• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 aylık olmak üzere oğlum severek yediği yek şey mama. Zorla yediriyorum çorba yoğurt meyve.

sevimlikumral

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Mart 2025
5
0
1
26
Hanımlar selam oğlum 10.ayına girecek 15 martta. Çok hiperaktif hareketli bir çocuk. Uyurken bile sallıyorum o da kendini sallar. Kalkar beşiğini sallar. Mama içiyor tamam ama ek gıda neredeyse 1 öğün yemiyor pek fazla. Neyse bende hazır danino activia büyümix felan veriyorum Napim yesin de. Siz de verdiniz mi neler yaptınız deneyimlerinizi benimle paylaşır mısınız.

hazır danino activia büyümix felan veriyorum
Çocuk yesin diye kalkıp bunları verirseniz bir daha asla yemek yemez. Küçücük bebek resmen çöp veriyorsunuz. Fayda sağladığını falan mı sanıyorsunuz? Çocukluk çağı kanserleri hep bu çöp gıdalardan arttı.
Çocuğum önüne üşenmeden her öğünde yemekleri koyun siz karışmayın bırakın kendi atsın döksün kirlensin ama yiyecek keşfettikçe. Neden bazı kadınlara bunu yapmak bu kadar zor geliyor?
Yemiyor diyorsunuz ama hemen pes ediyorsunuz dökünce. Gerekirse 1 ay döksün öğrenecek.

Bu saydıklarınızı yemesindense hiç yememesi daha hayırlı inanın. İçinde modifiye nişasta, aroma vericiler, katkı maddeleri, palm yağları ve daha nice zararlı madde bulunuyor. Bırakın yemesin yapacak bir şey yok yemeyen bebeğe, çocuğa. Zamanla sevdiği şeyleri yer. Benim oğlum da 3 yaşına girecek dün akşam ne yedi derseniz sadece bir tabak pirinç pilavı... Çok mu faydalı pilav hayır ama yapay şeyler vermemeye çalışıyorum en azından.

Mamayı azaltacaksınız. Çocuğun önüne günde 3-4 defa dengeli menüler koyacaksınız tek çaresi o. Uğraşmamak için Danone veriyorsunuz bunu kabul edin :)

Kızım 13 aylık ve 6 aydan beri BLW yapıyorum. Yere attığı omletler, pankekler ve haşlanmış yumurtalar ile bir köy doyardı. Öğle-akşam yemeğine hiç girmiyorum bile. Denemediğim sebze, bakliyat, et-tavuk-balık ürünü kalmadı.
Zor durumda kaldığımda bile organik makarna-yoğurt yedirmeye çalıştım. Bunları ben harika bir anneyim şöyle iyiyim böyle iyiyim demek için yazmıyorum yanlış anlaşılmak istemem. Hepimiz deniyoruz demek istedim. Siz de mutlaka denemişsinizdir, ne olursa olsun paketli gıdalardan uzak durmaya çalışın. Çok çok çok zararlı. Mercimek, tavuk göğsü, sebzeli pilav gibi şeyler verin eline, kendisi keşfetsin.

Back
X