniz yediniz :)
Neyse eylemlerim yılmadan devam edecek, başarı deneyeceğim yada geliştireceğim başla bir tarife artık. Bu tarifinde suyunu azaltarak bir kez daha denenmesi gerektiğini düşünüyorum… Sizde denereken su miktarını yada limon suyunu azaltın.

Malzemeler:

1 adet elma
1,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı glikoz
1 adet limon suyu
1 su bardağı su
yarım çay kaşığı gıda boyası

Yapılışı:

Şeker, glikoz ve suyu bir kaba alın ve kısık ateşte karıştırarak eritin. Kaynamaya başlayınca limon suyu ve gıda boyasını ekleyerek ateşi yükseltin. Arasıra karıştırarak 5-10 dk. daha kaynatın. Ocağı kapatarak biraz ılınmasını bekleyin. (Ben marketten aldığım kalın adana şiş çubuklarını kullandım.) Elmanıza şişleri saplayın ve şekere batırın. Borcama yada teflon bir tavaya ters çevirerek buzdolabında şekeri sertleşene kadar bekletin.

Elma Şekeri | Mutfak Sırları | Pratik Yemek Tarifleri ve Püf Noktaları bu siteden alintidirrr kesinlikle bunu dene

X