• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 1 yaşındaki bebeğime oturtarak yemek yediremiyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

na_rin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
187
0
26
İstanbul
mrb benim 1 yaşında bir bebeğim var ama halen yatarak yiyor sütü bile oturarak içmiyor yada ben beceremiyorum sizce nasıl yediricem oturtarak ?

mrb benim 1 yaşında bir bebeğim var ama halen yatarak yiyor sütü bile oturarak içmiyor yada ben beceremiyorum sizce nasıl yediricem oturtarak ?

mama sandalyesine oturtun,özellikle siz sofradayken görsün,alışması lazım

bende uzun bir süre kafasının altına yastık koyarak yedirdim.hatta nasıl oturtarak yedirebilirim diye düşünürken,
kendi kendine oturarak yemeye başladı.yatırdığımda ağlıyordu ve kusuyordu.ilk başlarda çok zorlandım ama sonradan alıştık.
ben genelde şu şekilde yediriyorum
sandalyeye oturuyorum.kucağıma oturtup arkadan veriyorum.oynaması içinde eline bişeyler veriyorum

bence bırak böyle yesin.sonra oturdukları zaman yerinde durmuyorlar ki.ah şimdi bende birazcık yatsa da yedirsem diyorum.bırak arkadaşım onu zaten yapar.telaş etme.

siz yemek yerken sofrada kucağına al onada yedir artık mama yeme zamanları geçmiş hem sizinle yemek yemek hoşuna gidicektir ve böylelikle oturarak yemeğe alışıcaktır

Ben de yatarak nasıl yediriyosunuz ona şaşırdım.Benim oğlum 15 aylık.Oturabildiği günden beri mama sandalyesinde yediriyorum.Mama sandalyesinde bile zaptetmek çok zor oluyo.Siz hem yemek yedirmeyi hem de kalkmasını engellemeyi başarabiliyosanız bravo valla.Mama sandalyesi olmayan yerlerde çok zor oluyo bizim.Mama sandalyeniz yoksa normal sandalyelere takılan bez gibi şeyler var.Bir nevi kanguru gibi yani.Tarif etmek zor ama internette araştırırsanız bulursunuz mutlaka.Hem çok ekonomik hem de yer tutmaz.Artık baya büyümüş alışması lazım size de daha kolay olur.

bu yaşta yatarak yemek yiyen bebeklere de buna cesaret edebilen annelere de hayret ediyorum.ufacık bir pirinç tanesi kaçsa nefes borusuna,ya da cğere kadar gitse Allah korusun neler olur!onun oturma vakti gelmiş de geçmiş çoktan.ben bezini değiştirmek için zor yatırıyorum,kaldı ki yemek:53:

bu yaşta yatarak yemek yiyen bebeklere de buna cesaret edebilen annelere de hayret ediyorum.ufacık bir pirinç tanesi kaçsa nefes borusuna,ya da cğere kadar gitse Allah korusun neler olur!onun oturma vakti gelmiş de geçmiş çoktan.ben bezini değiştirmek için zor yatırıyorum,kaldı ki yemek:53:

fikrini sunmuşsun ama ben çare sordum sen çaresini unutmuşsun

bunun tek çaresi al çocuğu oturt sandalyeye siz yemek yerken onada yedir belli bi süre sonra alışır hem siz yerken sizinle yemek yemek hoşuna gider ve daha iyi yemek yer

Son düzenleme:

kusura bakma belli ki rahatsız etmişim seni ama çare ortada zaten bunu sormanın gereği bile yok.herkes 6-7 aylık çocuğa nasıl oturtarak yemek yediriyorsa sen de 1 yaşındaki çocuğuna aynı şeyi yapacaksın.ya kucağına ya mama sandalyesine oturacak,döke saça alışacak.pat diye yetişkin gibi yiyemez zaten.yarısı üstüne,yarısı halıya kilime derken tamamı ağzına denk gelecek bir düre sonra.

kusura bakma belli ki rahatsız etmişim seni ama çare ortada zaten bunu sormanın gereği bile yok.herkes 6-7 aylık çocuğa nasıl oturtarak yemek yediriyorsa sen de 1 yaşındaki çocuğuna aynı şeyi yapacaksın.ya kucağına ya mama sandalyesine oturacak,döke saça alışacak.pat diye yetişkin gibi yiyemez zaten.yarısı üstüne,yarısı halıya kilime derken tamamı ağzına denk gelecek bir düre sonra.

arkadaşlarr mama sandalyesi yok almayıda düşünmüyorum kızım hareketli kucağımda yemek yerken durmaz heryeri döker bunun daha düzgün çarelerini sordum ben kimseyi incitecek şekilde sormadım aynı karşılığıda almak isterdim

arkadaşlarr mama sandalyesi yok almayıda düşünmüyorum kızım hareketli kucağımda yemek yerken durmaz heryeri döker bunun daha düzgün çarelerini sordum ben kimseyi incitecek şekilde sormadım aynı karşılığıda almak isterdim

Canım tabiiki heryere dökecek..Herkesin bebeği döküyor yemekleri oraya buraya buraya...Sabit bidon değil ki bebeklerimiz...Döke saça döke saça bu iş...O dökecek,kirleticek sen temizleyeceksin...

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım tabiiki heryere dökecek..Herkesin bebeği döküyor yemekleri oraya buraya buraya...Sabit bidon değil ki bebeklerimiz...Döke saça döke saça bu iş...O dökecek,kirleticek sen temizleyeceksin...

çok güzel fikirler sundunuz tşkr ler bende bilmiyordum kızımın döküp benimde temizleyeceğimi sanki

ben sizin tavrınıza göre cevap veriyorum,ama tekrar anlatayım yine de.
siz sanırım herkesin çocuğu yere,koltuğa oturuyor,anneleri de yediri yediriveriyor sanıyorsunuz.yok böyle bir olay.hiçbir çocuk öyle sabit oturup kalmaz.mama sandalyesi almayı düşünmeme sebebiniz maddi ise,30 liraya bile sandalye var.en temizi.ben kızımı sandalyede doyuruyorum ama,o eliyle kaşığı yakalayıp duvara fırlatabiliyor.yani mümkün değil öyle tertemiz yemek yedirmek.
sen hem mama sandalyesi almayım diyorsun,hem oturarak yesin diyorsun,hem de sabit kalsın,döküp saçmasın diyorsun.bunların hepsi bir arada ancak okula başladığında falan olur.

Benim bebeğim oturabildiği günden beri mama sandalyesinde ama inanılmaz döküp saçıyoruz, kaşığı ben ağzına tutarken o eliyle hoop bi indiriyor mama sandalyesini saçını başını bırakın benim gözlüğüm komple yemek oluyor, yapacak bir şey yok, o kadar titizdim ki ay o oraya konulmaz o oraya döküldü leke yapacak diye ödüm kopardı şimdi gülüyorum, ekstra geceleri halı siliyorum, koltuk temizliyorum ne yapalım annelerin kaderi bu, siz de hiç üzülmeyin mama sandalyem yok diyorsunuz yere bi sofra bezi serin önüne de kocaman bi önlük bağlayın bismillah deyip başlayın, o kaçacaktır defalarca sizde defalarca onu alıp yerine oturtacaksınız sabırla kızmadan:) Yemek yerken kucağınızda oturtun biliyorum çok zor olacak o masada ki ne varsa çekiştirmeye çalışacak siz yemek yemek yerine onu durdurmakla vakit geçireceksiniz ama zamanla o da alışacak, size sabır ve kolaylıklar diliyorum:)

ben sizin tavrınıza göre cevap veriyorum,ama tekrar anlatayım yine de.
siz sanırım herkesin çocuğu yere,koltuğa oturuyor,anneleri de yediri yediriveriyor sanıyorsunuz.yok böyle bir olay.hiçbir çocuk öyle sabit oturup kalmaz.mama sandalyesi almayı düşünmeme sebebiniz maddi ise,30 liraya bile sandalye var.en temizi.ben kızımı sandalyede doyuruyorum ama,o eliyle kaşığı yakalayıp duvara fırlatabiliyor.yani mümkün değil öyle tertemiz yemek yedirmek.
sen hem mama sandalyesi almayım diyorsun,hem oturarak yesin diyorsun,hem de sabit kalsın,döküp saçmasın diyorsun.bunların hepsi bir arada ancak okula başladığında falan olur.

hımm şimdiki tavrını beğendim bak en baştan böyle söyleseydin güzelce konuşurduk :) mama sandalyesi almamamın sebebi maddiyat değil ben taşınacağım ev küçük benim eşyam zaten çok evde tıkış tıkış dolsun istemiyorum ben farklı fikirler beklemiştim mesela bir arkadaşım söyledi kızımın salıncağı var onda yedir dedi neyse ufak tefek şeyler için kırmayalım birbirimizi kalp kırmakta kul hakkı bence

Benim bebeğim oturabildiği günden beri mama sandalyesinde ama inanılmaz döküp saçıyoruz, kaşığı ben ağzına tutarken o eliyle hoop bi indiriyor mama sandalyesini saçını başını bırakın benim gözlüğüm komple yemek oluyor, yapacak bir şey yok, o kadar titizdim ki ay o oraya konulmaz o oraya döküldü leke yapacak diye ödüm kopardı şimdi gülüyorum, ekstra geceleri halı siliyorum, koltuk temizliyorum ne yapalım annelerin kaderi bu, siz de hiç üzülmeyin mama sandalyem yok diyorsunuz yere bi sofra bezi serin önüne de kocaman bi önlük bağlayın bismillah deyip başlayın, o kaçacaktır defalarca sizde defalarca onu alıp yerine oturtacaksınız sabırla kızmadan:) Yemek yerken kucağınızda oturtun biliyorum çok zor olacak o masada ki ne varsa çekiştirmeye çalışacak siz yemek yemek yerine onu durdurmakla vakit geçireceksiniz ama zamanla o da alışacak, size sabır ve kolaylıklar diliyorum:)

canım tşkr ederim kaçışım yok galiba temizlikten :)

belkide yanlis yapiyorum ama kizim baska turlu kesinlikle yemiyor.yani cizgi filmi izleyerek:27:ama cok temiz yiyor masallah.7 ayindan beri boyle.agzinin kenarlari bile yemek olmuyor.ama dogrumu yapiyorum bilmiyorum.gerci her yolu denedim ama......:50:

Back