10 Yaşındaki Oğlunu Tutuklatarak Ona Unutamayacağı Bir Ders Veren Anne

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Amerika Chiquita Hill, 10 yaşındaki oğlu Sean'ın sınıfta sürekli konuşup durduğunu, öğretmenine cevap verdiğini kısaca saygısız davrandığını öğrendiğinde öyle bir şey yaptı ki; ibret-i alem desek yeridir.

Kaynak: http://pulptastic.com/mom-stages-police-...

''Onu şaşırtacak bir şey yapmam gerektiğini biliyordum.'' diyen Chiquita Hill, oğlunun bu uygunsuz davranışlarının onun tüm hayatını etkileyeceğinden çok korkmuştu. Bu yüzden Columbus Polisi'nden yardım istedi, sonuçta polis memurları evi ziyaret edip ve önceden tasarlanan senaryoyu hayata geçirdiler.

Polis memurları eve geldiklerinde, yaramaz çocuğu böyle kelepçelediler.

Ardından ekip arabasına götürdüler.

Küçük yaramaz, bu senaryo sayesinde muhtemelen bir daha asla unutamayacağı bir ders aldı o gün .

''Fotoğraflar, durumun ciddiyetini gösteriyor.'' diyen annenin öfkesi ve oğlunun bir dahaki yaramazlığında nasıl bir ders verebileceği, bu sözleriyle daha da anlaşılır hale geliyor.

Sean, serbest kalıp eve döndüğünde, annesine bir daha asla yaramazlık yapmayacağına dair söz verdi.

Sean'ın tutuklanmasından önce, annesiyle onun nasıl kelepçeleneceğinin senaryosunu konuşan polis memurları, Sean'ın küçük kız kardeşiyle de görüştü.

Bu alışılmamış ders verme girişimi, sayısız eleştiri aldı. Columbus Polis Merkezi'nin müdür yardımcısı Lem Miller bile, polis memurlarının kendisinden habersiz gerçekleştirdiği bu operasyondan pek memnun olmadı.

Lem Miller; ''İyi bir şey yapma çabalarını çok iyi anlıyoruz fakat bizim işimiz, birilerini tutukluyor gibi yapmak değil.'' dedi.

Sean'ın öğretmeniyle iletişim halinde olan annesi, ondan tüm haberleri almaya devam ediyor.
Ona, doğru olanı büyümeden önce göstermek istedim çünkü bir gün gerçekten hapishaneyi boylamasını istemiyorum.
onedio

çocuğunun sınıfta çok konuşmasının tüm hayatını mahfedeceğinden korkuyormuş, çocuğun sınıfta sürekli konuşması tüm hayatını kötü etkiler mi bilmem de bu tutuklamanın kötü etkileyeceği kesin hele de amerikada zencilere orantısız polis gücü uygulanırken...

allah aşkına o zaman hırsızlık yapan çocuğunda ellerini yakalım hem hiç unutmaz....
ne farkı var ha psikolojik şiddet ha fiziki....gereksiz olmuş.... ayrıca hep taktir ediyorum seni tekrar tsk ederim haberler için....

eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek gibi, bence suça teşvik olmuş ilersi için

Cocugun algisini bozmuş resmen. Yani tek olayla tabiki tüm sistem yikilmaz ama cocuklari ikna etmek zor oluyor.

Ders dinlemenin cezasi buysa suç işlemenin cezasi da mi bu olacak?

Ya da orada polisler tarafndan eğlenerek tutulan bir çocuk "suç islersem çok keyifli bir yere giderim nasilsa" algisini nasil bozacaklar? Bir daha gerçekten mi tutuklanacak doğruyu öğretmek icin.

Her kurali/ sorumlulugu yerine getirmemenin başka bir cezasi var. Annesi uğraşmak istememiş bunları öğretmek yerine. Akli daha iyi bir şeye calissayms keske

Polisi kişisel amaçları için kullanarak kamu kaynaklarını israf eden , çocuğuna bu denli büyük bir travma yaşatan bu kadına bunun için ceza verilmeyecek mi ?

Amerika da sosyal hizmetler yok mu ? Derste konuşuyor ve belki de öğretmenine karşı hakkını aradığı için saygısız bulunuyor diye öz evladına bunu yapmaktan çekinmeyen ve oğlu orada korku içinde ağlarken gülerek fotoğraflanan bu anneye bir ceza verilmeyecek mi ?

Çocuğun haklarını koruyabilecek kanunları yok mu Amerikanın ?

Annenin ruh sağlığı kontrol edilmeli ve çocuk koruma altına alınmalı. Annenin bu girişimleri ilerleyen yıllarda farklı haller alırsa çocuğun tüm hayatını mahvedecek gibi duruyor.

artık çocuk yolda polis görse yolunu değiştircek, belkide ergenlikte hiç suçu olmadığı halde polisten kaçarken vurulacak... olmayan şeyler değil
bence 10 yaş psikolojik olarak derinden etkilenmeye hala çok açık bir yaş

Türkiyede bile yapılsa o polis açığa alınırdı. İnanamadm habere ya.

bilemedim şimdi bazen bu tarz cezalar çok etkili olabiliyor.. çocuklar çok akıllı varlıklardırr..

Ayy Allahim nasil da korkmus ya benim kalbim dayanmaz boyle seylere. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…