10 yaşındaki kardeşim ders çalışmaktan nefret eder hale geldi, ne yapmak lazım ?

castleinthesnow

Better things are coming
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.805
1.684
Kardeşim var erkek 10 yaşında 4. sınıfa gidiyor. Okuldaki öğretmeni ise idealist aşırı ciddi bi kadın. 1. sınıftan beri çocuklara çok yükleniyor öyle böyle değil aşırı ödevler ezberler öğrncileri en iyi olsun istiyor. Kardeşim bu zamana kadar hep birinci falandı ama son zamanlarda tamamen koptu. Kendisini derse veremiyor zaten. Kendi ödevini yapmıyor hep bi bıkmışlık var üzerinde çok sıkıcı geliyo ders calısmak o yüzden başarısı düştü. Karnesi maşallah çok iyi ama şu deneme sınavları falan kötü okulda oluyorlardı. Öyle olunca annem de çok sinirleniyor bağırıyor çağırıyor. Hep diğer çocuklarla kıyaslıyor. Ben de çok üzülüyorum ben de başarılı olsun istiyorum ama işte annem kızınca ona öyle. Yani sorumlulukları yok hep annemin iteklemesi ile ödevlerini yapıyor başarıyor. Ben şuan çok iyi bir üniversitedeyim ama bu kadar baskıyla büyümedim bana yanlış geliyor çocuklara bu kadar yüklenilmesi ama diğer veliler de öyle malesef çalışmasa geri kalacak herkes çok hırslı. Ne yapmalı sizce ?

Benim kardesime de suan aynisi oluyor,
cocuk okuldan eve geliyor yatana kadar odevini bitirmeye calisiyor okadar odev veriyolarki ben üzülüyorum daraliyorum simdi o da sizin kardesiniz gibi bikti annemin dirdirlari basladi benim kardesimde sinif en iyilerinden oldugu icin beklenti yuksek istiyolarki gece gunduz ders calissin 1.olsun herseyde

Cok bencilce bi yaklasim kac kez kavgasini yaptim ben bunun ailemle yahu o daha cocuk ya insaf yani insaf, suanki cocuklar cocuklugunu yasayamiyor malesef, ogretmenleride(en azindan benim kardesimin) cok odev vermeyi marifet saniyor

En iyisi bi program yapin beraber ders calisma, eglenme saatleri olsun hatta beraber uymaya calisin programa ben okullar acilinca oyle deniycem bakalim nasil olacak

Öğretmenle alakası yok.
Açın ders kitaplarına bakın bakalım işe yarar bir tane etkinlik, öğretici bir sayfa var mı?
Abidik şeylerle dolu olduğu için ve o kitapları okutmak zorunlu olduğu için ek kitaplara ve ödevlere yükleniyoruz.
Çocuklar 1. sınıftan itibaren denemeler, ödevler, testlerle boğuştuğu için çabuk sıkılıyorlar haliyle.
Biz de tatile girmeden çok sıkıldık tempodan, etkinlik ve eğlenceye ağırlık verdik ama kaybolan bu zamanın telafisi için döner dönmez okul çıkışı etütler düzenlemem gerek.
Bir de 4. sınıf geçiş dönemi. Program aniden çok yoğun oluyor özellikle sosyal bilgiler dersinde çok zorlanıyorlar. 3. sınıfta okul kuralları falan işlenirken 4. sınıfta bir anda savaşlar, antlaşmalar derken ağır geliyor çocuklara.
Çalışan kazanır maalesef yapacak bir şey yok.
Emin olun ödev vermemesi daha kötü olur.

klasik bir eğitim sistemi sorunsalı.
kardeşinizin bir hayali olsun ve ona göre hedefler koysun kendine.ders çalışmaktan keyif alsın.
sadece kendisiyle yarışsın.başarı onunla olur..

10 yasindaki cocuk butun gun okul ve odevler arasinda mekik dokumamali..var mi hobisi,katildigi bir aktivite.calmaya calistigi bir muzik aleti? neye ilgisi varsa kardesinizi o alanda bi spora yada muzige yonlendirin.bu hem ustundeki o bikkinligi atmasina hem sosyallesmesine yardimci olacaktir..
anneniz yatsin kalksin saglikli bir evladi oldugu icin dua etsin cocuga bagirip baski yapacagina..evlatlarimiz mutlu olsun,hayatlarinda hep duzgun dengeli insanlarla muhattap olsunlar da bi anne baska ne ister ki..

Ben kend geçmişimi düşünerek size onu bir hobiye yönlendirmenizi öneririm lisede çello çalmaya. Başladım motivasyonum yükseldi çünkü beyni tek derslere odaklanmak feci yorucu oluyor, dinlendiren bir yan lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…