Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bu sorumu aslında büyük bebekler için soruyorum. Benim oğlum 10 aylık. Günde 2-3 defa zar zor emziriyorum. Emme süresi de 3-4 dk yı geçmez. Sadece yatmadan önce emmeyi alışkanlık haline getirdi o zaman 10 dk falan emiyor bir de gece 1-2 defa uyanıp 5 dk emer. Çalıştığım için günde 2 defa da sağıyorum onda da her seferinde 50 cc zor çıkıyor. Böyle ne kadar gider bilmiyorum. Tecrübeli olanlar varsa bilgilendirir misiniz? Örneğin 1 yaşından sonra emmeye devam edenler ne sıklıkta ve ne sürede emiyor? Emzirmeyi tamamen kesmeden süt kesilir mi?
Bazen sağmayı bıraksam sadece gece emzirsem diye düşünüyorum ama bütün gün sağmazsam kesilir diye korkuyorum.
canım ben uyku zamanları biraz uzun olmak üzere 5-6 kez emziriyorum..geceleri bazen hiç emmiyor..sütüm azalmadı normal bakalım..
oğlumun kardeşi gel gel:)
Kayıtlı Üye
cnm benm oğluş da 10. ayında; biz yoğun olarak emişiyoruz ama okul açılınca halimiz nolcak bilemiyorum mama yese de çorba içse d eilla emiyor emmeden uyuyamıyor
ben de düşünüyorum sağmam mı gerekecek diye. gece de 2 saatte bir uyanıp emiyor diş huysuzluğu da var bu sıralar. bilmiyorum bu kalkmaları geçer mi? kafayı yemek üzreyim.
Bizim 8 aylık. Bizimki de uykuya geçmeden önce emiyor genelde. Başka zamanlarda 1-2 dk zor emer. Gece uyumadan önce biraz uzun emer, bir de geceleri birkaç defa emiyor o kadar. Gündüz uyanıkken bazen sunarım bir emer bir bırakır. Bir de bazen su niyetine kullanıyor beni, çok kısacık emer.
Annem genelde çocuklar durmadan asılır annelerine emmek için seninki hiç öyle yapmıyor diyor ama bilmiyorum artık diğer anneleri de ben de merak ediyorum 2 yaşına kadar emzirenleri... Uykusu geldiğinde yüzümü felan emmeye çalışıyor saçımı çekiyor ama başka zamanlar o şekilde pek yapmıyor.
Az insan çok huzur
Pro Üye
her bebek çok farklıdır kimisi sade yemekle tamam der kimiside yemeğini yediği halde bi üstüne emmek ister benimkisi bu ikinci şık valla bi tabak çorba ver sonra yine çorba ver beş dakka geçmez mama der gelir emer kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı biraz boğazı fazla o kadar çorba yedi banamısın demiyo
"anne şimdi de emicem "der gibi kilosuda maaşallahı varguclubacismileguclubacismileguclubacismileguclubacismile
her bebek çok farklıdır kimisi sade yemekle tamam der kimiside yemeğini yediği halde bi üstüne emmek ister benimkisi bu ikinci şık valla bi tabak çorba ver sonra yine çorba ver beş dakka geçmez mama der gelir emer kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı biraz boğazı fazla o kadar çorba yedi banamısın demiyo
"anne şimdi de emicem "der gibi kilosuda maaşallahı varguclubacismileguclubacismileguclubacismileguclubacismile
Bebişin kaç aylık ve kaç kilo? Ya bizimki de daha başından hayır diyor bazen bir tabağı da bitiriyor hayır diyerek :) İlgisi çok fazla başka şeylere. Yemek istemedğinden değil de uğraşmak istemiyor sanki yemekle bazen. O yüzden bazen ayırd edemiyorum, devam ediyorum ağızını açıyor ama sonra fazla geliyor sanırım kusuyor. Yani bir öğünde verilmesi gereken miktar nedir hala anlayamadım veya bilmiyorum.
Kayıtlı Üye
biz 2 saatte bir yaklaşık olarak emişiyoruz ama sokakta geziyosak acıktığı gelmiyo aklına:) evde paso emiyo yani...
Benim oğlum da 10 aylık canım. Ek gıdaya 6 aydan sonra geçtik.Maşallah çok iştahlı herşeyi yiyor ,fakat emmenin yeri ayrı.Ne yerse yesin, ne kadar yerse yesin 2 saatte bir emiyor mutlaka. Sürekli emdiğimiz için de sütümde azalma olmuyor.
Kayıtlı Üye
gulen cnm okul açılınca ne yapmayı düşünüyosun sağacak mısın ya da sabah çıkarken emzirsek öğle arası gene emse akşam gelince emse aralarda yese olurmu acep?
Sağolun kızlar bilgiler için. Anladım ki benim afacan meme falan istemiyor artık. Napalım gittiği yere kadar. Kafasını çevirip eliyle nasıl itiyor bi görseniz sanki kötü bir şey yapıyorum:) Daha da zorlarsam bi güzel ısırıyor.... Memeden kessem umrunda olmaz. Zaten yemeye her şeyi yiyor da içmeyi sevmiyor. Meyva suyu, süt... Bir tek su içiyor. Anlamadım ben bu çocuğu. 1 yaşına kadar emzirebilsem bari...
Sağolun kızlar bilgiler için. Anladım ki benim afacan meme falan istemiyor artık. Napalım gittiği yere kadar. Kafasını çevirip eliyle nasıl itiyor bi görseniz sanki kötü bir şey yapıyorum:) Daha da zorlarsam bi güzel ısırıyor.... Memeden kessem umrunda olmaz. Zaten yemeye her şeyi yiyor da içmeyi sevmiyor. Meyva suyu, süt... Bir tek su içiyor. Anlamadım ben bu çocuğu. 1 yaşına kadar emzirebilsem bari...
Hiç moralini bozma arkadaşım. Her bebek bir değil ki. Gece hiç emmiyor diyen var mesela. Bizimki de gündüz çok az emiyor. Ben sunduğumda bizimki de ittirir memeye doğru. Demekki istemiyor.
Az insan çok huzur
Pro Üye
Bebişin kaç aylık ve kaç kilo? Ya bizimki de daha başından hayır diyor bazen bir tabağı da bitiriyor hayır diyerek :) İlgisi çok fazla başka şeylere. Yemek istemedğinden değil de uğraşmak istemiyor sanki yemekle bazen. O yüzden bazen ayırd edemiyorum, devam ediyorum ağızını açıyor ama sonra fazla geliyor sanırım kusuyor. Yani bir öğünde verilmesi gereken miktar nedir hala anlayamadım veya bilmiyorum.
canım benim kızım daha yeni 1 yaşına bastı ağustosun 12'sinde kilosu ise 10 buçuk kilo görünüşü tombiş bizimkine mama de hemen oraya gelir
kızıma bi tabak çorba veriyorum sonra ver allahım ver gibi doyduğunu mu anlamıyo hoşuna mı gidiyo anlamıyorum göbek de o biçim yani doymak bilmiyo dediğim gibi her bebek farklıdır yemesi içmesi gelişimi herşeyden önce sağlıklı olmaları önemli
a.s.a.s.a.s.a.s.
gulen cnm okul açılınca ne yapmayı düşünüyosun sağacak mısın ya da sabah çıkarken emzirsek öğle arası gene emse akşam gelince emse aralarda yese olurmu acep?
Bilmiyorum canım ya kararsızım hala. Belki de bir süre ücretsiz izine de ayrılabilirim. Tam kararımı vermedim daha. Oğlum için iyisini bulmaya çalışıyorum. Ama sabah öğle akşam emse de olur sanırım. Ek gıda da alacakları için yeterli olur gibi geliyor....Ama benim öğlen emzirme durumum da yok o yüzden tereddütteyim....
Kayıtlı Üye
Bilmiyorum canım ya kararsızım hala. Belki de bir süre ücretsiz izine de ayrılabilirim. Tam kararımı vermedim daha. Oğlum için iyisini bulmaya çalışıyorum. Ama sabah öğle akşam emse de olur sanırım. Ek gıda da alacakları için yeterli olur gibi geliyor....Ama benim öğlen emzirme durumum da yok o yüzden tereddütteyim....
cnm ben 6 ay ücretsiz izin kullandım, çocuk büyüsün dedim. şimdi 9,5 aylık oldu. artık az emse d eolur diyorum ama içim rahat etmiyor. keşke öğlen emzirebilsen veya öğlen için süt bırakabilirsin gece o ytınca sağ biraz. gündüz sıkışınca veri,rler.