• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 gunluk bebegim ve emzirme sorunum

ankadilara

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
132
16
318
Ankara
arkadaslar baslıktada yazıdıgim gibi 10 gunluk bir bebegim var. sezeryan oldugu icin mi bilemiyorum sut sorunum var benimde, 4-5 gunlerde gelmeye basladı sut ama yetersiz gibi, doktora gittik 5. gun doktor hemen mama yazdı, mamayı verdiginizde bebek alıyorsa actır dedi.Bende normal emzirme icin ugrasıyorum cunku normal dogum istedim olmadı bari emzirmeyi normal yapmak istiyorum.
forumda ki konuların cogunu okudum ve uygulamaya calısıyorum, örneğin hep memede kalmak istiyor bende tutuyorum yani 1-2 saat durdugu oluyor tabi uyuyup uyanmak seklinde.Bu kadar uzun durmasına ragmen cogu zaman hep ac, geceleri mama vermek zorunda kalıyorum yoksa uyumuyor. ne yapacagım anlamıs degilim doktor midesi ufacık onun hemen doyar dedi ama nedense bizimki hic doymuyor gibi, agzı surekli bir aranma seklinde.Ne yapacagımı sasırmıs durumdayım, gunduz mumkun oldugunca memede tutuyorum sut artsın diye ama gece okadar uzun tutmak cok zor uyumamda lazım cunku mecburen mama veriyorum dolayısı ile :( ne yazıkki mama yedikten sonra (ortalama 35-40 mg veriyorum) daha cabuk uykuya dalıyor, beni emdikten sonra ise cooook uzun surede onda da tilki uykusu gibi.

NOt: still-tee vs gibi kimden ne duyduysam yemeye icmeye calısıyorum o konudada tavsiyelere acıgım

canım yenidoğanların emme dürtüsü kuvvetlidir, ne kadar verirsen alır.sütünün yetip yetmediğini kilo alımından anlarsınız.doktor için mama yazmak bu kadar kolay olmamalı.

benım bebeğim 6 aylık ilk aylarda dogdugu günlerde yarım saatte bir emerdi
geceleride sürekli kalkar emerdi dediğin gibi bazen 1 saat sürerdi
benım sütüm yetiyodu ama yinede meme için uyanır emerdi
bende bıkmadan usanmadan uyumadan emzirdim gece uyumazdı bi kere sagdım sütümü içirdim
uyumayan cocuk 2 saat uyudu dedım heralde doymuyo bi kac gün sonra sagsamda uyanmaya basladı
bence emmek istiyosa emzir mamaya alısırsa emmez biberonada alısabilir
doymadıgına inannıyosan sag sütünü hem nekadar sütün cıkıyo ona bakarsın..

bu arada humana stell tee süper bi cay ben hala içiyorum özellikle gece yatarken kocaman bi bardak yap iç
bide süt icin dinlenmek cok önemli yorma kendını ev işi yemek falan bırak bana et cok süt yapıyo zaten et yemek gerekiyo
sezeryandan sonra.. bulgur sogan su süt yapar ne bulursanda ye tıka basa ye göreksin hemen artıcakk..

haa bu arada oglum gündüzleri hiç emmez sadece ögle uykusuna yatınca gece yine aynı saat bası kalkar uyanıkken kesınlıkle emmez 2 ceker bırakır oynar
nerde hata ettım onu bilmıyorum ama uyurken emerde emer :)

canım yenidoğanların emme dürtüsü kuvvetlidir, ne kadar verirsen alır.sütünün yetip yetmediğini kilo alımından anlarsınız.doktor için mama yazmak bu kadar kolay olmamalı.

aynen katılıyorum bebekler doydugunu pek anlamıyo heralde biberon daha cok doygunluk hhissi veriyo
beence sütün yetıyor sag bak mama verme

valla arkadaslar surekli tutmaya calısıyorum meme de ama kirli bez miktarıda cok degil o yuzden aklım hep takılmıs durumda sutum yetiyormu yetmiyor mu diye, olmazsa bende su sut sagma pompalarından alıyım en azından nekadar sut var ona bakıyım.

bide anlamadıgım bişey daha var arkadaslar, doktor cocugun midesi bu zamanlarda ceviz kadar olur hemen doyar dedi ama ben mama falanda verdigimde bırak bir cevizi 3 cevizi dolduracak kadar mamayı alıyor, kusmuyor da. aslında haklısınız bir hekim icin bukadar kolay olmamalı mam yazmak, valla biz ne oldugunu anlamadan sut yetmiyor mamayla destekleyin dedi verdi elimize receteyi :( sanırım bu doktoru degiştirecez

bebeklerde doygunluk hissi yok ondan yiyor mama yerıne sütünü sag
ben mama hiç vermedim sütüm sagmakdan da korkdum hep ama
bi yere giderken mecbur sagdım koydum biberona alıscak diye korkdum..
bak bizim ki 6 aylık o zor günler gecdi daha cok yeni dogum yapmıssın yorgunsun ama mama verme yinede makina alana kadar elinlede saga bilrisin..
anadolu yakasında yanı istanbulda oturuyosan medipol hastnesinin doktorları cok iyi bizim doktorumz tuncay aksoy tavsiye ederim aslında hüseyin bey varmıs ona daha iyi diyolar

çevremdekiler, sütümün hep az olduğuna inandırdılar beni. geceleri taş gibi olurdu göğsüm ve sabahlarıda sert sert olurdu göğüslerim. oğlum emmeden sonra verirsem mama alırdı. sürekli memede kalmak isterdi. ben de hep sütüm az sanardım. şimdi 7. ayında çok şükür bu aya kadar gelişimi güzel gitti. sütüm yetmiyor değildi sadece bebeğin emme dürtülerinden dolayı sürekşi memede kalmak istiyordu. ne kadar sık emzirirsen o kadar sütün artar. çünkü her emme sırasında beyine "süt yetmiyor, daha fazla üretilmesi gerek" sinyali gidiyor. ve böylelikle süt artıyor (bebeğin ihtiyacına göre) eğer az emzirirsen "süt yeterli üretme" demiş oluyorsun. bolbol sıvı al ve emzir. ıhlamur içebilirsin. sadece su içmek yeterli değil. sütünün kalitesi için fındık ve ceviz tüket. bal-kaymak. yağlandırması için

sütün artması için kayısı suyu bire bir kayısının suyu kompostosu kendisi ve kesinlikle kesinlikle SU mutlaka iç

benim kızım şu an 6 aylık. fakat ilk günlerde tıpkı senin yazdığın gibi sürekli emmek isterdi. ben hiç doymuyor diye düşünmedim. nitekim bir haftalıkken kontrole gittiğimizde doktorumuz sütümün yeterli olup olmadığını bir aylık olduktan sonraki kontrolünde, kilo alımından anlarız demişti. sütümün yeterli olduğunu da bir aylık kontrolü sonrasında anladık gayet iyi kilo almıştı. sütün konusunda olumsuz düşünme bence.mamaya başlamak için bir haftalık bebeğin durumuna göre karar vermek çok garip çünkü bebekler zaten ilk hafta doğum kilolarının altına da inebiliyorlar. bazı bebekler emmekten zevk alır, rahatlar. süt olmasa da emmek ister. kanaatimce bunun sebebi, dünyaya geldiğinde bildiği ve yapabildiği tek şeyin emmek olması. emme refleksiyle doğuyor ve onun yardımıyla büyüyor. sürekli aranır gibi yapması sana aç olduğunu düşündürmesin. onu biliyor ve emebileceği bir şey arıyor. çok normal annesi. benimki de öyleydi. doyurup göğsümden kaldırırdım gazını çıkarmak için hâlâ aranma hareketi yapardı. ben de eğer onu rahatlatacaksa emzik verebilir miyim diye doktoruma sordum, emme ihtiyacını gidermesi için. doktorum da emziğe karşı olmadığını, istiyorsak ve bebeğim de itiraz etmezse verebileceğimizi söyledi. ben de verdim. kızım da sevdi, aldı. benim için iyi oldu, hâlâ daha yatarken bana çok yardımcı oluyor diyebilirim. eğer senin için sakıncası yoksa deneyebilirsin.

ya arkadaslar kafayı yiyecem , dun sadece gece verdim mama , tum gun emzirdim, kac saat emzirme surdu bilemiyorum. okadar sure memede kalıyor fakat uyumuyor, mama verdigimde hemen uyuyor buda beni cocugun doymadıgı fikrine yoneltiyor ister istemez. hele bugun resmen butun gun agladı nerdeyse, sanırım biraz pişikte olmus oda eklenince ne yapacagımı sasırdım.Tam bir panik havası anlayacagınız ve istemememe ragmen yine mama verdim 35 mg kadar ve rahatladı, :( emzirmeye alıssın derken bu seferde kucaga mı alısıyor diyede dusunmuyor degilim, emzirme sonrasında uyuyor hep karyolasına koydugumda kendiliginden uyumus degil suana kadar, zaten uykusu tilki uykusu gibi azıcık ses falan duysun anında uyanıyor sonrada baslıyor aglamaya tabi kendini memede buluyor uyuyana kadar da orda kalıyor,uyuyunca karyolasına alıyoruz sonra tekrar.... bizim rutinimiz suan bu ama bugun oldugu gibi bazan saatlerce kalmasına ragmen aglamaya devam ediyor doymamıs gibi :(

bu arada tum iyi dileklerinizi icin tesekkur ederim , insallah saglıkla buyuturuz

ya canım bırak emsin ben cok mutlu olurdum bayılırdım saatlerce emsin isterdim
aynı durumları bende yasadım yarım saate saat bir uyanırdı emmek icin bende bıkmadan usanmadan verırdım
aman yeterki emsin diye memeyı bırakacak diye ödüm kopardı günümüz hep memede gecerdi
geceleri arada bazen sagardım 2 saat uyusunda bende uyuyım die hele ilk 10 gün allahım
1 saat kesıntısız uyusam diye yalvarır dua ederdim şimdi diş mi cıkarıyo nedir emmek istemıyo
ayy o kadar üzülüyorum ki bırakacak diye anlatamam valla sürekli emmesi emmemesinden bin kat daha iyi ..
bırak kuzumu alsın senin kokunu nu doyaa doya içine alıssın sana benim sallanan beşigim vardı salona alırdım emmeyi bırakınca ona koyar sallar öle uyuturdum hala uyutmak icin kullandıgım oluyor beşigi cok işime yaradı tavsiye ederim ..
bu arada ben bebişi yanımızda yatırıyorum kıyamıyorum odasınaa koymaya baabası da kızıyorr odayı bana bosuna aldırdın diyee
ama öle güzel ki koklaşa koklaşa uyumak ...
mamada hic vermedim sütümün yetmedıgınıde hic düşünmedim dünyaya uyum saglamaya calısıyor ve bildigi tek şey emmek
o kadar kücük 2 cay kasıgı içse doyar doymadıgından yapmıyor biberonda da birden hızlı içiyor heralde hazmı zor oluyo ondan fazla uyuyo bilemıyorum yada biberon yoruyor da uyuyor da olabilir cenesi yoruluyodur uyuyodur..

arkadaslar baslıktada yazıdıgim gibi 10 gunluk bir bebegim var. sezeryan oldugu icin mi bilemiyorum sut sorunum var benimde, 4-5 gunlerde gelmeye basladı sut ama yetersiz gibi, doktora gittik 5. gun doktor hemen mama yazdı, mamayı verdiginizde bebek alıyorsa actır dedi.Bende normal emzirme icin ugrasıyorum cunku normal dogum istedim olmadı bari emzirmeyi normal yapmak istiyorum.
forumda ki konuların cogunu okudum ve uygulamaya calısıyorum, örneğin hep memede kalmak istiyor bende tutuyorum yani 1-2 saat durdugu oluyor tabi uyuyup uyanmak seklinde.Bu kadar uzun durmasına ragmen cogu zaman hep ac, geceleri mama vermek zorunda kalıyorum yoksa uyumuyor. ne yapacagım anlamıs degilim doktor midesi ufacık onun hemen doyar dedi ama nedense bizimki hic doymuyor gibi, agzı surekli bir aranma seklinde.Ne yapacagımı sasırmıs durumdayım, gunduz mumkun oldugunca memede tutuyorum sut artsın diye ama gece okadar uzun tutmak cok zor uyumamda lazım cunku mecburen mama veriyorum dolayısı ile :( ne yazıkki mama yedikten sonra (ortalama 35-40 mg veriyorum) daha cabuk uykuya dalıyor, beni emdikten sonra ise cooook uzun surede onda da tilki uykusu gibi.

NOt: still-tee vs gibi kimden ne duyduysam yemeye icmeye calısıyorum o konudada tavsiyelere acıgım

bende snınle benzer sıkıntıları yasadım ama surede ogrendıgım en onemlı sey asla sutun yetmedıgın dusunme yanı buna kafaya takma yoksa gercekten psıkolojık olarak etkılenırsın vede en onemlısı bol su ıcıbıldıgın kadar 2lt kuru incir ve dereotu tavsıye ederım bunlar sutiçin etkılı onemlı olan sutun bollugu degıl kalıtesı dr.boyle diyor bırde gunde 1-veya 2 adet maden suyu tuketebılırsın bunuda ender saractan duymustum umarım etkılı olur bebegını saglıcakla buyut:)

hemen bişey geldi aklıma göğüsleriniz sert mi çok süt doluluğundan sertleşti mi bide bebeğin dudağını kontrol edin beyazlık var mı?

göğüsler sert olunca bebek rahat ememez bu 1. bebeğin dudağı emmekten pamukçuk olmuş olabilir bu ona ağrı verir . emmeyi öğrenememiş olabilir doğru emme pozisyonunda olduğunuzdan emin olun. en önemlisi ve benim yapamadığım sonradan öğrendiğim şey göğsün kahverengi kısmının tamamı bebeğin ağzına tamamen girecek. bunlar emzirmek için çok önemli. sütünüz azsa bol su derim başka bişey demem sağlıklı beslenmenin yanında tabi.benim bebeğim açlıktan - ememekten sarılık oldu ilk hafta geceleri çaykaşığıyla mama verdim.emmeyi öğrendiğinde sütüm arttı ve 1,5 yıl emzirdim. emzirmekle ilgili çok sıkıntı çeken ama sonuçta zafere ulaşan biri olarak yazdım umarım işinize yarar. bebeğinize ve size boool sütlü mutlu günler diliyorum.

Anne sütünün yetersiz oluşuna dair yanlış düşünceler

Bazen anneler memelerindeki değişikliklerden veya bebeğin hareketlerinin değişmesinden dolayı anne sütünün yeterli olmadığını düşünmeye başlar. Bu değişikliklerin sebeplerinden söz edelim.

“Bebek sık sık meme istiyor”: Bazen çocuk annesiyle temas kurmak için, bazen memeyi öylesine emmek için, bazen karnını doyurmak için meme ister. Açlıktan meme istediğinde güçlü bir şekilde emiyorsa, sık sık meme istemesi sütün yeterli olmadığını anlama gelmez.
“Bebek emdikten 1 saat sonra yine aç görünüyor”: Anne sütü mamadan daha çabuk hazmedildiği ve bebeğin az gelişmiş sindirim sistemini daha az zorladığı için anne sütüyle beslenen çocuğun daha sık beslenmeye ihtiyacı vardır.
“Bebek eskisine göre daha sık veya daha uzun emiyor”: Önceleri bebek 45-50 dakikada doyarken birden bire yalnızca 5-10 dakika emmeye başladıysa bebek büyümüş ve daha kısa zamanda daha fazla miktarda süt emerek daha hızlı doyuyor olabilir. Bu durumda bebeğin çiş, kaka yapma sıklığı ve kilo alması normal ise endişelenmeye gerek yoktur.
“Bebek huzursuz, ağlıyor, mızmızlanıyor”: Bebeklerin çoğu gün içinde huysuzlanır, hatta bu genelde her gün aynı saatte bile olabilir. Bazı bebekler daha çok bazıları ise daha az ağlar. Ağlamaların birçok sebebi olabilir, yani bebek sadece açlıktan değil başka bir şeyden de ağlayabilir. Ağlamanın sebebi ne olursa olsun bebeği sakinleştirmek için ona meme vermek en kolay ve en basit yöntemdir.
“Memeden, emzirilmediğinde, süt az akıyor veya hiç akmıyor”: Sütün akıp akmamasının annenin vücudunda oluşan süt miktarıyla hiç alakası yoktur. Doğumdan sonra veya ilk aylarda süt akıyor olabilir, zaman geçtikçe bu durum değişebilir.
“Anne memesi yumuşuyor”: Anne bebeğini sık sık emziriyor ise memesi sütle dolmaz ve sertleşmez, onun için hep yumuşak olur. Annenin vücudunda süt miktarı bebeğin ihtiyaçlarına göre oluştuğundan memeyi sertleştirecek süt fazlası da bulunmayabilir.
“Anne bebeğini emzirirken memeden süt geldiğini az hisseder veya hiç hissetmez”: Bazı anneler memeden süt geldiğini hissetmez ama bebeğe bakarak (bebekten yutma sesi geliyorsa) bunu anlayabilirler.
“Anne bebeğin emzirmeden önce ve sonra tartarak sütün yeterli olmadığına karar veriyor”: Ev tartısı genelde bebeğin ne kadar süt tükettiğini göstermez çünkü ayarı çok hassas değildir. Araştırmalara göre bebeğin sık sık tartılması gereksiz yere mama verilmesine ve bebeğin anne sütünden vazgeçmesine yol açmaktadır.
“Emzirmeden hemen sonra bebek iştahla biberon emiyor”: Çocuklar genelde tok oldukları halde biberon emebilir. Emmeye doğal olarak ihtiyaçları olduğu için ağızlarına giren herşeyi emmeye başlarlar. Bu durum bebeğin az süt tükettiğini göstermez.
“Anne sütünü sağamıyor”: Süt sağmak çok zor bir iştir. Onu doğru yapabilmek için çalışıp alışmak gerekir. Annenin sağdığı süt miktarı pratik yaptıkça ve sağma süresince “sütün gelmesini” sağlamayı öğrendikçe artar. Sağma kalitesi süt pompasının kalitesine de bağlıdır. Ancak sağılan süt miktarı annenin vücudunda oluşan süt miktarından çok farklıdır.

Anne sütünün yetersiz oluşuna dair yanlış düşünceler

Bazen anneler memelerindeki değişikliklerden veya bebeğin hareketlerinin değişmesinden dolayı anne sütünün yeterli olmadığını düşünmeye başlar. Bu değişikliklerin sebeplerinden söz edelim.

“Bebek sık sık meme istiyor”: Bazen çocuk annesiyle temas kurmak için, bazen memeyi öylesine emmek için, bazen karnını doyurmak için meme ister. Açlıktan meme istediğinde güçlü bir şekilde emiyorsa, sık sık meme istemesi sütün yeterli olmadığını anlama gelmez.
“Bebek emdikten 1 saat sonra yine aç görünüyor”: Anne sütü mamadan daha çabuk hazmedildiği ve bebeğin az gelişmiş sindirim sistemini daha az zorladığı için anne sütüyle beslenen çocuğun daha sık beslenmeye ihtiyacı vardır.
“Bebek eskisine göre daha sık veya daha uzun emiyor”: Önceleri bebek 45-50 dakikada doyarken birden bire yalnızca 5-10 dakika emmeye başladıysa bebek büyümüş ve daha kısa zamanda daha fazla miktarda süt emerek daha hızlı doyuyor olabilir. Bu durumda bebeğin çiş, kaka yapma sıklığı ve kilo alması normal ise endişelenmeye gerek yoktur.
“Bebek huzursuz, ağlıyor, mızmızlanıyor”: Bebeklerin çoğu gün içinde huysuzlanır, hatta bu genelde her gün aynı saatte bile olabilir. Bazı bebekler daha çok bazıları ise daha az ağlar. Ağlamaların birçok sebebi olabilir, yani bebek sadece açlıktan değil başka bir şeyden de ağlayabilir. Ağlamanın sebebi ne olursa olsun bebeği sakinleştirmek için ona meme vermek en kolay ve en basit yöntemdir.
“Memeden, emzirilmediğinde, süt az akıyor veya hiç akmıyor”: Sütün akıp akmamasının annenin vücudunda oluşan süt miktarıyla hiç alakası yoktur. Doğumdan sonra veya ilk aylarda süt akıyor olabilir, zaman geçtikçe bu durum değişebilir.
“Anne memesi yumuşuyor”: Anne bebeğini sık sık emziriyor ise memesi sütle dolmaz ve sertleşmez, onun için hep yumuşak olur. Annenin vücudunda süt miktarı bebeğin ihtiyaçlarına göre oluştuğundan memeyi sertleştirecek süt fazlası da bulunmayabilir.
“Anne bebeğini emzirirken memeden süt geldiğini az hisseder veya hiç hissetmez”: Bazı anneler memeden süt geldiğini hissetmez ama bebeğe bakarak (bebekten yutma sesi geliyorsa) bunu anlayabilirler.
“Anne bebeğin emzirmeden önce ve sonra tartarak sütün yeterli olmadığına karar veriyor”: Ev tartısı genelde bebeğin ne kadar süt tükettiğini göstermez çünkü ayarı çok hassas değildir. Araştırmalara göre bebeğin sık sık tartılması gereksiz yere mama verilmesine ve bebeğin anne sütünden vazgeçmesine yol açmaktadır.
“Emzirmeden hemen sonra bebek iştahla biberon emiyor”: Çocuklar genelde tok oldukları halde biberon emebilir. Emmeye doğal olarak ihtiyaçları olduğu için ağızlarına giren herşeyi emmeye başlarlar. Bu durum bebeğin az süt tükettiğini göstermez.
“Anne sütünü sağamıyor”: Süt sağmak çok zor bir iştir. Onu doğru yapabilmek için çalışıp alışmak gerekir. Annenin sağdığı süt miktarı pratik yaptıkça ve sağma süresince “sütün gelmesini” sağlamayı öğrendikçe artar. Sağma kalitesi süt pompasının kalitesine de bağlıdır. Ancak sağılan süt miktarı annenin vücudunda oluşan süt miktarından çok farklıdır.

detaylı bilgi icin cok tesekkur ediyorum, dun doktora gittik doktor gunde 2 sefer mama verin 5-6 gun sonra tekrar gelin bi kontrol edelim dedi, malesef sarılıkta bir miktar yukselmiş son gittigimiz zamana gore(bilirubin seviyesi yuzde 1 kadar artmıs azalması gerekirken) sarılık durumunuda goz onune alınca cocuk iyi beslenmiyormu diye dusunuyoruz eşimle :( şimdilik basladık mama takviyesine ama iyi mi yapıyoruz kotu bilmiyorum:( cocugun aglamasına da dayanamıyoruz ac kalmıs gibi :( bilmiyorum bu olay nereye varacak bakalım.

cnm sütünün kaliteli olması ve artması için bana doktorum hergün 5 fındık 5 ceviz 5 marul yaprağı bide bir yemek kaşığı dut pekmezin içinde kuru maya koyup yut üstünede 2 büyük bardak su iç demişti ve ben denedim çok faydasını gördüm sabah kalktığımda göğüslerimden sütler taşıyo bunu yaptğığımda pedlerde fayda etmio inşallah sendede işe yarar maşşallah kızım 1.5 aylık 2400 kilo aldı ayrıca mama verdiğin zamanlardada sütünü sağ ki biarkadaşında dediği gibi süt üretimi devam edebilsin

cnm sütünün kaliteli olması ve artması için bana doktorum hergün 5 fındık 5 ceviz 5 marul yaprağı bide bir yemek kaşığı dut pekmezin içinde kuru maya koyup yut üstünede 2 büyük bardak su iç demişti ve ben denedim çok faydasını gördüm sabah kalktığımda göğüslerimden sütler taşıyo bunu yaptğığımda pedlerde fayda etmio inşallah sendede işe yarar maşşallah kızım 1.5 aylık 2400 kilo aldı ayrıca mama verdiğin zamanlardada sütünü sağ ki biarkadaşında dediği gibi süt üretimi devam edebilsin

tarif icin cok tesekkur ederim deniyorum bende (zaten artık ne duysam deniyorum caresizlikten :( )

cnm ya dr. sarılığı yükselmsin diye mama yazmıştır bebek göğsünü tuttukça korkma eğer sütün azsada korkma muhtemelen sezeryandan dolayıdır sen yine her seferinde göğsünü tutturt sonra mama ver ama sırf sütüm olacak emsin diyede bebeğe eziyet etme yazık bebecik doymazsa su kaybına uğrar spnra ateşi yükselir böbrek fonksiyonları bozulur....ALLAH KORUSUNbunlarda düşün bol bol sıvıtüket beslenmene dikkat et arkadaşlar yazmış zaten fındık fıstık sebzelerdende tüket olarmı azcıkda moral önemli gelmiyor nie gelmedi diye stres yaptıkça daha beter olur inşllhh göüslerin taşar sütten bebüşte yuymuk yumuk olur:)

Back