mrb benim 1 yaşında bir bebeğim var ama halen yatarak yiyor sütü bile oturarak içmiyor yada ben beceremiyorum sizce nasıl yediricem oturtarak ?
bu yaşta yatarak yemek yiyen bebeklere de buna cesaret edebilen annelere de hayret ediyorum.ufacık bir pirinç tanesi kaçsa nefes borusuna,ya da cğere kadar gitse Allah korusun neler olur!onun oturma vakti gelmiş de geçmiş çoktan.ben bezini değiştirmek için zor yatırıyorum,kaldı ki yemek
fikrini sunmuşsun ama ben çare sordum sen çaresini unutmuşsun
fikrini sunmuşsun ama ben çare sordum sen çaresini unutmuşsun
kusura bakma belli ki rahatsız etmişim seni ama çare ortada zaten bunu sormanın gereği bile yok.herkes 6-7 aylık çocuğa nasıl oturtarak yemek yediriyorsa sen de 1 yaşındaki çocuğuna aynı şeyi yapacaksın.ya kucağına ya mama sandalyesine oturacak,döke saça alışacak.pat diye yetişkin gibi yiyemez zaten.yarısı üstüne,yarısı halıya kilime derken tamamı ağzına denk gelecek bir düre sonra.
arkadaşlarr mama sandalyesi yok almayıda düşünmüyorum kızım hareketli kucağımda yemek yerken durmaz heryeri döker bunun daha düzgün çarelerini sordum ben kimseyi incitecek şekilde sormadım aynı karşılığıda almak isterdim
Canım tabiiki heryere dökecek..Herkesin bebeği döküyor yemekleri oraya buraya buraya...Sabit bidon değil ki bebeklerimiz...Döke saça döke saça bu iş...O dökecek,kirleticek sen temizleyeceksin...
arkadaşlarr mama sandalyesi yok almayıda düşünmüyorum kızım hareketli kucağımda yemek yerken durmaz heryeri döker bunun daha düzgün çarelerini sordum ben kimseyi incitecek şekilde sormadım aynı karşılığıda almak isterdim
ben sizin tavrınıza göre cevap veriyorum,ama tekrar anlatayım yine de.
siz sanırım herkesin çocuğu yere,koltuğa oturuyor,anneleri de yediri yediriveriyor sanıyorsunuz.yok böyle bir olay.hiçbir çocuk öyle sabit oturup kalmaz.mama sandalyesi almayı düşünmeme sebebiniz maddi ise,30 liraya bile sandalye var.en temizi.ben kızımı sandalyede doyuruyorum ama,o eliyle kaşığı yakalayıp duvara fırlatabiliyor.yani mümkün değil öyle tertemiz yemek yedirmek.
sen hem mama sandalyesi almayım diyorsun,hem oturarak yesin diyorsun,hem de sabit kalsın,döküp saçmasın diyorsun.bunların hepsi bir arada ancak okula başladığında falan olur.
Benim bebeğim oturabildiği günden beri mama sandalyesinde ama inanılmaz döküp saçıyoruz, kaşığı ben ağzına tutarken o eliyle hoop bi indiriyor mama sandalyesini saçını başını bırakın benim gözlüğüm komple yemek oluyor, yapacak bir şey yok, o kadar titizdim ki ay o oraya konulmaz o oraya döküldü leke yapacak diye ödüm kopardı şimdi gülüyorum, ekstra geceleri halı siliyorum, koltuk temizliyorum ne yapalım annelerin kaderi bu, siz de hiç üzülmeyin mama sandalyem yok diyorsunuz yere bi sofra bezi serin önüne de kocaman bi önlük bağlayın bismillah deyip başlayın, o kaçacaktır defalarca sizde defalarca onu alıp yerine oturtacaksınız sabırla kızmadan:) Yemek yerken kucağınızda oturtun biliyorum çok zor olacak o masada ki ne varsa çekiştirmeye çalışacak siz yemek yemek yerine onu durdurmakla vakit geçireceksiniz ama zamanla o da alışacak, size sabır ve kolaylıklar diliyorum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?