10 günlük nişanlıyım . Bayramda nişanlımın ailesiyle olacağız . Bayramlık alınacak mı diye sordum tartışma çıktı?

coffeeandcoffee

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2022
121
-107
24
Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm

[QUOTE="minikkladyy, post: 77478911, member: 1095843"
Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi
[/QUOTE]
Yani burayı bence 5-6 kere daha okumalısın. Kendi yazdığında kendin çelişiyorsun. Para konusunda ısrarı sen etmişsin. Senin ısrarınla nişanlın sormuş. Gelen parayı beğenmemişsin “sizin adetlere” az gelmiş baştan aşağı giyinemeyeğin için. Adamda demiş ki git kendin konuş beğenmiyorsan. Sen de daha durmamışsın demişsin ki eltime zamanında ne yapılmıştı ?
Adam da defalarca demiş ki bak ben bunu bile mecburi söyledim sevmiyorum bu işleri.

Bunlar yaşanmasın diye kayınbabam ikimizde ayrım yapmıyor . Ben kiralık nişanlık istedim satın alalım dediler . Düğün istemiyorum hak geçmesin ilerde laf olmasın diye yaparlar bu gidişle
Bence bu düşüncede olan insanlarsa hiç bayramlık parası için aranızı bozmasaydınız

Kendi alacak gücüm var çok şükür istesem alırım . Eltime her şey yapılmış ve bu zamana kadar ona ne olduysa sana da olacak denildi . Bende bu söze karşılık sadece hakkım olanı sordum
Bugün de başkalarının yerine utandik çok şükür

Kendi alacak gücüm var eltimin de o dönemler alacak gücü vardı ama damat tarafı karşıladı . Seninki de öyle olacak denildi ne yapsaydım
Susup otursaydın. Adamlar ellerinden geldiğince göndermişler sana para. Nişanda da yardım etmişler, niye hala nişanlını kırt kırt kırt kemiriyorsun para para diye? Yüz verdikçe astarını istemeyin insanlardan, biraz şükredin ya. Daha bir de adamı ailesine karşı kışkırtmaya çalışmışsın yüzsüz ol falan filan diye. Olmaz…

siz kaç yaşında insanlarsınız böyle şeyler için tartışılıyor hangi paralel evren orası sen çalışmıyor musun? nişanlın çalışmıyor mu? eğer ki çalışmayıp baba parasına bakıyorsanız neden evleniliyor?

Kırt kırt kırt iyiymiş

Beni de yaralayan bu .
Neden yaralanıyorsun ki adam haklı?
Sen 10 gün önce nişanlanıyorsun ve nişanlına ailene söyle bayram parası az biraz daha iste diyorsun, “hakkım” benim diyorsun.
Sen o benim hakkım dersen adam da sana sen kimsin ki hakkın olsun der. Senin öyle bir hakkın yok, anla bunu lütfen. Eltinin de yok.
Ama onlar öyle dedi diye yumuşatma. Öyle demişler ama siz iki gelin cetvel hesabı yapar vaziyete gelmişsiniz. Yazık.

Valla senin zamanına yazık hala bir şeyler anlatmaya çalışıyorsun ben sana üzüldüm. Bunlar yakında elti ile kayın aileye ziyarete gittiğinde birbirlerinin kaç defa tuvalete gittiğinin suç içtiğini, yedikleri yemeğin miktarını bile hesaplarlar. Bu hikaye böyle uzun sürmez zaten

Ay napim akıl alacağım kimseler yok diyince üzüldüm Biraz anlar gibi olunca umutlanmıştım ama sanırım olmadı.

Ben de bana üzüldüm bana üzülen iki kişiyiz artık

Gelenekselci bir aileye gelin gittim bayramlık alalım dediler istemedim biraz kırılmışlar bu yüzden. Bu gidişle sağlıklı ilişki sürdüremezsiniz maalesef. Gelinin alışverişe çıkarılma olayı düğün yaklaşırken olur. Adına bizim burda pusat derler. Erkek yatırım yaptığı kadına bağlanır diye bir söz var ama onun arasında da çok ince çizgi var bunun dozunu iyi ayarlamak gerek.

Ay napim akıl alacağım kimseler yok diyince üzüldüm Biraz anlar gibi olunca umutlanmıştım ama sanırım olmadı.

Ben de bana üzüldüm bana üzülen iki kişiyiz artık
Konu sahibi bu kafada giderse adam bu defa sen kimsin değil senden başka kadın mı yok der basar gider zaten.

Ay siz çok zorsunuz... Benim eltim gibi. Arka arkaya evlendik kıskançlık krizlerinden kurtulamamistik. Bütün sulaleyle konuşmuyor şimdi... Geleceğinizi görüyor gibiyim

Nerdeyse 30 sayfayi sizin cevaplarinizla beraber usenmedim okudum. Tepki geldikce burdaki hanimlardan, ilk paylasimda yazdiklarinizi hic yazmamissiniz gibi lafi cevirip durmussunuz. Sanki ailene baski yap biraz daha gondersinler diyen siz degilmissiniz gibi butun cevaplarinizda " ben istemedim, onlar istedi, hak hukuk" demissiniz.

Bu yazdigimi da isinize geldigi gibi cevirip cevaplarsiniz simdi, hayat size guzel:))

Bayramlık çocuklara alınır yahu kazık kadar insanlara bayramlık nedir hiç utanmadınız mı bunu isterken
Birde hakkım demişsiniz ne hakkı pardon, kim olarak ne hakkınız var ki sizin
İnsanın azıcık onuru, gururu, utanması olur
Göndermişler yetmemişte az olmuşta bla bla bla sıcak falan çarptı herhalde sizi
Kadın olun kadın, dik durun kimseden bir şey istemeyin, eltiye ne yapıldığı da sizi bağlamaz kimsenin bir şey yapma mecburiyeti yok.

Ayy okurken sizin adınıza utandım ! Ne isterim ne tenezzül ederim ! İşinize gelince seküler modern yeni nesil gelin/) işinize gelmeyince adet örf gelenek :) yarın kv elti sınırları diye konu açarsanız şaşırmam :) ben mesela ne bayramlık ne bohça ne altın cart curt istedim ne de bekledim ,asla tenezzül etmedim,edersem kendilerinde hayatımıza karışma haddini bulurlardı. 7 senelik evliyim evime üç kez geldiler ,küs filan değiliz haa iyiyiz yani normal işte ,ben modern gelinlerdenim modern hayatımın içinde kv kp elti saçmalıkları yok ,örf adet de yok. Ya gelenekçi olup altın bayramlık adet filan vesilesi ile ömür boyu birbirinize gelenek kovalayın,ya tenezzül etmeyin herkes mesafesini bilsin . Bana gRip geldi ya çocuk gibi bayramlık istemek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…