10 bin TL ile yeniden hayata başlamak

Buzdolabında ne yaşanmışlık izi olacak Allah aşkına? 10 bin dediğin nedir erir gider bu çocukların daha başka masrafları olacak taş mı kaynatacaksın ocakta? Hiç gurur yapma alabildiğin kadar al o evden eşyanı

Bence hiç zorlamayın kendinizi,iz falan düşünmeyin alın her şeyi.Çocukları da düşünün.Bir süre sonra zaten yeni hayatınıza adapte olmak falan derken eskiyi unutup gideceksiniz.Ne kadar avantajlı başlarsanız o kadar iyi.

Bu arada güçlü kalın demeye geldim,az buçuk yazdıklarınız aklımda,umarım her şey çok güzel olur sizin ve çocuklarınız için :KK200:

Eşyaları alamam hanımlar. O şahıs için değil kendi annem babam bile bahsederken "adamın eşyaları" diyor ve adamın eşyalarını alıp gidicek misin gibi iğneli laflar ediyorlar. Kendimi çok kötü hissettim. Ben zaten kötü hissettiğim için boşanıyorum. Bir de bu süreçte onuruma dokunulmasına, alttan alttan "arakladığım" ima edilmesine dayanamıyorum. Ayrıca zaten annem babam sinir küpü gibi olmuş. Bu eş olamayan herif arayıp "kızınız eşyalarımı çaldı" gibi laflar edecek ve ailem iki kat üzerime gelecek. Bunlar olsun istemiyorum. Ayrıca bu para haricinde 3 aylık kiram ve onun da haricinde 70 binlik altınım var. Yani tamamen çaresiz değilim. Bunun haricinde evde dikiş yapıyorum. Çok güzel bebekler yapmayı öğrendim. Çok az kaldı sayfa açıp size de atacağım, paylaşırsanız çok ama çok işime yarar. Bu iş olursa ki olmak zorunda, nafakayla beraber geçimimi onurumla sağlarım.
Çocuklar var orta da. Eşyamı da alirim herşeyimi de. Ben ayrılırken almadım ama ailem vardı arkamda siz yok diyorsunuz. Hazıra dağ dayanmaz. Alın eşyalarınızı. Ne derse desin.

Annemin babamın tavrı o kadar midemi bulandırdı ki. Sanki ben öyle işe yaramaz, aciz bir insanım ki hem ayrılmak isteyip hem de "adamın eşyalarına" el koyuyorum. Eğer eşyaları alırsam bu tavrı devam ettirecekler ve ben ister istemez çok kırılacağım. Böyle bir dönemde beni ezmek için onlara koz veremem. Koltuk almaktan şimdilik vazgeçtim. Elimde elyaf ve kumaş var. Onlarla iki tane minder yapacağım ki daha önce yaptım. Gayet modern ve güzel duruyorlar:)
Diğer eşyaların fiyatına baktım. 2şer bine buzdolabı ve çamaşır makinası var. Gayet de iyi yorumlar almışlar. 500e de ocaküstü aldım mı tamamdır. Sonrası Allah kerim. Zaten bir saat bile boş durmuyorum. Sürekli işi geliştirmek için çalışıyorum. İnşallah bu emeğin karşılığını alıp küçük ailemi geçindireceğim.

Her ne varsa yarı yarıya bolseydiniz. Bir eve her şey lazım oluyor.. yaşadığınız yerde kira ne kadar nakliye ne kadar araştırdiniz mi?
Mesela biz evlenirken kaba büyük eşyaları almıştık ama küçük gördüğüm utu masasıdır caamsirlik terlik çöp kovası askilik banyo paspası gibi şeylere bin lira vermiştik.
Size tv de lazım olacak ütü de yemek masası da.
Öyle bi koltuk bi ocakla bitmez.
1o bin bana az geldi.
Bir de adamın eşyaları yazmanız tuhaf yani o kişi eski eşinizdi ve eşyaları her şeyi beraber almadınız mi?

Her ne varsa yarı yarıya bolseydiniz. Bir eve her şey lazım oluyor.. yaşadığınız yerde kira ne kadar nakliye ne kadar araştırdiniz mi?
Mesela biz evlenirken kaba büyük eşyaları almıştık ama küçük gördüğüm utu masasıdır caamsirlik terlik çöp kovası askilik banyo paspası gibi şeylere bin lira vermiştik.
Size tv de lazım olacak ütü de yemek masası da.
Öyle bi koltuk bi ocakla bitmez.
1o bin bana az geldi.
Bir de adamın eşyaları yazmanız tuhaf yani o kişi eski eşinizdi ve eşyaları her şeyi beraber almadınız mi?
TV'yi götüreceğim. O da çocuk eşyaları arasında benim için. Çocuklar günde bir saat de olsa çizgi film izlemeden gün geçiremezler. 1200'e 3 oda yeni yapılmış evler var ve okula yürüyerek götüreceğim. Çeyizimi götüreceğim. Tabak çanak tencere ihtiyacım olmayacak. Diğerlerini de yavaş yavaş hallederim inşallah.

Adamın eşyaları kelimesini özellikle tırnak içinde yazdım. Bunu söyleyen ben değilim, annem babam. Onlar bu tavrı takınmadan önce eşyaların yarısını alır giderim diyordum ama evime girecek olan bu insanlar bana fırsatçı, yancı muamelesi yapınca buz gibi soğudum. Bu bir onur meselesi oldu benim için. Onlara sağda solda konuşacakları ve bana sinirlendikçe ortaya sürebilecekleri bir koz vermek istemiyorum.

TV'yi götüreceğim. O da çocuk eşyaları arasında benim için. Çocuklar günde bir saat de olsa çizgi film izlemeden gün geçiremezler. 1200'e 3 oda yeni yapılmış evler var ve okula yürüyerek götüreceğim. Çeyizimi götüreceğim. Tabak çanak tencere ihtiyacım olmayacak. Diğerlerini de yavaş yavaş hallederim inşallah.

Adamın eşyaları kelimesini özellikle tırnak içinde yazdım. Bunu söyleyen ben değilim, annem babam. Onlar bu tavrı takınmadan önce eşyaların yarısını alır giderim diyordum ama evime girecek olan bu insanlar bana fırsatçı, yancı muamelesi yapınca buz gibi soğudum. Bu bir onur meselesi oldu benim için. Onlara sağda solda konuşacakları ve bana sinirlendikçe ortaya sürebilecekleri bir koz vermek istemiyorum.
Gerçekten annen baban sağda solda konuşur mu arkadaşım? Konuşacaksa boşver yani onları da. Herkes anne babasını seçemiyor. Ama ne olursa olsun sana sahip çıkmaları gerekirken böyle davranıyorlarsa kendileri bilir. Sen dik dur lütfen

Aileniz boşanmanızı istemiyor galiba. Yine de çok enteresan böyle söylemeleri. Ellerini ceplerine atıp eksiklerinizi tamamlamayacaklarsa, yorum yapmaya da hakları yok bence.

Bana kalırsa eski eşiniz kadar sizin de o eşyalarda hakkınız var. Adam çalıştıysa siz de evde çocuklarınızla ve işlerle ilgilendiniz. Lütfen birileri bir şey diyecek diye hakkınızı almaktan vazgeçmeyin. Hiç değilse beyaz eşyayı alın.

Asla almam diyorsanız, elinizdeki para sizi epey zorlar. Allah yardımcınız olsun.

Let ile başlayan sitede çok iyi ve ucuz ikinci el eşyalar oluyor, tavsiye ederim.

Calıaıyormusun cocukların kac yasında kım bakacak onlara bunları merak ertım. Esya ısıne gelınce letgo ya bakabılırsın. Spotcularda ucuz guzel seyler oluyor. Ama bana kalırsa evlenırken senın aldıgın ne varsa al bırakma bos gurur olur.

Back