merhaba arkadaşlar oğlum 1 yasına gırecek bu ay ben sıze bırkac soru sormak ıstıyorum ben yoğurt secımınde mumkun olduğunca kendım sutu alıp mayalamaya calıstım fakat bulunduğumuz yerde bu bıraz zor oluyor aceba artık marketten aldığımız hazır yoğurttan yedırebılırmıyım süt konusunda oğlum aptamıl sutu kesınlıkle ağzına almıyor benlede doymuyor artık hazırsut slsam günde ıcırsem olabılırmı bu gecen günde danone yoğurt aldım ama bıraz tereddüt ettım erkenmı davrandım dıye ben elımden geldıgı kadar evde yapmaya calısıyorm ama oğlum bıraz nazlanıyor artık yemıyor mesela taze meyvelerı blendırdan gecırıp püre yapıyorum veya meyve suyu falan ama yok maalesef cok secıcı oldu artık azına sevmedıgı seylerı vermek mumkun deıl yanı bana bu konularda yardımcı olsanız arkadaşlar sımdıden teşekkür ederım vakıt ayırdığınız ıcın saolun
Pastörize urunler 8 aydan sonra veriliyor ancak tabi en iyisi dogal olani. Sutun icinebiskuvi, meyve katip meyveli yada kakao, nesquik gibi urunlerle tadi degisince icebilir. Benimkiler 1,5 yasindan sonra inek sutunu oyle icti, aptamili kendileri birakti. Peyniri baslarda yediler sonradan yemediler bende mihlama gibi bisey yapip icine koydum peyniri. Kasari cubuk gibi dilimleyince yediler. Mesela evde kek yapip hazir kek paketlerine koydum bazen. Meyveli yogurt kabina pure koydum. Kofteyi sevdirmek icin misket gibi yaptim sulu eksili olandan, makarna spagetti yapip saklabanlik yaparak yedirdim. Gordumki cocukda olsalar görsellik onemli, hoslarina gidiyor. Benimkiler karisik kahvalti yemedi meselq. Yada tatlilari ayri tuzlulari ayri karistirdik. Anladimki karisik yeseler bile cocuklara bulanti yapiyor bidaha yemiyorlar o gün.
Bir yasindaysa artik yetiskin gibi dusunebilirsiniz onu. İki uc lokma yiyince soyleyemiyor ama suya ihtiyac duyuyorsa yemeyi kesiyorlar, bir iki yudum su icince devam edebilir yemeye.
Secenek sunarsaniz kontrolun kendinde oldugunu anlarsada yuzel yerler.
Mesrla meyve suyu iki cesit hazirlayip istedigini almasini beklemek yada onun yemegini once siz yerseniz merakla kendisi gelebilir. İceceklerini resimli bardaga koymak, pipet kullanmak, yemektede secenek sunmak, yerken bazen dagitmasina musade etmek, bunlar hep yemegi sevdiren seyler.
Yemek yediremedigim gun zorlamiyotum, havuclu yada muzlu toplar yapiyorum misket gibi cok hoslarina gidiyor, bu arada normal yemegide ozluyorlar. Onlarda bizim gibi iste o gun onu yemek istemiyor ama ifadede edemiyorlar. Bizde neden yemiyorlar diye kahroluyoruz
Tabi bazen istediginiz kadar susleyin gidalari genede inat edebiliyorlar
![Smile :-) :-)](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk32.gif)