• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 10 aylık bebek beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Less-is-More

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2018
8.131
30.224
548
36
Arkadaşlar merhaba. On aylık bir bebeğim var. Gün içinde neler yediğini yazıp sizin de fikirlerinizi almak istiyorum. Sabah uyandığında 150-170 cc arası devam sütü. 2,5-3 saat sonra kahvaltı. Kahvaltıda iki tatlı kaşığı kaşık mamasinin içine bir yumurta sarısı, biraz pekmez, bir ya da iki ceviz, üç dört adet badem ezip bir bulamaç yapıyorum. Yanında biraz süzme peynir, biraz kaşar(kendi ısırarak yemeyi seviyor) iki tane zeytin ve bir küçük domates. Daha sonra 3-4 saat sonra öğlen çorba yediriyorum. Etsuyuna yapıyorum genelde. (Mercimek,tarhana,bulgurlu sebze vs.) İki saat sonra meyve veriyorum. Yaklaşık 10 adet üzüm ve bir kayısı. Ben üzümün kabuğunu soyup ikiye bölüp öyle ağzına veriyorum, kayısıyı da kendisi ısırarak yiyor. Akşam yemeğini de genelde bizimle aynı saate denk getiriyorum. O gün bizim için pişirdiğim ona uygunsa(mesela bugün taze fasulye var) ondan birkaç çorba kaşığı ve bir o kadar da yoğurt yediriyorum. Akşam da yine 150-170 cc devam sütünü icirip yatiriyorum.

Siz neler yapıyorsunuz? Eksik ya da yanlış yaptığım birşey var mı merak ediyorum. Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler. Hepiniz sağlıkla büyütun bebislerinizi :)

Maşallah ne güzel yiyormuş. Hiç bozulmaz umarım. Oğlum neredeyse 13 aylık ama o kadar az yiyor ki dişten dolayı. Ben emziriyorum, kalkınca canı isterse emer, emmezse uyandıktan bir saat kadar sonra muhallebi yer (irmik, meyve rendesi, biraz su ve pekmez) ya da meyveli yoğurt veririm bir çorba kasesi. Öğlen de çorba içer bir kase kadar, yanında da biraz ekmek içi yer. Akşam da bir kase yemek yer (pirinçli kabak yemeği mesela). Bir de yemeklerin yanında beş altı kaşık yoğurt yer. O kadar. Gün içerisinde de canı ne zaman isterse emer, uyumadan önce emer, bazen de uyandıktan sonra emer. Ama sabah kahvaltısında bir şeftali ve bir elmayı cam rendeden geçiririm mesela. Olur da keyfi yerinde olursa, 5 tane falan kiraz yer. Onu da ağzında dolaştırır dolaştırır kabuğunu atar. Karpuzsa emer emer tükürür falan. Bir buçuk ay kadar önce çok güzel yiyordu da diş fena yaptı. :KK43: Önceden peynir yerdi, meyve yerdi ısırarak vs ama aklına gelen her şeyi ısırıp tükürüyor direkt.

Back