Çocuk Hastalıkları 1 yaşındaki oğlum tekrar fıtık ameliyatı olacak yardım

• Konu Sahibi Konu Sahibi bbe
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

bbe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2010
99
3
46
Antalya
merhaba arkadaşlar benim oğlum 35 günlükken çift taraflı kasık fıtığı ameliyatı olmuştu şimdi 1 yaşında ve gene aynı yerlerden fıtık ortaya çıktı çok morolim bozuk dünyam başıma yıkıldı sanki ağlaya ağlaya mağfoldum... Rabbim başka çaresiz dertler vermesin diye hamd ediyorum ama.. bir yandanada yavrum her sene böyle ameliyatmı olucak diyorum... canım çok sıkkın... cocuklarda tekrar 100 binde 1 olurmuş... yani tekrarlamazmış üyük ihtimalle doktor hatası olabilir diyorlar.. o beni dahada yaralıyo sonuçta doktoru biz seçtik... ameliyat sırasında anlaşılır hatalı ameliyat olup olmadığı dediler... ailem ve çevremdekli bazı ları asla ameliyat ettirme biraz büyüsün diyor... ama doktorlar 1-2 ay içerisinde yapalım diyorlar... çok moralim bozuk... çocuğum idrar yolu enf. geçiriyo şuanda baya rahatsız ben ona üzülürken şimdi daha başka zorluklar ortaya çıktıı.. bana bu konuda bilgisi olanlar.. tecrübesi olanlar varsa yardım istiyorum... doktor tavsiyeside varsa söyleyin.. birde böyle aynı yerden tekrarlamış kasık fıtığıyla karşılaşan varmı ? şimdiden çok teşekkür ederim....:çok üzgünüm::a015::çok üzgünüm::a015:ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız..i

Allah yardımcınız olsun inş.Bende 3-4 yaşlarında bir kere kasık fıtığından ameliyat olmuşum.Endişe etmeyin.Bilgimde yok ikinci kere ameliyatla ilgili.Sadece destek vermek için yazıyorum.

nerde ve ne zaman ameliyat oldu bilgi verirsen daha detaylı sana yardımcı olabilirim.iki taraflımı nüks etti?ameliyatı yapan çocuk cerrahisi uzmanımıydı?

evet cocuk cerrahi uzmanı yaptı antalyada medikal park hastanesinde ameliyat oldu...

canım çok çok geçmiş olsun. acını çok iyi anlayabiliyorum. benim oğlumda 1 yaşını doldurunca kasık fıtığı ameliyatı oldu. bizimki tek taraflıydı. şu an 2,5 yaşında. başarılı bir operasyon geçirdi çok şükür. tekrarlama oranının çok düşük olduğu söylendiği halde ben de zaman zaman endişe etmiyor değilim doğrusu. çok ağlatmamaya, onu üzmemeye, ağır kaldırmamasına özen gösteriyoruz. zira sizin başınıza gelmiş baksana. gerçekten çok çok üzüldüm. Allah şifasını versin canım. onlar güçlü ama çabuk toparlayacak göreceksin, kendini daha fazla üzme lüften. bizim sünneti de aradan çıkarmıştı doktorumuz, ameliyat sonrası sünnet acısı vardı sadece, fıtık acısını hiç hissetmedi bile yavrum. doktorun tecrübesi çok önemli. şahsen medical park sevmediğim hastanelerden.. ilk hamileliğim 1 aylık düşükle sonuçlanmıştı. oarada başlamıştım muayenelere ve orada kürtaj olmak zorunda kalmıştım (( bir daha o hastanenin önünden dahi geçmiyorum. doktorlarına da güvenmiyorum.
biz doğum yaptığım hastanede ameliyat ettirdik oğlumuzu. şimdi çok iyi çok şükür. size de çok geçmiş olsun. en kısa zamanda kurtulur umarım.
sevgiler..

bu arada 35 günlükken ameliyat oldu demişsin. 1 yaşını doldurunca da tekrarlamış.. edindiğim bilgilere dayanarak söylüyorum, dr değilim ama, 1 yaşını doldurmasını beklenir bu tür ameliyatlar için. bize öyle denmişti ve öyle uygulanmıştı. acaba 1 yaşını doldurmadan yapıldığı için mi tekrarladı diye düşünmeden edemedim??? başka çocuk cerrahlerından da fikir alın bence, iyice soruşturun. ayrıca o doktorun başına ekşiyin tekrar bence bunu iyi bir izah etsin size!
sevgiler..

merhabalar benimde oğlum 13 aylıkken kasık fıtığı ameliyatı oldu tektaraflı.Şu anda gayet iyi bir sıkıntımız yok çok şükür.Bizde tıp fakültesinde çocuk cerrahına yaptırdık sünnetinide yaptılar bu arada anestezi almışken onuda aradan çıkarttık.Benim oğlumdada doğuştan vardı.Doktor 1 yaşına kadar beklememizi kapanabildiğini söyledi.Kapanmazsa ameliyat demişti öylede oldu.Bencede biraz erken olmuş sizinkisi.Biraz bekleseydiniz keşke.35 günlük çok küçük daha.İyice araştırıp birkaç doktordan fikir alın tek doktora bağlı kalmayın derim.Geçmiş olsun yavrunuza inşallah bu sefer sorunsuz atlatır.Allah şifa versin.

merhaba arkadaşlar
benimde oğlum şuan 3,5 yaşında ve fıtık ameliyatı olucak hala karar veremedim hangi hastanede özel de mi devlet temi yaptırsam diye bana hastane ve doktor önerirseniz sevinirim.
Şu an meltem hastanesinde mustafa akman çocuk cerrahı ile görüşüyoruz oda hemen yapalım dedi ama doktor hakkında fikir alamaıyorum

Merhaba geçmiş olsun.Benim oğlumda doğuştan hidroselli doğdu ve fıtığa çevirdi.Doktorlar 1 yaşına kadadr bekleyelim dediler ve bir yaşında ameliyat oldu sünnet de oldu..şİMDİ 2,5 yaşında çok bağırıp çağırmaktan ve zıplamaktan sağında da çıktı geçenlerde.Yine ameliyat olucaz.Solunda çıkarsa sağında da çıkarmış.Ayrıca doğuştan göbek fıtığı da vardı oda aradan çıkacak inşallah.Sizede tekrar geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…