• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 10 aylık oğlum biberonuda bıraktı.ne yapıcam..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

deniz8383

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2008
255
1
96
İstanbul
slm kızlar.

oğlum 4 aylıkkken emmeyi şimdide biberonu bırakıyor.ben 10 aylık bebeğe gece gündüz ne

yedircem.pınar çocuk 6-12 içmiyor-aptamil içmiyor-biberonu görünce ağlıyor.suluğu red

ediyor.değişik biberon denemiyor.bardak denedim gene almadı.biberonu uyurken karanlıkta

deniyorum içmiyor.yani yapılacak sanırım herşeyi yaptım.gündüz ek gıdalarla giderizde gece napıcam

şaşırdım.gece yatarken muhallebi yediriyordum ondada çok kilo aldı bıraktık.muhallebi yedirmiyorum.

gece acıktığında ne yedircem napıcam bilmiyorum..cvb bekliyorum.yada bizim gibi olanlar ne yaptı????

gecede aç olduğu için öle derin uyumuyor..yorumlarınız bekliyorum kızlar..tşk

bende bu dertten muzdaribim benim kızım 10 aylıkken emmeyi bıraktı sütü hiç bir şekilde içmiyor biberon almıyor suluk denedim onuda almıyor bardakla içmiyor napacamı şaşırmış durumdayım bende sütü kahvaltısında ve meyve pürelerine koyuyorum yoğurt çorbası veriyorum calsiyumu ondan alsın die geceleri yatmadan önce mama yada muhallebi veriyorum sabaha kadar tok tutuo benim kızımda kilolu ona rağmen yediriyorum yürüyünce zayıflar diolar bakalım sende zorlama canım çünkü hiç bişi değişmiyor belki zamanla içmeye başlarlar bende ilk başlarda çok takıyordum ama artık daha rahatım.

Bebegin yogurt seviyorsa rahatlikla sutun yerine verebilirsin.Gece beslenmesini de firsattan istifade kesebilirsin,yani biberon almiyorsa uykusundan uyanip da kasikla beslenecek hali yok.Ac oldugu icin uyaniyor demissin,uyandikca su ver (suyu nasil veriyorsun gerci biberon almiyorsa o da zor),su da almiyorsa yapacak bir sey yok,bir sure gece huzursuz olur ama kisa surede de alisir ve sabaha kadar uyur.Saglicakla.

küçük kahve fincanıyla denesen acaba lır mı kansızlığı var mı bi de onu biliyor musun canım.iştahsızlığa sebep olabiliyormuş çünkü

geçenlerde benim oğlumda biberon almadı sütüm de çok azdı doyurmuyordu yoğurt yedirdim mışıl mışıl uyudu. dene istersen akışkan olduğu için boğazına da takılmıyor yarı uyur vaziyette yedirdim ben.

Bu biberon iyi bir şey mi kötü birşey mi acaba :) hamileliğim dolayısı ile 8 ay emzirebildim,1,5 aydır biberonla mama takviyesi yapıyorum,fakat 1,5 aydır sadece biberonla beslenmek isteyen bir oğlum var kaşıkla beslenmek istemiyor napıcamı bende şaşırdım..bu arada muhallebi değilde,kaşık mamaları var onlardan verebilirsin..

canımbizim oğlumuz damaklı silikon biberon ağzına alıştı kesinlikle farklı istemiyor kauçuk falan yani aynı biberonmu senin ..biberonu zor bırakır bebekler genelde

Arkadaşım bir çaresini buldun mu? bendede aynı dert var :( benimkide 10 aylık.. 10. ayına girince noluyo bunlara :63:

dişleri çıktığı için huysuzlanıyor olabilir cnm. benim yeğenim 3 ay emdi sonra biberonda almadı sürekli kaşıkla besledik sütü bile kaşıkla verdik büyüyünce kardeşinden özenip biberonla süt içiyor düşün artık. yoğurtun içine biraz şeker katıp veya meyve püresi ile birde cicibebe veriyorlardı annemler. biraz peynir ve yumurta sarısı yedirirdik. çorba verirdik arada öyle büyüdü valla

tşk ederim kızlar

oğlum biraz direndi ve biberona tekrar başladı..

diş çıkarma dönemlerinde red ediyor sonra tekrar alıyor.

aptamili artık içmiyor.pınar 1 yaşa başladık günde 500 ml ondan içiyor..

bu dönemde sabır gerektiriyor.

sadece çokkk sabırlı olmak gerekiyo..

Back