• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 aylik bebek yemek yemiyor

papatyamsi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2021
16
4
36
Merhaba arkadaslar, 10 aylik kizim yemek yemek istemiyor, mama veriyorum ve doymuyor sürekli mama mama diyerek dolaniyor, 4. ayindan itibaren ek gidaya basladik, ilk önce cok güzeldi herseyi hevesle yemege calisiyordu cokta istahliydi ama nolduysa oldu bir kac aydir cidden agzina zar zor biseyler verebiliyorum. Herseyi denedim olmuyor yemiyor iki isirik aliyor sonra firlatiyor. Size sorum... sizinde basiniza geldimi ve nezaman gecdi yada nasil basa cikdiniz ? Cünkü ben artik pes edecem 🤦🏻‍♀️

Dişi çıkıyo olabilir yumuşak şeyler vermeyi deneyebilirsiniz bi süre sonra geçecektir

Dişi çıkıyordur
Diş dönemi biz de öyle oluyoruz.

Katılıyorum. Dişi çıkıyordur. Benim kızım da öyle oldu. Sonra bir baktık dişler patladı. Biraz rahatladı gibi ama şimdi de diğerleri çıkacak gibi.

Herkes dis demiş değişik bişey diyen olacak mı merak ettim
Bilgilenmek için buradayım benimde bı fikrim yok :(

Bende ilk disdir diye düsündüm ama zaten 8tane disi var ve suanlikta siskinlik fln yok baska dis belirtisi felan 😅 yumusak seyleri hic sevmiyor tiksinme yüzü yapiyor anca havuc elma gibi seyleri sert yigcekleri biraz isiriyor sonra atiyor 🤦🏻‍♀️

Bende ilk disdir diye düsündüm ama zaten 8tane disi var ve suanlikta siskinlik fln yok baska dis belirtisi felan 😅 yumusak seyleri hic sevmiyor tiksinme yüzü yapiyor anca havuc elma gibi seyleri sert yigcekleri biraz isiriyor sonra atiyor 🤦🏻‍♀️
Kan değerlerini ölçtürün vitamin eksikliği de iştahsızlık yapabiliyor.

benim kızımda ek gida almıyor 6.7 aylikken verebilmistim diş sorunu başlayınca bir daha ek gida veremedim simdide dediginiz gibi yumusak seylerden igreniyo sert gıdada agzinda bekletip emip tukuruyo.sadece süt +mama verebiliyorum.

Aynen bende tek mama verebiliyom baska biseyi asla almiyor agzina, nasil geri alisdiracam bilemiyorum, cok kötü bi his

bizdeki iştahsızlık 10. aydan 16. aya kadar sürdü, 10 kilo çocuk 8,5 kiloya düşmüştü. Çok zordur bilirim. Kan tahlili yaptırmamıştık, covid-19 salgının ilk patladığı günlerdi. Keşke gitseymişiz, hem demir hem b12 düşükmüş, bunlar takviye edilince büyük oranda düzeldi.

Yazik ya, kesinlikle kan tahlili yapdiracam. Korktum simdii..
Istahi acildimi peki ? kendisi biseyler yemek istiyormu artik?
bizdeki iştahsızlık 10. aydan 16. aya kadar sürdü, 10 kilo çocuk 8,5 kiloya düşmüştü. Çok zordur bilirim. Kan tahlili yaptırmamıştık, covid-19 salgının ilk patladığı günlerdi. Keşke gitseymişiz, hem demir hem b12 düşükmüş, bunlar takviye edilince büyük oranda düzeldi.

Aynen bende tek mama verebiliyom baska biseyi asla almiyor agzina, nasil geri alisdiracam bilemiyorum, cok kötü bi his
oğlumda böyleydi zamanla başladı yemeklere tek umudum kiziminda öyle olması.ne kadar zorlasamda istemiyo.bide çevre baskısı var eşimde dahil sanki ben yedirmiyorum gibi ....

oğlumda böyleydi zamanla başladı yemeklere tek umudum kiziminda öyle olması.ne kadar zorlasamda istemiyo.bide çevre baskısı var eşimde dahil sanki ben yedirmiyorum gibi ....
Hic sorma o cevre baskisi ztn piskolojimi bozuyo, ilk cocugum ve bende en iyisini isterim cocuguma sanki bakmiyormusum gibi davraniyorlar... insallah seninkide biran önce baslar yemege 😔 kilosu nasil yerindemi ? benim 11kiloya yakin tek mama yemesine ramen

Yazik ya, kesinlikle kan tahlili yapdiracam. Korktum simdii..
Istahi acildimi peki ? kendisi biseyler yemek istiyormu artik?
şu anda 23 aylığız, yaklaşık 2 aydır yeme sorunumuz yok, hala peynir yoğurt gibi fermente ürünler yemiyor, emzirdiğim için birşey yapmıyoruz ancak yakında emzirme bitince probiyptik takviyesi yapacağız. 19. ve 20. aylarda ek olarak nutrigen üzümkü iştah şurubu kullandık, ondan sonra tamamen normale döndü ancak bu iştah şurubu sadece çaresizlikten kullanıldı, normalde 4 yaş altı kullanmıyor, 1,5 yaşında 10 kiloya zor ulaştık. Şimdi 2 yaşına girecek 11 kilo olduk. son altı ayda 1 kilo civarında aldırabildik, biz bu yüzden çok doktora gittik. Siz daha yolun başındasınız. Hastaneye gitmeden bazı şeyler yapabilirsiniz. Örneğin demiri eksik gibi kabul edip pekmez, ezilmiş antep fıstığı (alerjik bir üründür, önce koluna sürüp bekleyin, bir reaksiyon olursa vermeyin), kaplamasız demir tava kullanımı vs ilk aklıma gelenler. ayrıca demir ilacı verdikten sonra dişlerini fırçalamayı unutmayın. Bir de dişlerle uğraşıyoruz şimdi, ön dişlerimiz çürük

bir de boyu kilosu iyiyse üstüne düşmeyin ne istiyorsa onu yesin içsin. diş çıkarma döneminde. bizde gelişim geriliği vardı, ondan uğraştık bu kadar

Hic sorma o cevre baskisi ztn piskolojimi bozuyo, ilk cocugum ve bende en iyisini isterim cocuguma sanki bakmiyormusum gibi davraniyorlar... insallah seninkide biran önce baslar yemege 😔 kilosu nasil yerindemi ? benim 11kiloya yakin tek mama yemesine ramen
beenimkide 11 kilodan biraz fazla zaten çok hareketlendi bi kaç aydir kilo alimi durdu nerdeyse.benim ikinci cocugum ama ilkide böyleydi zamanla alıştı artık takmamaya çalışıyorum laf söyleyen olursa gelin yedirin yapabiliyorsanız diyorum balık yağına başladım belki bi faydası olur

şu anda 23 aylığız, yaklaşık 2 aydır yeme sorunumuz yok, hala peynir yoğurt gibi fermente ürünler yemiyor, emzirdiğim için birşey yapmıyoruz ancak yakında emzirme bitince probiyptik takviyesi yapacağız. 19. ve 20. aylarda ek olarak nutrigen üzümkü iştah şurubu kullandık, ondan sonra tamamen normale döndü ancak bu iştah şurubu sadece çaresizlikten kullanıldı, normalde 4 yaş altı kullanmıyor, 1,5 yaşında 10 kiloya zor ulaştık. Şimdi 2 yaşına girecek 11 kilo olduk. son altı ayda 1 kilo civarında aldırabildik, biz bu yüzden çok doktora gittik. Siz daha yolun başındasınız. Hastaneye gitmeden bazı şeyler yapabilirsiniz. Örneğin demiri eksik gibi kabul edip pekmez, ezilmiş antep fıstığı (alerjik bir üründür, önce koluna sürüp bekleyin, bir reaksiyon olursa vermeyin), kaplamasız demir tava kullanımı vs ilk aklıma gelenler. ayrıca demir ilacı verdikten sonra dişlerini fırçalamayı unutmayın. Bir de dişlerle uğraşıyoruz şimdi, ön dişlerimiz çürük
Benimki suan 10/11 kilo civarlarinda, pazartesi icin doktordan randevu aldik bakalim o ne diyecek, ama pekmezle antep fistigi iyi fikir bi denim bugün belki hoslanir ve yer. Dün Brokkoli yedi ve benden mutlusu yok suan 😭

önerileriniz icin tesekkür ederim allah yardimciniz olsun, yardimcimiz olsun 🤲🏼
dislerini fircalatiyor onda bi sorun yasamiyoruz cok sükür. Suan 8tane oldugu icin biraz korkuyorum cürüyecek diye cünkü mamalarda cürütebilirmis diye biyerde okumusdum 🤦🏻‍♀️

beenimkide 11 kilodan biraz fazla zaten çok hareketlendi bi kaç aydir kilo alimi durdu nerdeyse.benim ikinci cocugum ama ilkide böyleydi zamanla alıştı artık takmamaya çalışıyorum laf söyleyen olursa gelin yedirin yapabiliyorsanız diyorum balık yağına başladım belki bi faydası olur
Balik yaginida soracam pazartesi doktora verimi diye cünkü onu bende düsünmüsdüm baya faydali bisey...
he diyip geciyorum artik bisey diyemiyorum anlamiyorlar cünkü, cocugu bu hale ben getirdim saniyorlar cünkü...

Back