Bebek Beslenmesi 1 yaşındaki oğlumun beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sevilzgr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2010
103
0
96
İstanbul
arkadaşlar tekrar merhaba.

uyku sorunumuz dışında bir de beslenmemiz hakkında yorumlarınızı merak ediyorum.

oğluma inek sütünü bir türlü sevdiremediğim için akşam yemeğini 8 gibi veriyorum ki çok acıkmasın yatana kadar diye.yatmadan önce 9.30 gibi de 150 cc inek sütü vermeye çalılşıyorum zorla oynatarak.onu da ya içiyor ya içmiyor.büyüklerimiz şekerli denememi söylediler ama ben öyle alışmasını istemediğim için hiç denemedim öyle içirmeyi.
inek sütüne alternatif başka ne gibi şeyler verebilirim sizce?günde 500 ml süt içilmesi gerektiği söyleniyor ama bizimki yarısını içse şükür diyeceğiz.bu sorunu halledebilirsem akşam yemek saatimizi de böylelikle geriye çekebileceğim.

Son düzenleme:
benim de 13 aylık oğlum var dr.umuz 2 yaşına kadar inek sütünü pek önermediğini söyledi onun dışında meyve ve sebzeye çok önem vermemi söyledi.yani süt içmesede sorun etme nasılsa başka şeylerden de alır vitaminini.

slm benim de oğlum 14 aylık inek sütünü sevemedik gitti..gece yatarken içsin istiyorum ama içmiyor.. emziriyorum hala emzirmeyi bırakınca içer diyorlar ama bakalım..

21 aylık kızım var inek sütünü sevmedi sevmiyor..
ballı,sade,şekerli,meyveli hiç farketmiyor içmiyor içmiyor..
ama yoğurdu çookk seviyor.günde en az 1 kase dolusu yediriyorum. bende yoğurt yediği için pek önemsemiyorum.
ayrıca doktorlar 2 yaşına kadar önermiyor.memeden kesince alışır dediler malesef alışmadı..

yediği diğer şeylerle telafi olabilir diye düşünüyorum bende..

ben inek sütüne başladığımda emzirmeyi çoktan bırakmıştım onunla ilgisi olduğunu sanmıyorum.artık nasıl bir tat alıyorsa sütten damak tadına uymadı küçük beyimizin:):):)

siz akşam yemeğini hangi saatlerde yediriyorsunuz bebişlerinize ve yatmadan önce süt içmiyorsa ne veriyorsunuz arkadaşlar?mutlaka bişeyler yiyip içmesi gerekmez mi yatmadan önce?

ben de yoğurt olarak ben 4-5 gibi hazır satılan meyveli yoğurtlardan veriyorum akşam da yemeğin yanında bizim yediğimiz yoğurttan veeriyorum.yalnız hazır satılan yoğurtların üzerinde çocuklar için vitaminli olduğu,d vitamini içerdiği yazıyor bu ne kadar doğru acaba çok merak ediyorum bilginiz var mı bu konuda ?

biz gece öğünümüzü yemeden 2-3 saat önce akşam yemeği yemiş oluyoruz...
yatmadan önce başlarda arı mama,hazır tahıllı muhallebiler yada süt ve prinç unu ile muhallebi yapıp veriyordum.yedirip pijamalarımızı giyip hoop yatak uyku faslı...
ama artık muhallebileri yemiyo kızım bıktı sanırım.bende çorba(içine biraz ekmek ufalayıp) yediriyorum yatmadan önce tok olsun karnı diye...
muhallebi yapabilirsin yada hazır tahıllı mamalar var onlardan dene istersen...

bu arada biz meyveli yoğurtları bırakalı çok oldu...ben sade yoğurt veriyorum içinede ekmek ufalıyorum birazzzz

Son düzenleme:
benim oğlumda 15 aylık.akşam yemeğini 7gibi yiyo genelde.yatmadan öncede süt yada yoğurt yediriyorum.tabi pek başarılı olamıyorum bu konuda.yoğurdu baştan beri hiç sevmedi.o yüzden ayrıca yapmıyorum artık.hiç içime sinmesede hazır yoğurt veriyorum.sütede şöyle alıştı.200 ml lik küçük sütlerden veriyorum pipetle içiyo.bende sıkıyorum arada bir tabi:) ama en fazla yarısını içiyo.yani bir çay bardağı.daha önce hem bardakla hemde biberonla denemiştim hiç içmemişti.sanırım bir çay bardağıda başlangıç için yeterlidir...

ogluma ilk zamanlar bende sut icirmeye cok cabaladim ama icmiyordu, hic sevmiyordu. suan 2.5 yasinda ve kendisi istiyor. anne sut ver diyo ve bir oturdugunda 3 bardak bile ictigi oldu masaallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…