- 21 Nisan 2018
- 8.131
- 30.224
- 548
- 36
- Konu Sahibi Less-is-More
Arkadaşlar merhaba. On aylık bir bebeğim var. Gün içinde neler yediğini yazıp sizin de fikirlerinizi almak istiyorum. Sabah uyandığında 150-170 cc arası devam sütü. 2,5-3 saat sonra kahvaltı. Kahvaltıda iki tatlı kaşığı kaşık mamasinin içine bir yumurta sarısı, biraz pekmez, bir ya da iki ceviz, üç dört adet badem ezip bir bulamaç yapıyorum. Yanında biraz süzme peynir, biraz kaşar(kendi ısırarak yemeyi seviyor) iki tane zeytin ve bir küçük domates. Daha sonra 3-4 saat sonra öğlen çorba yediriyorum. Etsuyuna yapıyorum genelde. (Mercimek,tarhana,bulgurlu sebze vs.) İki saat sonra meyve veriyorum. Yaklaşık 10 adet üzüm ve bir kayısı. Ben üzümün kabuğunu soyup ikiye bölüp öyle ağzına veriyorum, kayısıyı da kendisi ısırarak yiyor. Akşam yemeğini de genelde bizimle aynı saate denk getiriyorum. O gün bizim için pişirdiğim ona uygunsa(mesela bugün taze fasulye var) ondan birkaç çorba kaşığı ve bir o kadar da yoğurt yediriyorum. Akşam da yine 150-170 cc devam sütünü icirip yatiriyorum.
Siz neler yapıyorsunuz? Eksik ya da yanlış yaptığım birşey var mı merak ediyorum. Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler. Hepiniz sağlıkla büyütun bebislerinizi :)
Siz neler yapıyorsunuz? Eksik ya da yanlış yaptığım birşey var mı merak ediyorum. Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler. Hepiniz sağlıkla büyütun bebislerinizi :)