10 yas adet olma acil

admim47

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2022
128
43
28
30
Merhaba kızlar 10 yasini 6 ay geçmiş kızım var dün akşam iç çamaşırında kan görmüş beni çağırıp gösterdi çok fazla Bi kan değildi ama regl başlangıcı gibi kırmızı iç çamaşırı bulaşmışti yani bende regl oluyosn herhalde dedim başlangıç olabilir dedim ve Pet koydum tekrar gelicek mi die ama dün akşamdan beri hiç bir leke veya kan yok başına böyle bisey gelen varmı anneler adet olsaydı tekrarı gelirmiydi yaşıda küçük degilmi kızlar

Benim kuzenim de 10 yaşında regl olmaya başlamıştı bazıları erken oluyor ama sizinki regl midir bilmiyorum tabi

Benim de ilk öyle gelmişti hiç unutmam düğüne gitmek için hazırlanıyordum bikac damla olmuş sonra ped koyduk o gün olmadı bı gün sonra mı neydi yine öyle bikac damla oldu sonraki ayı hatırlamıyorum ne kadardı ama o vakit bu vakt oluyor

Benim de ilk başta öyle olmuştu, ne zaman hatırlamıyorum. Devamı gelmemişti o an. Sonra ne zaman oldu bir daha onu da hatırlamıyorum

Ben de 10 yaşımda regl oldum. İlk gün çok hafif kahve kırmızı arası bir kan gelmişti. Sonraki gün çok ağrım olup azıcık gelmişti. Ama devam etti mi durdu mu hatırlamıyorum. Zaten düzensiz olmuştu bir iki sene. Sonra düzene girdi. Kızınızı da tebrik ediyorum regl olmuşsa. Yeni bir hayat parçası açılmış onun için

Canım bende öyle olmuştum . Sonrası 6 ayı bulmuştu . Ama sonrasında da aşırı duzensizlikle karislastim. Bir doktora götürmen de fayda var diye düşünüyorum. Ergenlik donemim boyunca hep aşırı aralıklarla oldum.

Cevaplarınız için teşekkürler bende hatırlamıyorum regl dönemimi kızıminda dün kan gelince devamı gelir zannettim ama hiç gelmedi

Doktora götürün ne olur ne olmaz bana erken geldi ben 8. Sınıfta olmuştum çoğu arkadaşım 6 ya da 7. Sınıf gibi olmuştu ablam 12 yaşında 1 kere olup 1 sene sonra düzenli görmeye başlamıştı

Benimde kızım 11,5 yaşında ilk regl olduğunda kahve kırmızı arası geldi damla damla . Sonra durdu bana söyledi 10 gün sonra gene damla damla geldi hep duzensizdi bazen bir kaç ay olmuyordu bazen ayda iki kere oluyordu 1-2 gün sürüyordu. 1,5 sene oluyor Yeni yeni düzene girdi.

Şimdi yani adet mi olmuş oluyor 1 kere geldi daha gelmedi

Şimdi yani adet mi olmuş oluyor 1 kere geldi daha gelmedi
Ben tam 10 yaşıma 1 ay vardı olmustum , annem de aynı yastayken olmuş, ilk olduğum ay o kadar azdı ki ve çok kısa sürmüştü, annem beni bu konularda bilinclendirdigi için anlamıştım fakat kendisine soylememistim.
Sonraki ay olduğumda dayanılmaz bir ağrı ve kanama eşlik edince korkup annemin is yerini aramistim (sene 1993 cep telefonu yok) hic unutmam anne seyimden kan geliyor demistim :)
O sebeple bence normal bir yas.
Miktar ve kanama bende de aynı oldugu icin bana onlarda normal gibi geldi

her genç kız ilk korkuyor evet bende kızımı bilgilendirdim bu konuda oda direk bana söyledi ama dediğim gibi bir kere geldikten sonra birahane hiç gelmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…