• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 1 yasinda oglum var,emerek uyuyor doktor aglatarak uyut dedi neyapacagimi sasirdim:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sedayhan83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2011
57
1
86
İstanbul
arkadaslar merhaba oglum 1 yasina yeni girdi neredeyse dogdugundan beri emzirerek uyumaya alisti,fakat doktoru yatagina koy aglayarak uyusun kendi kendine saatlercede aglasa kararli ol dedi ama ben buaksam denedim yapamadim yatagina koydum ayakta tutunup bakiniyo sonra okadar uykusu basina vurduki beni al der gibi kollarni uzatarak baya bi agladi bende kiyamadim emzirdim ve 2dkda uyudu.birde geceleri cok cok cok sik kalkiyor ben uzun zamandir yanima aliyodum ama artik yatagina alismasi icin almiycam.sik uyanmalar emmesinden dolayimi bi cozum yolu gosterirseniz cok sevinirim iyi aksamlar:)

Benim ikizlerim de emerek uyurdu.1 yaşında memeden kestim odalarını ayırdım.ilk günler çok kalktılar biberonda süt verip ayağımda sallıyordum yoksa uyumadılar ilk başta.hatta bazen yerde uyuyakılyordum..sonra alıştılar meme olmayınca uyumaya..ama ağlatarak uyutmayı hiç düşünmedim yapamam da..çok zor vicdanım rahat etmez.bir de bebek güvensizlik yaşarsa hiç iyi olmaz ben yapamam şahsen..senin de yapabileceğini sanmıyorum.ama emzirip yatağına koyup elini tutsan saçını okşasan ninni söylesen uyuyana kadar yanında kalsan acaba uyumaz mı

ya nasıl içim cız etti.... yerim ben o doktoru......... nedemek '' ağlar ağlar susar'' .......... annesi o seni istiyor... şımaracak diye birşey yok... o senin kokunla rahatlıyor ve uykuya geçiyor... bundan daha doğal nedir yani? gece çok sık uyanıyor demişsin... yanıtı belli... seni istiyor... beraber uyu... ona yalnızlık hissi veren ağladığında uyuması içinde yanına gitmemeler gibi tutumlara devam edersen farklı farklı sorunlarla başetmek zorunda kalırsın annesi... gün içinde bol bol sarıl... hep yanında olduğun konusunda güvenini kazan tekrar... gece uyu onunla... bırak senin kokunla rahatlasın... bir çocuk nasıl uykuya geçmek istiyorsa öyle geçecek... askeri disiplinmi bu el kadar meleklere kurallar koyuyoruz... hemde uyku gibi önemli konuda... onun temel ihtiyacı hemde annesi iken...lütfen onu çok çok öpün ve tekrar güvenini kazanın.... bayılıyorum böyle dr lara....

aynen ya bir doktor ağlatarak uyut derse insanlar napar ya ne çok doğru bildiğimiz büyük yanlışlar varmış çocukların hakkında insan öğrendikçe bakış açısı değişiyor ve büyük hatalar yaptığını anlıyor... sık uyanması tamamen onun en doğal ihtiyacı olan annesi ile birlikte emerek dokunarak uyuma ihtiyacından dolayı.

"şu siteleri incelemenizi tavsiye ediyorum:
Çocuk anne ile aynı yatakta ise, bağımlılık değil, güven duygusu gelişir… | Uzman Pedagog Adem Güneş

Çocuk ilk iki yılını annesinin yatağında geçirmeli… | Uzman Pedagog Adem Güneş

(siteden alıntı)Çocuk anne ile aynı yatakta ise, bağımlılık değil, güven duygusu gelişir…
Çocuk anneye doyamaz, anne kokusuna hasret bırakılırsa, anne ile ten tene göz göze ruh ruha olamaz ise erken çocukluk döneminde, o zaman çocuk anneye karşı aşırı bir yöneliş ve anneyi yeniden elde etme çabası sergiler, ki, işte bağımlılık denilen şeyin aslı budur…
Çocuk ruhen doyamadığı ve doyumsayamadığı annesine bağımlılık kazanır… yoksa anne ile yan doyasıya bir süreç geçirmiş bir çocuk “bağımlılık” değil “güven” duygusu kazanır…
Bundan dolayıdır ki çocuklar 2 yaşını tamamlayıncaya kadar anne ile aynı yatakta ten tene uyumaları onlarda güven duygusunu geliştirir.
Çocuğunuz size alışır diye korkularınızdan sıyrılın, zira çocuklar zaten annelerine alışması gerekir…
yarın size alışmamış ve mesafeli duran bir çocuk sahibi olmaktansa sizin ona, onun size alışmış, uyum içinde olan bir çocuğunuz olsun…

Bende böyle bir konu açmak istiyordum
Benimde oğlum 1 yaşında ,doğduğunda sakın sallıyarak uyutmaya alıştırma demişlerdi bende süreklii emzirirdim ve emerek uyumaya alıştı,şimdi emmeden kesinlikle uyuyamıyorr aynı sizin bebişiniz gibii
KESİNLİKLE AYAĞIMDA SALLANMAK İSTEMİYOR ATTIRIYOR KENDİNİİ HEMENN
beşiğindede uyumayı sevmiyordu,çünkü sağa dönerken uyansa ağzında meme olsun istiyor yanımızada alamıyordum çünküü biz uyurken kalkarda düşer diye korkuyordumm
bende karyolanın ayak ucuna hergün yer yatağı serdim emerek uyutmaya devam ettim orda gece kalkarsam eşimin yanına,bebek ağlarsa onun yanına geçerek tam 4 ayımız geçtii
ama artık yatağına alışşsın istedim ,beişiğine koyarken çığlığı basıyorr amaa 4 gündür uğraşıyorum alışmasıı içinn 2 gündür alıştı amaa tabikii memede iyice uyuyana kadar bekliyorumm sonra yatırıyorumm ,Gece sık kalkıyor demişsinn ya canım doymuyor olabilirr benn gece 1 biberon mama veriyorumm onu içiyorr amaa yine ağlıyor arkasınaa yine benii emmek istiyor benimkii benii yalancı meme olarak kullanıyor amaaa,
zor gelmeye başladı böyle ama hiç birşekilde başka türlüü uyumayı kabul etmiyor canımm

Son düzenleme:
ya nasıl içim cız etti.... yerim ben o doktoru......... nedemek '' ağlar ağlar susar'' .......... annesi o seni istiyor... şımaracak diye birşey yok... o senin kokunla rahatlıyor ve uykuya geçiyor... bundan daha doğal nedir yani? gece çok sık uyanıyor demişsin... yanıtı belli... seni istiyor... beraber uyu... ona yalnızlık hissi veren ağladığında uyuması içinde yanına gitmemeler gibi tutumlara devam edersen farklı farklı sorunlarla başetmek zorunda kalırsın annesi... gün içinde bol bol sarıl... hep yanında olduğun konusunda güvenini kazan tekrar... gece uyu onunla... bırak senin kokunla rahatlasın... bir çocuk nasıl uykuya geçmek istiyorsa öyle geçecek... askeri disiplinmi bu el kadar meleklere kurallar koyuyoruz... hemde uyku gibi önemli konuda... onun temel ihtiyacı hemde annesi iken...lütfen onu çok çok öpün ve tekrar güvenini kazanın.... bayılıyorum böyle dr lara....

aynen katılıyorum çok doğru söylemişsin

Asla böyle bir şey yapamam o doktor halt etmiş kendisi eminim hiç çocuk bakmamıştır.Böyle peşin konuşan insanlara da hayret ediyorum. Çocuk bakmak sabır ister, emek ister ona sevgi verecek ve ilgileneceksiniz. Çünkü daha o bir bebek bırak bebeği bağıracak kuvveti kalmayana kadar ağlasın annelik böyle bir vicadanı içinde barındırmaz ne yazık ki üzgünüm. Ben çocuğumla her zaman ilgilendim ve elimden geldiğince yanında olmaya çalıştım ona sarılarak gözlerinin içine bakarak istediği güveni ve sevgiyi ona vermeye çalıştım ve böyle doktorları dikkate almadım hiçbir zaman.

şekerim kendisinin dr olduğna eminmisin böyle saçmalık olur mu "ağlayarak çocuk uyutmak" daha neler.
bırak emerek uyusun ne olacak.emmek çocuğun güven duygusunun gelişmesini sağlar.zaten uykusu gelmiş yavrunun annesinin koynunda uyumak varken yalnız beşikde ağlaya ağlaya uyumasına izin vermek gaddarlık olur.
senin açından elbette yorucu oluyordur ama şunun şurasında ne kadar daha sürecekki gün gelip yanağını yanağına dayayarak uyumak isteyecek.sen bırak mahrum etme yavrunu emerek senin koynunda uyumasından.

doktoru hemen asıp kesmeyin arkadaslar..
sadece yanlıs uslup kullanmış..evet cocuğun kendi kendine uyuması ve 1 yasından sonra gece beslenmesini bırakması vedee deliksiz uyuması gerekir..
tabiki bu 1 günde olacak birsey değil.. alısacak..biz müzikle uyuyoruz hafif bir müzik yanında sevdiği oyuncağı.. beni isterse beşiğinin basında oturuyorum yada yere yatıyorum bu sekilde alıstık..
tracy hoog un yatır kaldır yöntemini tavsiye ederim..

mutlu cocuk yetiştirmek için önce annenin sağlıklı ve mutlu olması gerekir gece 10 kere emzirmeye kalkan cocuyla yatan ve özel hayatı kalmayan anne cokta verimli olamaz.. tabiki en değerli varlığımız cocuklarımız ama sınırı korumak gerekiyor ve kendimizede özel yaşam alanı bırakmak gerekiyor öyle değilmi!!!!!!!!!!! ..

evet emmidigi icin syk uyanir bir cocuk muzik ac dinlesin piano sesleri .... benim oglum dogdugu gunden belli yatma saatinde yatagina koydugum an uyur oyle alistirdim

Son düzenleme:
aynı benım oğlum annesı emzır gıtsın boşver ....zaten koca omrunde emecegı ıkı yıl...uykusuz 2 yıl feda olsun oğluşlarımıza...asla denemedım aglatarak uyutmayı...manyakca bır yontem zaten...benım oğlum emzık de tutmadı malesef ama napalım ıllakı buyuyecekler

cevaplariniz icin cok tesekkurler emerek uyuyoruz gecede yanima gelmek istiyo aliyorum bende napalim boyle bir duzenimiz oldu ama cok sukur herkes hayatindan memnun elbette buyuyecekler herkesin kendi yontemi farkli hepinize saygi duyuyorum bem sahsen icgudulerimi dinliyorum artik cok cok tesekkurler:)

Oğlum 1 yaşını dolduracak ve 2 aydır beşiğinde yatmıyor,ev taşıdık ve düzen bozuldu resmen,yatağımızı odasına yere taşıdık,oğlumla yatıyorum,emerek uyuyor ve gece de çok emmek istiyor,emzik niyetine resmen:)biberon hiç almıyor,emzikte kullanmadık hiç,üstelik iştahsız ve kilosu çok düşük,dr.emmeyi kes diyor ama emzirmeyi çok istiyordum kii zaten oğlumda resmen memekolik:)çok bunaldım,sizlerde durum nasıl,yazalı baya olmuş,bu gece uyanmaları beni tüketti diyebilirm,şu anda tek istediğim iştahı açılsın,kilo alsın,ama sütüm yaramıyorda artık,mesajlarınızı bekliyorum...

benim oglum 20 aylik halen emziriyorum , benimli uyuyor emerek uykuya geciyor ama gece emme gibi bir huyu yok yalnizca sabah 5 gibi emer sonra geri uyur 8 kadar .
ben iki yasina kadar emzirmeyi düüsnüyorum , cocuktan bunu mahrum edemem , cokta faydasini gördüm. cocuk geliskin ...

cocugu aglatarak uyutmak cocugun vicdanini katilastirir anneye olan güveni azalir cocugun.

Aslinda bunu sorun gorenlerde yani bizlerde sorun. Anne sutu diye butun dunya bas bas bagirirken,bizler hazir emen bir yavruyu belkide sirf kendi rahatimiz icin bundan mahrum birakmanin yollarini ariyoruz. Bu aglatma yontemine gelince; boyle bir yontem olamaz,olmamali!! Yavrunuzu aglatmak nasil bir yontem olabilir???? Hangi anne yavrusu aglarken duymamazliktan gelir??? Sonunda dayanamayacaksaniz zaten bunuda yapmayin diyorlar. Emmenin cocuk gelisimindeki faydalarini okuyun lutfen,birakin yaninizda yatsin. Birkac yila kadar istesenizde yatmayacak zaten :) Bu gunlerin tadini cikarin derim. Bu yazdiklarim sahsiniza degil,sakin yanlis anlasilmasin. Bu sahsi dusuncemdir :))

Sevgiler,

akşamları emzirdikten sonra emzikle uyumasını sağlamayı denetin. kendi yatağında uyuyabilmesi içinde kokunuzun sindiği bir tişörtününüz filan çocuğunuzun üzerine örtün sizin kokunuzu almaya devam ederse rahatlar belki. bu yöntem başarılı oluyormuş genelde . sabiha paktuna da öneriyordu. deneyin bence

Aslinda bunu sorun gorenlerde yani bizlerde sorun. Anne sutu diye butun dunya bas bas bagirirken,bizler hazir emen bir yavruyu belkide sirf kendi rahatimiz icin bundan mahrum birakmanin yollarini ariyoruz. Bu aglatma yontemine gelince; boyle bir yontem olamaz,olmamali!! Yavrunuzu aglatmak nasil bir yontem olabilir???? Hangi anne yavrusu aglarken duymamazliktan gelir??? Sonunda dayanamayacaksaniz zaten bunuda yapmayin diyorlar. Emmenin cocuk gelisimindeki faydalarini okuyun lutfen,birakin yaninizda yatsin. Birkac yila kadar istesenizde yatmayacak zaten :) Bu gunlerin tadini cikarin derim. Bu yazdiklarim sahsiniza degil,sakin yanlis anlasilmasin. Bu sahsi dusuncemdir :))

Sevgiler,

Anne emmesini sorun etmiyor ki bebeğin ağzında memeyle uyumayı alışmasını ediyor ve evet bunu böyle devam ederse bence de sorun.Ablamın oğlu yaklaşık 1 yaşından beri kendi odasında ve yatağında uyumakta. odasında ilk baştaoyun dahi ablam oynatmıyordu. oyun salonda beraber filan oynuyorlardı odasına girdiğinde uyku saatinin geldiğini uyuyacağını anlıyordu hatta girer girmez yatağına yatıyordu :) şimdi 2,5 yaşında tabi odasını sadce uyumak için kullanmıyor artık. O dönemde ablam oğlunu yatırırken muhakkak yanına sürekli giydiği bir kıyafeti bırakıyordu çocuğun uykusunda kendini güvende hissetmesi için ..

Anne emmesini sorun etmiyor ki bebeğin ağzında memeyle uyumayı alışmasını ediyor ve evet bunu böyle devam ederse bence de sorun.Ablamın oğlu yaklaşık 1 yaşından beri kendi odasında ve yatağında uyumakta. odasında ilk baştaoyun dahi ablam oynatmıyordu. oyun salonda beraber filan oynuyorlardı odasına girdiğinde uyku saatinin geldiğini uyuyacağını anlıyordu hatta girer girmez yatağına yatıyordu :) şimdi 2,5 yaşında tabi odasını sadce uyumak için kullanmıyor artık. O dönemde ablam oğlunu yatırırken muhakkak yanına sürekli giydiği bir kıyafeti bırakıyordu çocuğun uykusunda kendini güvende hissetmesi için ..

Cok farkli seylerden bahsetmemize karsin bana yonelik yazmissiniz,bu da sizin dusunceniz. Sadece saygi duyarim. Bende tam aksine kiyafet yerine kendimi birakiyorum cocugumun yanina :)) Farkimiz bu... Ben daha cok paylasmak ve yasamak istiyorum bu anlari......Bilmem anlatabildim mi??? :)) :3: :3:

Ben de açıkçası eğer böyle bir "emerek uyumaktan, kendi kendine uyumaya geçiş evresi" olucaksa, emzirme bittikten sonra olması taraftarıyım. Hazır emen bir cocuk varken, neden saatlerce cocugun kendi yatagında uyumasını bekleyeyim ki. Benim oğlum ilk 6 ay kendi kendine uyudu. Yatırır çıkardım kendisi uykya dalardı. Sonra 6ıncı hastalık diye bişi oldu, o zamandan beri yani 4 aydır emerek uyuyor. Hem anında uykuya dalıyor hem de ağlamadan uyuyor cocuk. Simdi neden ben cocugumu mememden uzakta, kendi yatagında uyutayım ki. Bunun hem bana faydası var uyutucam diye ugrasmıyorum, hem de ogluma faydası var beni emerken hem karnını doyuruyor hem de güzen tazeliyor. Ne zaman ki zamanı gelicek emzirmeyi bırakıcam o zaman zaten kendi kendine uyumaya alışmak zorunda kalıcak.

Back
X