Ponstan forte ağrı kesici yan etki olarak bazı kişilerde kanamayı kesiyor. Bende o da pek etki etmedi. 2 aydır primolut kullanmıyorum. Gecen ay eh nispeten iyiydi. Bu ay yine 5. Gün ve bitecek gibi durmuyor. Artık Allah büyük deyip bekliyorum. İlaç içmekten sıkıldım.Şimdi durumunuz nasıl?
Bende dış gebelik tedavim bitti betam sıfırlandı.
Kanamam kesildi üç gün sonra tekrar kanama başladı.
Adet kanı mi başka şey mi bilmiyorum.
Bana da kanama azaltması için Ponstan Forte verdi.
Henüz içmeye başlamadım.
Bende aşırı kanama yaşıyorum rahmimde kalıntılar var. 1 kürtaj 2 histeroskopi oldum. İlk biyopsiye göre rahim kalınlaşması diğer 2'sine göre rest plesanta kalıntıları buna sebep. Primolut ve transamine içerek durduruyoruz. Hemen etki etmiyor 2.günden sonra yavaş yavaş kesiliyor. Metiler bence transmine tabletin yarısı olamaz. Transmine +primolut içiyordum. Sizin de kesecektir inşallah kanamayı. Bir de pruloton depot iğne var hamileler de kullanılıyor kanama durdurma etkisi var. Hamileyken 3 güne 1 vuruldum etkiliydi. Acillik bir kanama da 2 ay önce yine yaptılar hamile değilim şuan. Ama dediğim gibi doktora bir sorun bu iğne de durdurabilir. Acil şifalar diliyorumGeceyi acilde geçirdim dr bana neden geldin dedikaniyorum su gibi kan akıyor ve bana neden geldin dedi. Muayene etti kan değerlerime baktı her şey normal dedi ilaclara devam et geçmezse polikliniğe gel dedi. Daha önce ameliyatlarimi yapan dr u aradin pnmoult basladi günde 3 kere ilkini içelli 2 saat oldu hala su gibi gidiyor kanama. Bu ilacı bu sebeple kullananların kanaması ne zaman kesildi? Allah rızası için bilen biri cevap yazsın. Çok moralim bozuk.
Çok geçmiş olsun benim bazı aylar sapıtıyor böyle. Drlar hiç bir sorun gözükmüyor olur öyle deyip yolluyorlar. Sigara içtiğim için primolut ve transimeni zorda kalmadan kullanmak istemiyorum. Gerçekten menapozu iple çeker oldum ki daha 37 yaşındayım. Sürekli ilaç içmekten sıkıldım. 2018 dem beri çekiyorum o zaman ilk miyomdan dediler. Açık ameliyat oldum. 1 yıl rahattım sonra yine başa döndüm. Artık Allah büyük deyip beklemeye karar verdim.Bende aşırı kanama yaşıyorum rahmimde kalıntılar var. 1 kürtaj 2 histeroskopi oldum. İlk biyopsiye göre rahim kalınlaşması diğer 2'sine göre rest plesanta kalıntıları buna sebep. Primolut ve transamine içerek durduruyoruz. Hemen etki etmiyor 2.günden sonra yavaş yavaş kesiliyor. Metiler bence transmine tabletin yarısı olamaz. Transmine +primolut içiyordum. Sizin de kesecektir inşallah kanamayı. Bir de pruloton depot iğne var hamileler de kullanılıyor kanama durdurma etkisi var. Hamileyken 3 güne 1 vuruldum etkiliydi. Acillik bir kanama da 2 ay önce yine yaptılar hamile değilim şuan. Ama dediğim gibi doktora bir sorun bu iğne de durdurabilir. Acil şifalar diliyorum
Teşekkür ederimÇok geçmiş olsun benim bazı aylar sapıtıyor böyle. Drlar hiç bir sorun gözükmüyor olur öyle deyip yolluyorlar. Sigara içtiğim için primolut ve transimeni zorda kalmadan kullanmak istemiyorum. Gerçekten menapozu iple çeker oldum ki daha 37 yaşındayım. Sürekli ilaç içmekten sıkıldım. 2018 dem beri çekiyorum o zaman ilk miyomdan dediler. Açık ameliyat oldum. 1 yıl rahattım sonra yine başa döndüm. Artık Allah büyük deyip beklemeye karar verdim.
En son druma alalım hepsini sizde kurtulun bende dedim. Hayır diyor kesinlikle almam. Kiloyla ilaç iciyorum sinir basıyor. Size en azından bir sebep söylüyorlar bende o da yok. Öyle sebepsiz günlerce kaniyorum.Teşekkür ederimben de sigara kullanıyorum inşallah olumsuz etki etmez ilaçlar 2021 ocakta hamile kaldığımdan beri bende çekiyorum bu rahim sorunlarını. Hamileliğim zor geçti ona bağlı olarak doğum sonrası hala rahimde sıkıntılar devam ediyor. Açık ameliyattan çok korkuyorum doktorum daha gençsin - 31 yaşındayım bende - rahmi almak istemiyorum evet o kesin çözüm diyor. Böyle histeroskopi ile uğraşıyoruz. Duruma göre 3. Histeroskopi gerekecek. Hala kalıntı var dedi son kontrol de. Ya da rahmini yakacağım ama doğurganlığını büyük ölçüde kaybedeceksin dedi. İnan bilmiyorum devlet hastanesine gitsem alırlar direk rahmi uğraşmazlardı. O yüzden de umut işte bu doktora devam ediyorum. O da kesin çözüm bulmuyor. Miyomdan bende korktum önce acaba mı dedim. Allah beterinden korusun hepimizi.
Bende aynı şekilde gittim doktora. Alın dedim rahmimi dayanamıyorum. Psikolojik olarak mahvoldum çünkü. Hayır dedi almayacağım 4 ameliyat hakkın var histeroskopi olarak. Belki ondan sonra konuşuruz. En son ki ameliyat sonrasında da çok hunharca geliyor genç bir kadının rahmini almak dedi. Gerekirse 1 histeroskopi gerekirse rahim yakması uygularım almam dedi. Bana dediğiniz gibi uyarı yapılmadı sadece şuan primolut içmiyorum karaciğer değerlerim yükseldiği için. Şimdilik transamine içiyorum o da eczanelerde yok. Elimdeki de bitmek üzere 1 haftalık kaldı. Sonrasında kesicem doktorun isteği üzerine de. Ama aşırı kanamam olursa ilaç yok delirmek üzereyim korkudan. Nasıl bir kabus bu bilmiyorum.. Evet yani bir sebep var ortada rahmin içindeki kalıntılar yapıyor kanama. Onlarda temizle temizle bitmedi. Kendi kendine çoğalıyor mu nedir anlayamadım bende.En son druma alalım hepsini sizde kurtulun bende dedim. Hayır diyor kesinlikle almam. Kiloyla ilaç iciyorum sinir basıyor. Size en azından bir sebep söylüyorlar bende o da yok. Öyle sebepsiz günlerce kaniyorum.
Primolut ve transimeni de 35 yaş üstü sigara kullananlara maalesef vermek istemiyor drlar. Sizin yaşınız küçük olduğu için bu durumda sizi uyarmamislardir. Siz yinede az içmeye çalışın. 3 ay kullandığımda primolutu günde 3 tane içiyordum sadece.
Geçmiş olsun.Ponstan forte ağrı kesici yan etki olarak bazı kişilerde kanamayı kesiyor. Bende o da pek etki etmedi. 2 aydır primolut kullanmıyorum. Gecen ay eh nispeten iyiydi. Bu ay yine 5. Gün ve bitecek gibi durmuyor. Artık Allah büyük deyip bekliyorum. İlaç içmekten sıkıldım.
Benim miyomum 7 cm idi portakaldan büyüktü. Açık ameliyat oldum ilk 10 gün ağrılı geçiyor evet ama gerçekten kendinizi yipratriğınıza değmez. Yeter ki çözüm olsun, kanamalar normal insanların ki gibi olsun. Dediğim gibi benim 1 sene her şey çok iyiydi ameliyattan sonra. Ama sonradan maalesef başa döndüm. Kanama gerçekten insanın asabını bozan bir şey. 6. Gündeyim. Tamam çok gelmiyor ama o kırmızıları gördükçe acaba durmayacak mı kaygısı yaşıyorum sürekli.Peki dün bu başlıkta sizinle yazışıp, bugün biopsiye göre alınanların küçük myom dokuları olduğunu öğrenmem
Rest plesanta mı yani kalıntı mı yoksa myom mu diye arada kalınıp 2 prof. Dr. 'un görüşü alınmış. Ve myom dokusu olduğuna karar verilmiş. Doktorumu aradım hemen arabeske bağlama filan dedi. Kanaman ne durumda önemli olan o dedi.. Çok korkuyorum çapları küçükmüş 1,5 cm+1 cm+0,5cm şeklinde. Aldık artık tekrarlamaz dedi.
Benim içerde bir tane daha kaldı doku altında derinde biz hep plesanta kalıntısı diyorduk doktorun varsayımıyla. Şimdi miyom olduğunu öğrenince çok üzüldüm. O da kanama yaparsa diye korkuyorum iyiceBenim miyomum 7 cm idi portakaldan büyüktü. Açık ameliyat oldum ilk 10 gün ağrılı geçiyor evet ama gerçekten kendinizi yipratriğınıza değmez. Yeter ki çözüm olsun, kanamalar normal insanların ki gibi olsun. Dediğim gibi benim 1 sene her şey çok iyiydi ameliyattan sonra. Ama sonradan maalesef başa döndüm. Kanama gerçekten insanın asabını bozan bir şey. 6. Gündeyim. Tamam çok gelmiyor ama o kırmızıları gördükçe acaba durmayacak mı kaygısı yaşıyorum sürekli.
Miyom komple çıkarıldı bende, o zaman kapalı olsa dediğimde drum artık bir çok ülke vazgeçti miyom ameliyatını kapalı yapmaktan, parça kalabiliyor, bir kesi atalım dedi. Boydan boya kesileceğimi düşünmemiştimBenim içerde bir tane daha kaldı doku altında derinde biz hep plesanta kalıntısı diyorduk doktorun varsayımıyla. Şimdi miyom olduğunu öğrenince çok üzüldüm. O da kanama yaparsa diye korkuyorum iyicealındı artık tekrarlamaz dedi doktor, sizin tekrarladı mı miyomlar
Benim de bu süreçte miyom olduğu belli olsaydı şimdiye kadar belki açık ameliyatı önerirlerdi bilemiyorum. Ama bugün netleşti belki sonraki süreçte olmak zorunda kalabilirimMiyom komple çıkarıldı bende, o zaman kapalı olsa dediğimde drum artık bir çok ülke vazgeçti miyom ameliyatını kapalı yapmaktan, parça kalabiliyor, bir kesi atalım dedi. Boydan boya kesileceğimi düşünmemiştimsezeryan kesiğinden fazlaydı. Kalmadı ve tekrarlamadı da. Gerçekten gülerek anlatıyorum şimdi o zamanları. Ameliyattan 1 gün önce çok ağlamıştım. Ama gerçekten geçip gidiyor. İlk bir hafta biraz zorluyor sadece. İnşallah nedeni miyomdur sizinkinin. Çözümü var ve dermansız bir dert değil. Kötüye çevirme olasılığı neredeyse hiç yok.
Sizde kanama ilacı bıraktığınız gibi hemen mi başlıyor? Yoksa primolut örneğin bittikten 5 gün sonra regl oldum ben.
İnşallah ameliyata gerek kalmadan düzene girer kanamanız. Neticede histoskopilerde de genel anestezi aldınız. Ameliyat sonrası ilk bir hafta 10 gün kalkarken nefes kesen bir ağrı oluyor ama inanın dayanilmayacak gibi değil. Kesi yerimde 14 cm kadar sezeryan gibiydi. Benim miyomum rahmin dışına ve bağırsağa doğru büyümüştü ve çok sertti. İç dikişin çok demişti drum. Sizinkiler zateb ufacık.Benim de bu süreçte miyom olduğu belli olsaydı şimdiye kadar belki açık ameliyatı önerirlerdi bilemiyorum. Ama bugün netleşti belki sonraki süreçte olmak zorunda kalabilirimsezeryanda spinal anestezi olmuştum. Uyuşukluk geçene kadar zaten ağrı kesicilerle filan dahha iyi hissediyordum. Sonrasında çok ağrım olmadı ama böyle genel anesteziyle boydan boya kesiden sonra ne tür bir acım olur uyanınca bilmiyorum
Benim 2 gün bitiyor 3.günün sabahı başlıyor. Bu kez primolut içmiyorum sadece transmine içiyorum. Cumartesiye bırakacağım bakalım hemen adet başlar mı göreceğim
İnşallahİnşallah ameliyata gerek kalmadan düzene girer kanamanız. Neticede histoskopilerde de genel anestezi aldınız. Ameliyat sonrası ilk bir hafta 10 gün kalkarken nefes kesen bir ağrı oluyor ama inanın dayanilmayacak gibi değil. Kesi yerimde 14 cm kadar sezeryan gibiydi. Benim miyomum rahmin dışına ve bağırsağa doğru büyümüştü ve çok sertti. İç dikişin çok demişti drum. Sizinkiler zateb ufacık.
Bir de aklıma geldi. Ablamın doğumdan sonra kanamasi çok arttı. Adenimoysis galiba tam adını hatırlamıyorum öyle bir şey dedi doktorumuz. Rahimde çöküklük oluyor bazı kadınlarda nadirdir ama olabilir deyip doğum kontrol hapı veriyor ona. 6 ay kullandırıp 6 bırakma şeklinde. Acaba diyorum sizde de böyle bir durum mu var?