10 yaşında 12. ameliyatını olacak Ayşe Sıla yardım bekliyor!
El ve aykları engelli olan Sıla Cengiz, kalp ameliyatı olabilmek için yardım bekliyor. Sıla, okulunu çok özlediğini söyleyerek yürekleri burktu.
El ve aykları engelli olan Sıla Cengiz, kalp ameliyatı olabilmek için yardım bekliyor. Sıla, okulunu çok özlediğini söyleyerek yürekleri burktu.
Elleri ve ayakları engelli olan 10 yaşındaki Ayşe Sıla Cengiz, kalbindeki delik sebebi ile 12. ameliyatını olacak. Ailesinin maddi imkansızlıkları sebebi ile tedavisini gerçekleştirilmeyen Sıla, kendisine yapılacak yardımları bekliyor. İlköğretim 3. sınıf öğrencisi olan Sıla Cengiz, hastalığı yüzden çok sevdiği okulunu da bırakmak zorunda kaldı. Biran önce sağlığına kavuşup okula gitmek isteyen Sıla, "Okulumu çok özledim. Öğretmenimi ve arkadaşlarımı çok seviyorum" şeklinde konuştu.
Kızının yaşam mücadesine en yakından tanık olan anne Gülhan Cengiz, kızının tedavisi için Hatay Erzin'den eşyalarını satıp Ankara'ya geldiklerini belirtti. Sıla'nın bugüne kadar tam 11 ameliyat olduğunu anlatan Cengiz, "Üç defa ortopedi ameliyatı oldu. Gece gündüz 3 saatte bir sonda takıyorum. Bağırsaktan parça alınıp mesaneye takıldı. Pis kanla temiz kan birbirine karışıyor. Çocuğumun kalbindeki delik büyüdüğü için ölüm riski fazla olduğunu söylediler. Böbrek hastası, tansiyon hastası. Ayakları ve elleri içeri doğru. Yürüyemiyor, sadece 5-10 adım atıyor. 3. sınıfa gidiyor. Sırtımda taşıyarak okula götürüyorum. Teneffüslerde çıkarıyorum orada da bırakamıyorum" dedi.
Anne Gülhan Cengiz, "Sırtımda taşırken 'Sen de benim yüzümden eziyet çekiyorsun' diyor. Allah kimseyi evladı ile sınavdan geçirmesin. Özellikle Sağlık Bakanı'na yalvarıyorum. Çocuğumun ölmesini istemiyorum. Ben onun yaşamasını istiyorum" şeklinde konuştu.
http://www.haberduyum.com/m/?id=22946