10 günlük nişanlıyım . Bayramda nişanlımın ailesiyle olacağız . Bayramlık alınacak mı diye sordum tartışma çıktı?

coffeeandcoffee

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2022
121
-107
24
Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm

Bu kadar uzatacagina nişanlın niye yollamiyor ?

Ama bunları konuya yazmamış ki. Doğru düzgün yazsa ona göre cevaplar gelir. Burda yazılanlara katılıyorum bu arada
Evet haklısınız,hatirlattiniz ekleme yapayım

Konu sahibi ,anlatmak isteklerini başindan açık ve net yazmiş olsaydin çoğu kişi sana destek olurdu.
Kesinlikle ozguvenini daha geliştirtin .
Maddiat sorun değilse psikologdan yardım al.
Bunları tavsiye etmem ,ben çok sessizim ,hemen cevab veremedim dediğinden .

Ustune bayramlik alacak paran yokken neden evleniyorsun ?

Bizim yörede de benzer durum var. Biz gelinlerimize bayramlık alır bayramlık takısı da alırız. Benim eşim bize yöreye kültür olan yakın ancak onlarda böyle bir şey olmadı. Ben hiç kendilerine vay efendim bana niye bayramlık almazsınız demedim. Burada sizi dürtükleyen aileniz mi yoksa eltinizle kendinizi kıyasınız mı önce buna karar verin. Şu dönemde enflasyon zaten uçmuş her şey ateş pahası. Eşya almak düğün yapmak çok zorken ekstra masraf talep etmek. Şuan olan hiçbir şey eskisiyle karşılaştırılamayacak kadar x15

10 günlük nişanlı ile bune haller böyle? Niye zorla yaptırıyorsunuz yapacak olan her şekilde yapar zaten ayrıca elti meselelerine de fazla girmeyin, ona yapıldı bende istiyorum gibi şeyler doğru değil. Kimsenin kimseye birşey yapma zorunluluğu da yok isteyen yapar istemeyen yapmaz. Bu ilişkinin de sonu çok yok gibi ayrıca neden kayınbabanız Veriyor parayı? nişanlınız yok mu kendisi hediye alabilir.

Hesabınıza para atılmasından rahatsız olmadınız mı? Hediye vermek isteyen verir. Sizinki biraz utanç verici olmuş bence.

Kimseden maddi anlamda beklentiniz olmayacak maddi olgunluğa erişmeden evlenmeyin. Arkadaş önerisi gibi düşünün. Hediyeleri kabul edersiniz sadece, gerisi gerçekten anlamsız. bana elbise alınacak diye 10 gün kavga etmemelisiniz.

Biz de nişanlandık biz de de adetler vardı gidip bir bayramlık derdine düşecek kadar alçalmadım. Böyle bir duruma gelseydim çok ezik ve aşağılık hissederdim kendimi. Hadi adetiniz geregi bir kere sorarsiniz da ne zaman gondercekler siparis vericem eltime su yapilmis diye bildiginiz hesap yapıp cingenelik yapmissiniz. Bir tane bayramlık elbise kıyafeti alamayacak durumda mısınız yazık kendinize yazık ediyorsunuz hem kendinizi küçük düşürüyorsunuz hem de mutsuz ediyorsunuz. Biraz gurur. Babannemin bir lafı vardı insanda asalet olacak diye ne diyor anlamazdım zaman geçtikçe anlıyorum. Iyi ki eltim de yok oh

Valla bazı erkekler bastan belli ediyor kendini
Ona ragmen bıle bıle lades diyorsunuz ya

o zaman mustehak sızlere

Adam ufacık mevzuda "sen kimsin" dememiş.
Şu ekonomik krizde aileyi zora sokmak var, nişanlıyı aileye karşı doldurmak var, saygısızlık var.
Sizin davranışlarınız gözünüze ufak geliyorsa büyük olayları düşünemiyorum.

Öncelikle nişanlınızı maddi konularda ailesine karşı zorlamaya çalışmanız sadece sizin aranızı bozar. İnanın kimse kimseye hiçbir şey yapmak zorunda değil. Tam tersi ne kadar çok maddi destek alırsanız, evliliğinize o kadar çok karışma hakkı vermiş olursunuz. Bırakın almak istiyorlarsa kendileri açsın konuyu. Siz bir şeyi hatırlatmayın ısrarla, hele ki nişanlınızı mecbur bırakmayın bir şeyler istemeye. Kimse istemez eltisine yapılanın azı yapılsın kendisine ama ilişkinizi etkilemesine izin vermeyin. Önemli olan nişanlınız kendisi kendi imkanları ile sizin için elinden geleni yapmaya çalışsın. Dediğiniz gibi “sen kimsin” demesi gerçekten çok kırıcı. Evlendiğinizde de bu tarz şeyler söylemesi derin yaralar açar. Sakin bir zamanınız da bu konuyu konuşun, tekrar söylememesini net bir şekilde belirtin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…