10.5 aylık bebeğim de hece yok

selina26

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2023
228
121
31
Bebeğim kendince çığlıklar atıyor, gülüyor ama hece çıkarmıyor bir ara buu dediğini duymuştum onu da demiyor. Babıldama hiç olmadı normal mi acaba. Her gün az da olsa kitap okurum pek müsade etmeyince bırakırım kitabı kendi çekip oynamak istiyor. Ekran da hiç göstermedim babasının birkaç kere tv izlemesi haricinde. Sürekli şarkı söylüyorum. Konuşuyorum. Bazen konuşmaktan yorulup uzun süre sustuğum da olur ama bebeği kendi kendine oynuyorsa.
İnce motor iyi ama kaba motor gelişimi de geride.
geç oturdu. Şimdi de yattığı yerden kalkamıyor. Emekleme yok, sürünme yok dönerek hareket ediyor.

Belki geç konuşacak, bazen duyuyoruz 3 yaşına kadar konuşmadı diye. Dr ne diyor? Ya da farklı bir nörolojik rahatsızlığı vs var mı? Ekran izletiyor musunuz?
Ayrıca sadece sizin sesinzle olmaz, parka çıkartın farklı sesler duysun görsün

Bazi doktorlar babildama icin 11-12 aya kadar normal diyor ama doktorunuza bir sorun. Zaten bu asamada yapilabilecek bir sey de yok bekleyeceksiniz. Benim oglum da tam olarak ses cikarmaya 9 aylikken basladi, ondan once cok tek tuktu. Ama erken konustu ve dil gelisimi yasitlarindan ileride su an. Bazen de cok belirleyici olmuyor.

X