10 yaşındaki yeğenim hakkında niye böyle davranıyor!!

Neptunex

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2025
168
39
13
25
Hanımlar bu seferde farklı bir konuyla geldim kafam karıştığı için yazmak istedim.. Benim bir tane kız yeğenim var kendisi 10 yaşında ve çok özeniyor büyüklere özellikle de bir teyzesine çok bağlı (kardeşim başka yerde okuyor evde değil) ve ablamın telefonundan hep mesajlaşıyor.. Geçen gün ablamın telefonunu aldım mesajları okuyacaktım silinmişti hani ne konuşuyor bu kadar diye uyarmak istedim ama mesajlar silinmişti yani kendisi silmiş bende bişey demedim biraz daha gözlem yapayım dedim sizce bu hal ve hareketler normal mi? Hep böyle büyük kişilerin videolarını izliyor makyaj videoları vs ben anlamıyorum istediği şeyler olmadığı zamanlar ağlamaya başlıyor falan bilemiyorum gerçekten

Yaşına uygun davranıyor. Tuhaflık yok bence

Gayet normal erken ergenlik döneminde zaten. Özenir taklit eder ilgi duyar.

Benim yeğenimde bana gün içinde wp den bin defa mesaj atar annesinin telefonundan. Kıyafetler hakkında olsun, makyaj malzemesi, oje falan. Bize gelince hemen dolabıma doğru gider (ben minyonum, o da biraz iri bir çocuk kıyafetlerim ona geliyor) teyzecim bana vermek istediğin bir şey var mı diye. Kıyafetlerime çok özeniyor. Bana saçlarını yaptırmak istiyor gayet normal yani.

siz niye ablanizin telefonunu karistirdiniz?
ya enistenizin uygunsuz erotik içerikli mesajina falan denk gelseniz ne yapacaktiniz?
kardesler arasinda da ozel olmali hele ki evli barkliysa kardes.
ayrica o yanlis bu yanlis diye konusarak iletisim kuramazsıniz. teyzesiyle konusuyor yabanciyla degil ya. uni mi okuyor teyzesi baska sehirde? ozenecekse böyle teyzeye ozensin iste ne gizel

Merak etmeyin bu dönemde cinsiyet rolleri ve cinsiyet kimlikleri oluşuyor. Ergenlik dönemine kadar kendi cinsiyetine ait rollere daha çok ilgi duyar. Kızsa kız gibi olmaya erkekse erkek gibi görünmeye çalışır. Ayrıca yaşına yakın olan büyüklerine ozenebilir. Cinsiyet rolü olarak teyzesini kendine uygun görmüş büyük ihtimalle. Ayrıca rujun rengini sorması bile onun için büyük bir sırdır. Biri öğrenir diye bundan bile utanabilir. Eğer erkek gibi olmaya ilgi duysaydi cinsiyet rolü karmaşası yaşıyor derdik. Şu anda en normal olanı yapiyo.

Evet genelleme yaparak konuşuyorsunuz.. Telefonu aldım ama sadece kardeşimle olan sohbetine baktım kaldı ki ablamdan izin istedim almadan önce alıp okuyacaktım ama yoktu bende geri verdim bu kadar ön yargılı olmayın rica ederim.. Daha önce böyle bir durum görmediğim için acaba yeğenim ne yapıyor diye bakmak istedim bunda yanlış bir şey olduğunu sanmıyorum onun için endişe duydum sadece ama şuan bu iletimin altına yazılanları görünce bir daha karışmamaya enişte duymamaya karar verdim.. Teyzesi evet üniversite okuyor ama kardeşim de olsa hal ve hareketleri iyi biri değil yani o yeğenim için kötü bir örnek üniversite okuyor diye de çok da büyük bir iş yapmıyor hele ki özenilecek tarafı hiç yok ama olsun yeğenim madem onunla bağ kurmak istiyor kursun yapcak bişey yok ileride neler olduğunu göreceğim :) iyi geceler dilerim

iyi de ne konusabilir teyzesiyle? teyzesi onu ickiye sigaraya uyusturucya ozendirecek birisi falan mi da korkuyorsunuz?
ne guzel uzakta okuyor, ozgur. hic de ozenilecek tarafi yok degil - ona hayran olmasi cok normal ve saglikli. sacma sapan evde yatip duran insanlara özenip "ben zaten calismayacagim ki" falan modunda olsa daha mi iyiydi. en azindan "ben de ozgur olacagim, ben de universiteyi baska sehirde kazanacagim" diye ozenir ergenligi guzelce calismakla gecer :)
sal biraz insanlari
yegeninle de bag kurmak istiyorsan öğüt vermek - özel hayatini ihlal etmek yerine hazir ara tatil al iki bilet sinemaya tiyatroya gidin, bir günü basbasa gezmeye ayirin. ergenler ketum olmaz yolda sizle de konusur zaten,.bir bag kurarsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…