Merhaba arkadaşlar.Yeni bir konu daha açıp deneyimlerimden sizleride bilgilendirmek istedim.Başlıktanda anlaşılacağı gibi çok uzun yıllardır sivilce problemi yaşıyorum.Bu uzun süreçte hiç mi kurtulmadın bu sivilcelerden derseniz dönem dönem kurtulduğum oldu aslında kurtulduğumu sandığım oldu demek daha doğru olacak.Tedavi dönemim ilk olarak çeşitli kremlerle başladı.Kremleri uyguladığım sürece sivilcelerden kurtuluyordum.Ama kremleri bırakır bırakmaz tekrar çıkıyorlardı.1 yıl krem tedavisi sonrasında roaccuatene denen ilaca başladım.Bu arada belirteyim benim bu ilacı kullanmama gerek olucak kadar sivilcem yoktu hiç.Doktorum artık son çare olduğu için bir daha tekrarlamaması için bu ilacı verdiğini yoksa sivilcelerimin ağır olmadığını söylemişti.Tedavi dönemim 6 ay kadar sürdü.Hiç aksatmadan düzenli olarak kullandım ilacımı.Ve 6 ay sonunda gözlerime inanamadım.Bu cilt benim mi falan demeye başladım :) Yeni doğmuş bebek gibiydi cildim.Fakat 1 yıl sonrasında en başa döndüm.Doktorum bir kez daha tekrarlamamız gerektiğini söyledi ve ben ilk ilacımı bitirdikten 1-1,5 yıl sonra bir daha içtim.Sonuç yine iyiydi.Ama ilk seferki gibi değildi.Ama bu sefer bitti diye düşünüyordum.Yine 1 yıl sonrasında başladı.Benim için doktor dönemi kapanmıştı artık.Çünkü sıkılmıtım artık.İlaç kullansamda geçmiyordu.Ve iki kere o ağır ilacı kullanmış oldum.Cildim inceldi hassaslaştı.Sonrasında çeşitli şeyler denedim Zaman zaman geçtiler sonrasında yine çıktılar.Burda bir arkadaşın açtığı başlıktaki karışımı kullandım bir dönem.Gayet iyi geldi ama o da geçici oldu.Uzun yıllar sonra artık daha kötü çıkmaya başladı sivilcelerim ve dayanamayım doktora gittim.Bütün geçmişimi anlattım ve beni ikna etti ve bu sefer zoretanin kullandım.İlacı içerken geçiyor tabi ama bırakınca bu sefer tekrarlaması daha kısa sürdü.En fazla 6 ay falan geçmiştir aradan.Benim tamamen pes ettiğim nokta oldu artık.Anladım ki benim cildimin yapısı bu.Ne yaparsam yapayım çıkacak bu sivilceler.Enteresan bir şekilde bende sivilcenin nerden kaynaklandığını hiç bir doktor bulamadı.Ne karaciğerimde bir şey çıktı ne yumurtalıklarımda ne hormonlarımda.Artık alıştım onlara :) Tek sıkıntım yakında düğünüm var ve o zamana kadar yüzümün daha da kötü olmasını istemiyorum.İşte bu yüzden alışkanlıklarımı değiştirmeye karar verdim.En başta ben makyaj yapmayı bıraktım.Ben makyaj yapmayı çok seven kendime ve çevremdekilere makyaj yapan biriyim oysaki.Hatta bu konuyla ilgili olarakda açtığım konular var.Ama artık kendime yapmayı bıraktım.Cildimi dinlendiriyorum biraz.Arada sırada özel birşey olduğu zaman yapıyorum.Ama etrafımdakilere yapamaya devam :) Daha sonrasında benim çok sağlıklı beslendiğim söylenemezdi bu alışkanlığımdanda vazgeçtim artık fastfood yemeyi bıraktım.Salata ile aram yoktur normalde ama artık salatada yemeye başladım.Spor yapmaya başladım.Ve eskiden kullandığım cilt bakım ürünlerinin hepsini attım.Uzun süredir araştırdığım DDF ürünlerinden aldım.Bu ürünleri kullandıktan sonrasında ise niye daha önce başlamadım diye bin pişman oldum.Arkadaşlar ben çok memnunum DDF ürünlerinden.Çevremdeki herkes cildimdeki değişimi fark etmeye başladı.Elbette değiştirdiğim düzeniminde bununla çok ilgisi olduğunu düşünüyorum.Artık benim cildimde bir iki sivilce olacağını kabullenmiş durumdayım.Çıkan bir iki sivilceyi takmıyorum bile.Gerçi DDF kullanmaya başladığımdan beri yeni sivilcelerim çıkmıyor.Eskilerim kayboluyor yavaş yavaş.Cildimin temizlendiğini ferahladığını hissediyorum.Artık hiç rahatsız olmadan makyajsız işe gidip geliyorum.Ve ben kafamı takmadıkça onlar yok oluyor sanki.Benden size tavsiye ilaçlarla organlarınıza yoracağınıza dermokozmetik ürünleri deneyin.Kendinize düzenli uygulayacağınız bir cilt bakımı programı çıkarın.Her akşam cildinzi temizlemey özen gösterin.Asla makyajınızla yatmayın.Sivilcelerinizle sakın oynamayın.Ben asla sivilcelerime dokunmadım.Ve bunun sayesinde benim yüzümde çukurlaşmış izler falan kalmadı.Bu kadar uzun süredir sivilce problemi yaşayan biri olarak çok azcık izlerim kaldı.Eğer oynasaydım eminim yüzüm çukur çukur kalırdı.Lütfen bunlara dikkat edin.Ben sağlıklı yaşamamla ve kullandığım ürünlerle artık sivilcelerimle vedalaşıcağımaya başladım.Umarım sizlerde kurtulursunuz arkadaşlar.