Çocuk Hastalıkları 10 aylık bebek ateş

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.080
4.167
173
Kızlar acil konuyu açıyorum çok korkuyorum bebegim 10 aylık 4 dişi var bitane daha çıkarıyor yeni patlamış 2 gündür hafif ateş vardı arada bi çıkan. bugün akşam üstü ve şuan artmış durumda. Uykudan uyandı sürekli ağlıyordu biyeri agrıyor gibi . Gunduz gayet ıyıydi.Hafif burun akıntısıda var.(diğer dişlerdede olmuştu) . Calpol verdim yarım saat önce şuan emerek uyuyor tekrar ve halen vucüdü sıcak ve huzursuz. İlk çocugum ve tecrübesizim eşime haber verdim bekliyorm. Ama şuan cok korkuyorum ne yapmalıyım uyutmasamıydım?? Bişey söyleyin akıl vern lütfen? :KK43:(((((

Ateşi kaç çıkıyor? Sakin ol korkma gayet normal bir durum..
Diş ateşi 37.5 geçmez. 38 olursa doktora götürmende yarar var.
Diş burun akıntısı da yapabilir. Eğer 38 ve üstü olursa doktora götür..
Üstünü ince giydir..

Ateşi kaç çıkıyor? Sakin ol korkma gayet normal bir durum..
Diş ateşi 37.5 geçmez. 38 olursa doktora götürmende yarar var.
Diş burun akıntısı da yapabilir. Eğer 38 ve üstü olursa doktora götür..
Üstünü ince giydir..
Çok sağolun ya şuan ateşini ölçemiyorum alet bozuldu :((( ama çok sıcaktı alnı kafası ,şuan normal gibi çok sükür okadar sıcaklık geçmiş calpol etki etti sanırım ama uyuyor havale felan geçirmesinden korkuyorm :(7

Kızlar acil konuyu açıyorum çok korkuyorum bebegim 10 aylık 4 dişi var bitane daha çıkarıyor yeni patlamış 2 gündür hafif ateş vardı arada bi çıkan. bugün akşam üstü ve şuan artmış durumda. Uykudan uyandı sürekli ağlıyordu biyeri agrıyor gibi . Gunduz gayet ıyıydi.Hafif burun akıntısıda var.(diğer dişlerdede olmuştu) . Calpol verdim yarım saat önce şuan emerek uyuyor tekrar ve halen vucüdü sıcak ve huzursuz. İlk çocugum ve tecrübesizim eşime haber verdim bekliyorm. Ama şuan cok korkuyorum ne yapmalıyım uyutmasamıydım?? Bişey söyleyin akıl vern lütfen? :KK43:(((((
Canim gecmis olsun.. Eger bir daha yukselirse atesi doktora goturmeni tavsiye ederim cunku dis yuksek ates yapmaz burun akıntısı var dedin grip ya da bogaz enfeksiyonu olabilir o yuzden her ihtimale karsi doktor gorse iyi olur

Çok sağolun ya şuan ateşini ölçemiyorum alet bozuldu :KK43:(( ama çok sıcaktı alnı kafası ,şuan normal gibi çok sükür okadar sıcaklık geçmiş calpol etki etti sanırım ama uyuyor havale felan geçirmesinden korkuyorm :KK43:7

Rica ederim. Bebek bu böyle böyle büyüyecek.
Meme emiyor mu? Emmesinde problem var mı? Boğazı acırsa emmek istemez.
38 i geçerse götür boğazına kulağına bakılsın.

Merak etme yakında ateşini elinle bile anlarsın kaç civarında olduğunu..
Takip et yeter korkma..

Ateşini kontrol edin sık sık şimdilik sadece bunu yapabilirsiniz. Sonra doğruca doktora...

38,5 buçuk altında sıkıntı olmaz üstünü inçe giydir şimdilik bir ateş ölçer alın eczaneden

Çok sağolun ya şuan ateşini ölçemiyorum alet bozuldu :KK43:(( ama çok sıcaktı alnı kafası ,şuan normal gibi çok sükür okadar sıcaklık geçmiş calpol etki etti sanırım ama uyuyor havale felan geçirmesinden korkuyorm :KK43:7

Üç dört hafta kadar önce oğlum ateşlendi (şu anda 9 aylık, o zaman 8 falandı ve ilkti, hemen öncesinde iki diş birden çıkarmıştı). Calpol verdik, duş aldırdık ama ateşi düşmedi. 39.4 olunca bir anda hastaneye gittik. Dolven ve calpol dönüşümlü kullan, diş ateşi değil, mikrop kapmış dedi,4 güne geçmezse antibiyotik başlarız dedi. Ateşi düştükten sonra bir anda döküntü oldu her yerinde, saç dipleri, yüzü, sırtı, ayakları vs vs. 6. Hastalık diye bir şeymiş. Muhakkak doktora git, diş olmayabilir.

Ateşi çok yükseldiğinde ılık nemli bez koydum alnına, şortla ve kısa kolluyla gezdi. Kucağımda çok tutmadım ama üşüdüğü için kucaktan inmek istemedi, bacağımda uyudu 4-5 gün. Arada ellerini, ayaklarını, bacaklarını, boynunu vs ılık suyla nemlendirdim. Ilık banyo yaptırdık her gün. İlaçlarını aksatmadık hiç.

O gün doktor elleri ayakları ısınırsa havale geçirir, soğuk olmasına özen göster demişti. Isınmaya başladığında ilacını verir, nemlendirirdim hemen.

Benim oğlum da 11 aylık olacak ve 3 gündür grip düşmeyen bir ateş..ne yapacağımı şaşırdım. Dİş sıkıntısı da var ve ateş düşürücü vermekten çocuk sürekli sıçramaya başladı mecburuz ne yapalım.acaba bu grip evrim mi değiştirdi! Şu ülkemizdeki yabancılar türlü türlü hastalık getirdi.doktorlar da ilaç vermeye korkuyor ilaçlar da fayda etmiyor bazen ne yapalım başka bol sıvı takviyesi ve ateş düşürücü!

Back