• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 1 yaşında pütürlü yiyemeyen bebeklerin menüsünü pylaşalım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

dilara103

Prenses
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2009
84
0
86
44
Adana
benim oğlum 15 aylık arkadaşlar günlük menüsünde kahvaltısını cicibebe ekmeğini sütle ıslatıp yumurta katıyorum öğle yemeği sürekli çorba oluyor ikindi cam rendede meyve rendeliyorum yada yoğurt akşam yine çorba onlada uyuyoruz fazla beslenmiyor başka altarnetifleriniz varsa paylaşalım lütfen bebeği benim bebeğim gibi beslenenler varmı:gitme:

canım bebeğinin pütürlü yemeye alışması lazım.. ama benim oğlumda öle.. 9 aylık.. hemen kusuyor pütürlü yediğinde.. kilo alımıda azdı.. çorbalarımna ekmek koyuyo musun...ben ekmeği kurutup kum gibi olana kadar robottan geçiriyorum... onu kullanıyorum... yoğurduna, suyuna bile o ekmei katıyorum.. pütürlü yemiyor çünkü

Arkadaşlar benim kızım 1 yaşında. köfte yaptığım zaman parça parça kaşığa koyuyorum pek yanaşmıyor. ama elimle yedirdiğim zaman 1 metre öteden ağzını açıp yanıma geliyo. Elinizle yedirmeyi denedinizmi? Nacizane fikrim... Denedinizde bebeğiniz yemediyse Allah sabır verisn demekten başka bişey gelmiyor aklıma. Haa diyceksiniz maşallah yiyor seninki diye. Alakası yok. çok acıkırsa iyi yiyor yoksa yok. Kolay gelsin.

bebeğimin çorbalarına ekmek ufalayıp koyuyorum yoğurdunada cici bebe ekmeğini sıcak suyla ıslatıp koyuyorum canım elimle yedirmeyi denedim yemeğin suyuna ekmeği batırıp veriyorum tükürüyor ağzına bile sokmuyor canım kıymayıda sebze çorbalarına çiğ olarak katıyorum çorbayla pişiyor yanlışmı yapıyorum yoksa kavurupmu koyacam bugün küçük bulgurla pilav yaptım sonra yoğurtta kattım ilk defa taneli olarak onu yedi birde şöyle bişey var çekirdeği yiyor ekmeksiz peyniride yiyor onlarda tane sayılmazmı ben bu çocuğu çözemedim bişey daha soracam bebeğinize kaç öğün yediriyorsunuz benimki sabah öğle akşam yiyor araöğün olarak ikindi meyve bunlarıda kaseyi görünce bir öğrüyor sonra oyunla yediriyorum isteyerek değil biryerlerde yanlışmı yapıyorum tiksindirdim desem fazla sık vermiyorum değilmi arkadaşlar

ek gıdaya geçtik dişi olmasa bile eline ekmek verdim..sonra köfte yada buna benzer yiyecekleri elimle verdim..ben kızımın pütürlü yemeye böyle alıştığını düşünüyorum..
bence pütürsüz yemeye devam ettirmektense alıştıramnın yollarını denemek lazım..4-5 yaşına gelip hala püre yiyen çocuklar war..

canım iyi beslenmenin pütürle alakası yok.benim kızımda pütürlü yiyemiyor şu sıralar pide yemek istiyor ama en fazla iki ısırık sonra çıkarıyor.ama bende çorbalarını ona göre zenginleştirmeye çalışıyorum.keşke herşeyi yese yiyen çocuklara hayran hayran bakıyorum

bebeğimin çorbalarına ekmek ufalayıp koyuyorum yoğurdunada cici bebe ekmeğini sıcak suyla ıslatıp koyuyorum canım elimle yedirmeyi denedim yemeğin suyuna ekmeği batırıp veriyorum tükürüyor ağzına bile sokmuyor canım kıymayıda sebze çorbalarına çiğ olarak katıyorum çorbayla pişiyor yanlışmı yapıyorum yoksa kavurupmu koyacam bugün küçük bulgurla pilav yaptım sonra yoğurtta kattım ilk defa taneli olarak onu yedi birde şöyle bişey var çekirdeği yiyor ekmeksiz peyniride yiyor onlarda tane sayılmazmı ben bu çocuğu çözemedim bişey daha soracam bebeğinize kaç öğün yediriyorsunuz benimki sabah öğle akşam yiyor araöğün olarak ikindi meyve bunlarıda kaseyi görünce bir öğrüyor sonra oyunla yediriyorum isteyerek değil biryerlerde yanlışmı yapıyorum tiksindirdim desem fazla sık vermiyorum değilmi arkadaşlar

Canım bende kıymayı çiğ katıyorum bütün malzeme beraber pişiyor. Gece çok beslenmediyse eğer sabah uyanınca 75-100 ml kadar süt veriyorum. yarım saat kadar sonra kahvaltı. uyumaya yakın emiyor. öğlen çorba, ikindi yoğurt veya meyve, akşam çorba yada yemek, yatmadan önce muhallebi. Benimde bu kadar. senin de fazla değil yiyorsa eğer gayet normal. Acıkması bekle, isteksizse zorlama.

evet çok isteksiz yiyor 5 saat geçiyor aradan hala istemiyor yatarken aç yatıyor akşamki yediği çorbayla süt içip yatsa bende rahat edecem acaba bu isteksizlik dişten olabilirmi sürekli diş çıkardı maşallah şuan 15 dişi var üçünün sadece başları çıktı diğer azı dişte yolda şuan 9500 kilosu zayıflıgı felanda dişten olabilirmi.

Bizimki de 8.5 aylık. Bazen çorba içine ekmek koyuyorum minik minik, bazen yiyor bazen öğürüyor hatta kusuyor. Sizler de mi böyle oldu? Ara ara deneyip yemeyince pes mi ettiniz, yoksa hiç mi vermediniz pütürlüleri? Bir de pütürlüden kastınız nedir? Bazen kendi isteğiyle bişeyler yiyor, bazen ben verince öğürüyor dilinin üzerinde tane hissedince.
Alıştıranlar nasıl alıştırdı acaba?

Maşallah tosun paşaya... 15 diş :nazar:
Kızımın görünürde daha 3 dişi var üstten 2 tanede uç verdi 2 hafta önce. Dişlerden olabilir sanırım. Benim kızım 13.ayında 9,250 gr. Seninki yine o kadar diş çıkarmasına rağmen iyi maşallah. Aralarda eline yiyebileceği şeyler verince ne yapıyor, yiyormu?? O kadar dişi olmasına rağmen işin kolayına kaçıyor desene.

evet çok isteksiz yiyor 5 saat geçiyor aradan hala istemiyor yatarken aç yatıyor akşamki yediği çorbayla süt içip yatsa bende rahat edecem acaba bu isteksizlik dişten olabilirmi sürekli diş çıkardı maşallah şuan 15 dişi var üçünün sadece başları çıktı diğer azı dişte yolda şuan 9500 kilosu zayıflıgı felanda dişten olabilirmi.

15 diş miikafamçokkarıştı maaşallah..diş iştasızlık yapıyor ya tabi kiloya etki eder
bizim ki 12 aylık kiloyu hiç söylemeyim:nazar:

oğlum 14 aylık pütürlü sayılır mı bilmiyorum ama çorbasında ıslanmış ekmeği yiyor, ok açsa köfteyi elimle ezip veriyorum minik minik onu yiyor, ama meyve ve sebzeleri yemiyor, püre yapıyorum, bu arada kilosu da ayının altında, ben asıl ptürlü yemeye değil süt içmeye nasıl alışır bebekler onu merak ediyorum...ünlü bi çocuk dru günde 2 köfte kadar et 500 ml süt ve 1 meyve bebeğin besin ihtiyacını karşılar, en azından bunları yesin diyor....500 ml süt içirebilen var mı aranızda?

benim bebeğim mayıs doğumlu hemen hemen 1,5 yaşına değecek normal değilmi dişleri çevremdeki bebişlerinde öyle eline ekmek veriyorum alıyor ağzında çiğniyor yutmayı bilmiyor canım çorbalarına bende ekmek doğruyorum çiğnemeden yutuyor elimle yemeğin suyuna batırıp veriyorum onu almıyor.

benim bebeğim 16 aylık katı gıdaları çiğmeyemiyor direk yutuyor eline her şey veriyorum nadir ağzına götürüyor.blendırı 1 aydır kullanmıyorum çatalla ezip veriyorum onuda çiğnemeden yutuyor inşallah çiğnemeyi öğreniriz.daha neler yapabilirim tavsiyelerinizi bekliyorum.

arkadaşlar benim oğlum 10. ayına girecek.. ama yemek istemiyor ya.. kaşığı görünce kaçıyor.. yemin ederim öyle zor geçiyor ki yemek faslı, 3 kaşık alınca şükrediyoruz 3 kaşık yedi diye :( hele ki pütürlü.. mümkün değil.. çok zor yemek yiyor.. karnı aç biliorum ama çocuk çıldırıyor yahu..

Kızlar konu çok olmuş açılalı ama benim sorunumda benzer bir sorun..oğlum 8,5 aylık şuan,geçen haftaya kadar yemekle ilgili sıkıntısı pek yoktu,bu hafta ne verirsem yemek istemiyor ağzını kilitliyor..dedim belki sürekli aynı şeyleri yediğindendir..dün köfte yaptım minicik minicik verdim çiğnedi çiğnedi,tükürdü..bu sabah kahvaltısınıda ayrı ayrı vereyim dedim,yumurtayı haşlamadım az yağda kızarttım,küçücük küçücük vereyim dedim bu seferde çiğneyip durdu yiyo diye sevinirken birde baktım hepsini ağzında biriktirmiş..acaba benim oğlum yutmayı mı bilmiyor? yada katı gıda olduğu için mi öyle yapıyor? yani eline elma muz falan verdiğim zamanlarda eğer büyük bir parçaysa yutamayıp çıkartıyor ama genel olarak yiyordu,tabi yiyordu dediğim azcık bişey,neler öneriyorsunuz bu konuda,sizler nasıl aştınız bu durumu? bu arada 6 tanede dişi var..

Son düzenleme:
Back