10 bin TL ile yeniden hayata başlamak

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.606
133
Merhaba. Boşanırken çocukların odası hariç hiçbir eşya almamaya karar verdim. Hem o eve ve hayata dair bir iz görmek istemiyorum, hem de eşyalarımı niye aldın diye bana musallat olmasını istemiyorum. Elimdeki bütçe 10 bin TL. Buna kira ve depotizo dahil. İlk aşamadaki ihtiyaçlarım bir köşe koltuk, buzdolabı, çamaşır makinası ve ocak. Kira, depozito ve odanın taşınması için 3 bin ayırmam gerek. Geriye 7 bin kalıyor. Öyle eşyalar almalıyım ki hem fiyatı 7 bini geçmemeli hem de 2 ayda elimde kalmamalı. Olur ya uygun fiyata alınmıştır ama taş gibidir, bu tür eşyalar, markalar varsa yazın lütfen.

Ayrıca şu an ailem bana resmen arkalarını dönmüş durumda. Bir ev kuşu olarak daha önce yapmadığım birçok şeyi tek başıma yapmak zorundayım. Mesela kira sözleşmesi, faturaları üzerime aldırmak gibi işler için sigorta, maaş ekstresi gibi şeyler isteniyor mu?

İder mobilya varsa etrafınızda tavsiye ederim. Hem uygun hem de iyi sayılır. 8 sene önce aldığım koltuklar hâlâ taş gibi.

Kira için kefil isteyebilir. Faturalar için kira sözleşmeniz ile gideceksiniz. Ev sahibinden Dask poliçe numarasını da alın mutlaka.

mrb. canım öncelikle söylemek isterim ki üzerine çok büyük bir sorumluluk alıyorsun. zaten koltuk ç.makinası alsan 7 bin. geriye kalanla nasıl idare olucaksın bu işin enayisi sen misin. sakın öyle bi hata yapıp hiç bi şey alamayacağım deme iki ay sonra unutursun hatıra falan kalmaz ama keşke alsaymışım eşyalardan dersin. evladın davarmış neden üzerine daha fazla yük alıyorsun babalarıysa eşyayı da temin etsin karışmasın bi zahmet.

Ilk olarak bu şekilde anı kararlar verip pişman olmayın derim hakkınız ne ise alın
Eşya ise eşya maddiyat ise maddiyat.
Ikincisi esya ve ev tutma isi cok masraflı.
Ev 1000tl olsakira+depozito+komisyon=3000
Faturaları üzerinize almak 750 800 tutar tahminim
Nakliyeler şehre göre değişse de ona da 500 600 ayırın en iyi ihtimal
Benim onerim eşyalı eve taşınmak olur

Öncelikle ocak, buzdolabı gibi şeyleri alın.
Kanepe, çamaşır makinesi ikinci el alabilirsiniz
Herşeyi birden almak zorunda değilsiniz.
Faturalar için kira kontratı ve DASK (deprem sigortası) lazım. DASK’ı ev sahibiniz yaptırmak zorunda. Başta konuşun bunu.
Maaş bordrosu herhangi bir yerde lazım olmaz. Belki senetle eşya satan yerlerde.

Bizim burda dayalı döşeli 1+1 evler 550 600 herşey var içinde ütüsune kadar,eşya almayacaksanız öyle bir yere bakın derimm

10.000 tl elinizdeki, 100.000 değil. Nafaka alacak mısınız? Eşyaları halletiniz diyelim, peki ya sonra? İşiniz var mı, geliriniz ne kadar? Tam yazarsanız daha çok yardım edebiliriz. Eğer işiniz varsa taksitle falan alırsınız eşyaları ya da alışveriş kredisi çekersiniz.

O paraya dokunmayın, ihtiyacınız olacak. Eşyalara anlam yüklemeyin alın gitsin. Bu konuda yaptığınız her gurur tanesi içine düştüğünüz geçim sıkıntısı sırasında keşkeye dönüşür. Eşiniz ne yaptı bilmiyorum ama yok öyle bütün cefayı sizin çekip onun aynı kurulu düzenine devam etmesi. Hatta o gitsin evden, siz düzeninizi bozmayın.

Bankada ki altınlar; boşanma davası açsanız bile eğer ispatlarsa dava açıldıktan sonra çekildiğini, yarısi onun olur haberiniz olsun.
..

Bunun dışında böyle büyük hareketlere gerek yok. Çocuk olmazsa hadi neyse de bu şekilde yaptığınız hem çocuklara hem kendinize haksizlik.

Eşyaya anlam yüklemeyin, anısı falan bunlar bu etapta pembe düşünceler.

Alabildiğiniz eşyayı alın. Hiçbir şey birakmayin. Ufak tefek eşyaları birlestirseniz bile bir dolu ücret tutuyor.

Nafaka , tazminat , altınlar v.s neler yazıldı dilekçeye , nafakaniz için talebiniz ne oldu ?

Merhaba. Boşanırken çocukların odası hariç hiçbir eşya almamaya karar verdim. Hem o eve ve hayata dair bir iz görmek istemiyorum, hem de eşyalarımı niye aldın diye bana musallat olmasını istemiyorum. Elimdeki bütçe 10 bin TL. Buna kira ve depotizo dahil. İlk aşamadaki ihtiyaçlarım bir köşe koltuk, buzdolabı, çamaşır makinası ve ocak. Kira, depozito ve odanın taşınması için 3 bin ayırmam gerek. Geriye 7 bin kalıyor. Öyle eşyalar almalıyım ki hem fiyatı 7 bini geçmemeli hem de 2 ayda elimde kalmamalı. Olur ya uygun fiyata alınmıştır ama taş gibidir, bu tür eşyalar, markalar varsa yazın lütfen.

Ayrıca şu an ailem bana resmen arkalarını dönmüş durumda. Bir ev kuşu olarak daha önce yapmadığım birçok şeyi tek başıma yapmak zorundayım. Mesela kira sözleşmesi, faturaları üzerime aldırmak gibi işler için sigorta, maaş ekstresi gibi şeyler isteniyor mu?

spotçulardan mobilya bakabilirsiniz. Uygun olur baya

Ne eşya varsa yarı yarıya paylaşın çocuğunuz varmış birde ben çocuksuzdan sadece kıyafetlerimi alarak boşandım şimdi keşke yarı yarıya paylaşsaydım diyorumeşyaları Kadir kıymet bilmiyorlar alın yarısını eşyaların

Sonra pişman oluyor insan.

Gurur engel oluyor en başta , zaman geçtikçe gururla ilgisi olmadığını görüyorsunuz.

Karşı taraf hazirdan devam ediyor , siz cabaliyorsunuz ; bu haksızlık..

Back